USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

VALİ EKREM CANALP’IN MAHALLE BULUŞMALARI…

18-09-2023

Bir şehrin ortak akılla yürütülmesi için atılması gereken en önemli adımlardan bir tanesi hiç şüphesiz mahalle buluşmalarıdır.

Yerinden iletişim ve yerinde çözüm için halkın arasına girmek, esnafı anlayabilmek, onlara dokunabilmek, onların derdini dinleyebilmek, onların duasını alabilmek, yapılan ve yapılacak projeleri birlikte takip edebilmek,eksiklikleri ve aksaklıkları beraber çözebilmek, bu şehre yapılabilecek en büyük iyiliktir.

Vali ve Belediye Başkan vekili olarak atandığı günden bu yana, halklaiç içe ve iletişim halinde olmaya özen gösteren Ekrem Canalp’ın sadece köy ziyaretlerini değil, mahalle buluşmalarını da çok önemsiyorum.

‘İnsan geldiği yeri unutursa, gittiği yolda kaybolur’ sözü, köy ziyaretleri ve mahalle buluşmalarının neden önemsenmesi gerektiği konusunda bizlere ilham kaynağı olabilir.

Zira vatandaşınyaşadığı sıkıntıları ilin en yüksek makamına birinci elden anlatma imkânı bulması,yıllarca özlenen ve beklenen bir tabloydu.

Mahalle ve köy buluşmaları başlığıyla bütün kurum müdürlerini halkın ayağına götüren, soru, sorun ve sıkıntıları vatandaşın ağzından dinleyen, şehrin sorunlarını ortak akılla çözmek için büyük gayret gösteren Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’ın bu hafta Belde mahallesinde gerçekleştirdiği buluşmayı takip etme fırsatı buldum.

Belde mahallesinde, eğitim, sağlık, ulaşım, çevre, imar, parklar, oyun alanları gibi çok farklı konularda yapılan çalışmaları anlatan Vali Ekrem Canalp’ın, mahallede yaşanan eksikliklerle ilgili gelen taleplerin giderilmesine yönelik olarak kurum ve birim amirlerinivatandaşlarla etkileşime ve sürece dâhil etmesi, kapsamlı toplantının çözüm odaklı olduğunu göstermesi açısından çok kıymetlidir.

Bu toplantıların bir başka özelliği,kurumlar arası işbirliği ve iletişimin çözüme ulaşmada ne kadar önemli olduğunu görebilmektir.

Zira kurumlar arasındaki bilginin, birikimin, iletişimin ve eşgüdümün ortaya çıkardığı enerji, toplantının amacının, veriminin, sorunlara anlık olarak çözüm üretilmesinin ve vatandaşın ne kadar değerli görüldüğünün en önemli işaretidir.

Batmalıların mahalle buluşmalarına gösterdikleri ilgiise hem katılımcı demokrasiye sahip çıkmaları hem de kendilerine sunulan çözüm seçeneklerini en doğru şekilde kullanmaya çalışmaları açısından takdire şayandır.

Belde mahallesindeki toplantıda yıkılmış bir kaçak binayla ilgili gelen soruya cevap veren Vali Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’ın Bir Belediye Başkanı, Bir Belediye İdaresi veya Belediye Encümenleri, kaçak yapıya müsaade ediyorsa, buna izin verenlerbilsin ki, onlar birer katildir.’ Cümlesi, toplantıda verdiği en önemli mesajdı.

Batman’ı Büyükşehir statüsüne hazırlamak için çok yönlü bir programla çalıştıklarının altını çizen Vali Ekrem Canalp, Kayyum öncesi borç oranı %115 olan Belediyenin borç yükünün, gelire göre %34 seviyelerine düşürüldüğünün altını çizdi.

Vatandaşlarla geliştirilen kuvvetli iletişim ile üstesinden gelinemeyecek hiçbir sorun olmadığını mahalle buluşmalarıyla gösterenVali ve Belediye Başkan VekiliEkrem Canalp’a,bizi zinde tutacak birlikteliğimizi sağladığı için teşekkür ederiz.

Kalın Sağlıcakla…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?