USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

VALİ HULUSİ ŞAHİN’İN GİRİŞİMLERİ…

14-02-2021

Turizm bir ülkeye ya da bir bölgeye turist çekmek amacıyla alınan ekonomik, kültürel, teknik vb. önlemlerin, yapılan çalışmaların tümüdür.

Turizm denince akla ilk olarak deniz, kum, plaj ve güneş gelir. Bu anlamda Akdeniz ve Ege’nin bazı sahil şehirlerine turizmin ekonomik lokomotifi dersek her halde doğru bir tanımlama yapmış oluruz.

Bütün dünyada turizm çeşitlenirken sağlık alanı son yıllarda turizmi besleyen en önemli kaynaklardan biri haline geldi. Ülke olarak bu kaynaktan en iyi şekilde istifade edebilmek için çeşitli çalışmalar yapılıyor.

Coğrafik olarak önemli bir noktada bulunan Batman, yakın olan bazı ülkeleri sağlık turizmi konusunda elinde tutabilir. Batman’ın çevre ülkelere sağlık turizminde inanılmaz derecede elverişli ve iddialı olduğunu göstermesi gerekir.

Bu amaçla çalışmalar yapmak, hem termal tesislerimizi hem de tıp alanlarındaki hizmetlerimizi komşu ülkelerin istifadesine sunmak, sağlık turizmi konusunda ne kadar iddialı olduğumuzu göstermesi açısından önemlidir.

Yakın bir zamanda Sağlık Turizm’i gündemli bir toplantıyla bu konunun, Batman’ı ziyaret eden Sağlık Bakan yardımcısına iletildiğini biliyoruz. Ancak, daha fazla çaba gösterilmesi gerektiğini ve bu konuyu sürekli gündemde tutmayı hatırlatmakta fayda var.

Valilik /Kayyımlık gibi unvanların, insani ve mesleki birikimlerini perdelemesine izin vermeyen Hulusi Şahin’in, Batmanlıların hayrına olmayan şeylere dur dediğini, kolektif bir yapı içinde şehrimize katma değer oluşturacak hizmetler üretmeye gayret ettiğini görüyoruz.

Genel siyaset yerine vatandaşa hizmeti ilke edinen Vali/Kayyım Hulusi Şahin’den beklentimiz, Batman’ın sağlık turizminde bir üs haline gelmesi için girişimlerini artırması, Ankara’yı bu konuda isteklendirmesi, diğer girişimlerde olduğu gibi bu konuda da yine başarıya ulaşmasıdır.

HAŞEREYLE MÜCADELE BAŞLADI MI?

Özellikle kış döneminde tespit edilmesi gereken tüm üreme alanlarının kayıt altına alınması ve kontrol altında tutulması, yaz aylarındaki haşere ile mücadele çalışmalarının başarısını yüksek oranda etkiliyor.

Haşere ile mücadele kapsamında yıl boyunca etkin bir saha çalışması yapılması, lavraların kuluçka süresinde diğer canlılara zarar vermeden bilimsel yöntemlerin ışığında mücadele yapılması büyük önem taşıyor.

Bu minvalde vatandaşlarımızın yaz aylarını daha rahat geçirmeleri için Batman Belediyesinin, haşere oluşumunu önlemek amacıyla etkin bir çalışmaya başladığını veya başlaması gerektiğini söylemekte fayda var.

Haşereyle mücadele kapsamında sadece Batman Belediyesinin değil, vatandaşlarımızın da sorumluluk bilinciyle hareket etmesini söylemek gerekir.

Zira Batman Belediyesi park, yeşil alan, fosseptik çukurları ve çöp konteynerlerinin bulunduğu bölgelerde sinek, sivrisinek ve haşere oluşumunun önüne geçmek için mücadele ederken, vatandaşlarımızın da mahalle ve sokaklarda çöplerin ağzı kapalı bir şekilde konteynerlerine atılması ve çöplerin çevreye rastgele bırakılmamasına özen göstermeleri gerekmektedir.

Kalın sağlıcakla…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?