USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BATMAN VALİSİ EKREM CANALP’IN TÜKENMEYEN SEVDASI

06-08-2023

Moderatörlüğünü yaptığım programda 4 radyonun ortak canlı yayın konuğu olarak soruları yanıtlayan Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Sayın Ekrem Canalp, kentimizin tarihi, kültürel ve ekonomik değerleri ile Batman’da yürütülen çalışmalar hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu.

Bir önceki görev yeri olan Edirne’de yapılan başarılı çalışmaları Batman’da da uygulamaya çalıştığını anlatan Batman Valisi Ekrem Canalp, yürüttüğü iki görevin zorlukları ve sorumlulukları hakkında yönelttiğimiz soruya, ‘aşk ile koşan yorulmaz’ sözleriyle cevap verirken, hizmet ettiği milletine ne kadar çok âşık olduğunu gözlerinden anlayabiliyorduk.

Batman’ın güvenliği, eğitim durumu, sağlık ve turizm potansiyeli ve Belediye çalışmaları kapsamında yapılan yatırımları dinleyicilere aktaran Vali Canalp, İlimizde oluşan huzur ortamına değinirken, üretim ve istihdam için gece gündüz demeden çalıştıklarını somut örneklerle anlatıyor, ilimizin genel durumu hakkında verdiği bilgilerle, yöneticilik başarısının ne kadar yüksek olduğunu ortaya koyuyordu.

Vali ve Belediye Başkan vekili olarak ilimizin geleceği hakkında kritik kararlar veren Ekrem Canalp’ın, yönetsel etkinliğinin ne kadar kıymetli olduğunu sadece Batman’da tamamlanan ve devam eden projelerin büyüklüğünden değil, aynı zamanda bilgisinden, birikiminden, deneyiminden, kabiliyetinden, yetkinliğinden ve ortaya çıkan başarılı sonuçlardan anlayabiliyorduk.

4 radyonun ortak canlı yayın konuğu olan Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’ın ortaya koyduğu canlı yayın performansı, aynı zamanda iletişim, planlama, yönetim ve takım çalışmasına ne kadar önem verdiğini gösteriyordu.

Çeşitli araştırmalara göre başarılı yöneticiler için sadece özgüven, başarı odaklılık, ilham verici liderlik ve değişim katalizörü gerekli yetkinlik olarak kabul edilirken, Vali Canalp’in ilimiz için ortaya koyduğu çalışma tutkusu, dürüstlüğü, heyecanı, alt yöneticileri cesaretlendirmesi, gerçeklere, bilime ve verilere dayalı farkındalığı, zihinsel çevikliğini göstermesi açısından çok kıymetliydi.

Hayat felsefesini ve yaşama bakış açısını anlatırken, ailesinden ve hatta dedesinden örneklerle zenginleştirmesi, bu toplumun bağlarına ve kültürel mirasına ne kadar sahip çıktığını gösteriyordu.

Vali Ekrem Canalp’ın, zihnindekilerini tam ve açıkça ifade edebilmesini sadece güzel hitabetine hamletmek doğru değil. Zira gündemi, konuların maksadını ve mevzuları tam bilmeyen bir insanın hitabeti ne kadar güçlü olursa olsun bir yerde tıkanacağı hakikattir.

Hâlbuki kendisine yöneltilen ve izleyicilerden gelen tüm sorulara, zihnindekileri tam ve açıkça ifade edebilmesi, Vali Ekrem Canalp’ın bilgi edinmeyi ve öğrenmeyi ne kadar çok seven birisi olduğunu ve konuların maksadına ve mevzulara derinlemesine nasıl hâkim olduğunu göstermektedir.

Devlet görevlerinde, kamu alanında sorumluluklar taşıyan kişilerin vazifelerini icra ederken dürüst olmaları ve yasalara uymaları beklenir.

Köy ve ilçe ziyaretlerini anlamaya çalışanlara sorumluluklarını hatırlatan Vali Canalp, sorumluluk makamında bulunanların anlayabileceği, sorunları yerinde görebileceği, yaşayabileceği ve vatandaşa hizmetin ötelenemeyeceği gerçeğini, yürütmeye çalıştığı bir sistemle ideal hale getirmeye çalışıyor.

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Canalp’ın ne övülmeye ne de olduğundan faklı gösterilmeye ihtiyacı vardır. Anladığım kadarıyla ihtiyacı olan tek şey, söz konusu devlet ve kamu ilişkisi olduğu vakit, sorumluluk makamında bulunanlara, vatandaşın yararına tutum takınmalarını ve sorunlara sağduyu ile yaklaşmalarını sağlamaya çalışmaktır.

Özel ilişkilerde isteyen istediğine kıymet verir, saygı ve muhabbetini gösterir, hatta yeri gelir kavga eder, yeri gelir bağışlayıp kucaklaşabilir.

Ancak söz konusu devlet görevi olduğunda sorumluluk makamında bulunanlar için ideal olan, yükümlülüklerini hakkıyla yerine getirmek ve devletin şefkat elini vatandaşa uzatabilmektir.

Vali Ekrem Canalp’ın yapmaya çalıştığı şey, Devletin şefkat ve merhamet elini yöneticiler marifetiyle milletinin sevgisiyle buluşturmaktır.

1882’de yol, içme suyu, tarım ve orman alanlarında bölgede önemli çalışmalar yapan Sivas Valisi Halil Rıfat Paşa’yı örnek aldığının altını çizen Ekrem Canalp, tükenmeyen sevdası ve ‘Gidemediğin yer senin değildir’ sözüyle köy ve ilçe ziyaretlerinin amacını özetliyordu.

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Canalp, sağduyusu yüksek, vatandaşını önemseyen, eğitimi ve ahlakı önceleyen, eleştirileri anlamaya gayret eden, vatandaşa hizmet ederken dikkati ve dürüstlüğü ilke edinen karakteriyle çok önemli bir yönetici.

Araya reklam girmeden tam 1 saat 50 dakika boyunca gelen sorulara rahatça cevap veren, coşkulu konuşmasıyla işinden ve ilimize hizmet etmekten keyif aldığını hissettiren, iki kez ölçüp bir kez biçen, önce anlamaya sonra anlaşılmaya gayret eden Batman Valisi Ekrem Canalp’ın projelerine sahip çıkmak, kadim toprakların geleceğine sahip çıkmak demektir.

Kalın sağlıcakla…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?