USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

AK PARTİ’NİN MKY KURULUNDA MEHMET ŞİMŞEK VE FERHAT NASIROĞLUYER ALMALI

04-09-2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine ve milletvekillerinde yaptığı yenilemeyi AK Parti yönetiminde de yapmaya hazırlanıyor.

14 Mayıs seçimlerinde AK Parti, milletvekillerinin %65’ini değiştirdi.

Kabine iki bakan haricinde tümüyle yenilendi.

Ekim ayında olağanüstü kurultaya gidecek olan AK Parti’de il, ilçe kademeleriyle birlikte üst kademe yönetiminde de büyük değişikliğe gidileceği ön görülüyor.

Genel seçimlerde hem milletvekillerinde, hem de kabinede büyük değişime imza atan AK Parti, yerel seçimler öncesinde üst düzey kadroları değiştirerek yenilenme sürecini tamamlamış olacak.

Bir gazeteci olarak zaman zaman ilimize değer katan büyüklerimizle telefon görüşmesi yaparak fikir hazinemi geliştirmeye çalışıyorum.

Bu bağlamda geçtiğimiz günlerde ülkemizin yetiştirdiği en kıymetli devlet adamlarından biri olan İbrahim Halil Kırşan ile yaptığım telefon görüşmesinde kullandığı bir cümleyi özellikle not aldım.

Kırşan: ‘Hazine ve Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek ile AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’nun isminin MKYK listesinde bulunması sadece ilimiz için değil, hem bölgemiz hem de ülkemiz için de çok önemli bir kazanım olacaktır’ cümlesini kullanıyordu.

Bir taraftan Kırşan’ın bu sözlerini dinlerken, diğer taraftan ülkemiz ekonomisinin ayağa kalkması için yoğun ve inanılmaz bir mesai harcayan Mehmet Şimşek ile milletvekili seçildiği günden bu yana verdiği mesajlarla, kapsayıcılığı ve kucaklayıcılığıyla tüm kesimlere eşit mesafede durduğunu gösteren Ferhat Nasıroğlu’nun AK Parti MKYK listesine girmesinin önemini düşünüyordum.

Batmanlılar olarak bölgemizin hem siyasi talepleri hem de siyasetçi ağırlığı açısından Mehmet Şimşek ile Ferhat Nasıroğlu’nun AK Parti MKYK listesine girmesinin ne kadar kıymetli olduğunun farkında olmalıyız.

Bu kıymet sadece ilimiz için değil, bölgemizin siyasi ve hizmet ağırlığının Ankara’da artması açısından da çok önemlidir.

Sadece Batman’ın değil, ülkemizin en büyük şansı; hiç şüphesiz Mehmet Şimşek gibi önemli bir güce ve değere sahip olmaktır.

Ferhat Nasıroğlu’nun en büyük şansı ise kısa zamanda seçmenle arasında inşa ettiği gönül mutabakatıdır.

Bu minvalde asil üye sayısı 75 olan AK Parti MKYK asil üyeliğine bu önemli iki ismin seçilmesi için şehir olarak sesimizi yükseltmemiz gerekiyor.

Kalın sağlıcakla…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?