USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BATMAN ÜNİVERSİTESİNDE YEREL TEKNOFEST…

08-10-2023

Üniversitelerin evrensel amacı, hemüst düzeyde eğitimi sağlamak hem bilimsel araştırma yapmak hem de bilgiyi üretirken kişisel ve mesleki hedeflerin gerçekleşmesini sağlamaktır.

Bir ilin sosyo-ekonomisine, kültürel değişimine, dönüşümüne ve gelişimine katkıda bulunması açısından büyük bir fırsat olan üniversitenin,29 Mayıs 2007 tarihinde Batman’a kurulması şehrimiz için büyük bir şanstı.

Ancak bu şansmaalesef uzun bir süre doğru bir şekilde kullanılamadı.

Çünkü önceki rektörler, Batman Üniversitesinimaalesef evrensel amaca uygun bir şekilde yönetemiyordu.

6 Şubat 2021 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Batman Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Prof. Dr. İdris Demir’le birlikte üniversitenin kaderi değişmeye başladı.

Doğru isim, doğru zihin haritası ve doğru tutum sayesindepaneller, konferanslar ve teknoloji festivalleriyle sadece üniversitenin değil,ilimizin diğer şehirlere göre öğrenciler için daha cazip ve çekici bir hale geldiğine şahit oluyoruz.

Zira bu asırda şehirler artık saygın fakültesi bulunan üniversitelerle anılmakta, şehre dışarıdan gelen yatırımcı, girişimci ve turistler o şehre pozitif değerler katarak gelişimine destek olmaktadırlar.

Rektörlüğeatandığı günden bu yana öğrenci, fakülte ve bölüm sayısının artması için büyük gayret gösteren Prof. Dr. İdris Demir’in bilgiyi üretmek ve yaymak için ortaya koyduğu yönetim sayesinde 16 bin 262 öğrenciye ulaşan Batman Üniversitesi genç, dinamik ve heyecanlı bir üniversite olarak saygınlığını arttırmaya devam ediyor.

Mühendislik alanında önemli bölümleri bulunan (İngilizce) ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının ‘Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı’ ile 2021 yılında ‘Enerji’ alanında Pilot Üniversiteler arasında yerini alan Batman Üniversitesi, her geçen gün öğrenci sayısı artan ve yeni açılan fakültelerle öğrencilerin ilgisini çeken bir konuma doğru adım adım ilerliyor.

Bununla yetinmeyen Prof. Dr. İdris Demir’in, Diş Hekimliği Fakültesinin Batman’a kazandırılması için ortaya koyduğu gayret ve emekbaşarıyla taçlanmıştır.

Başarıyla taçlanmasına şaşırmamak gerekir. Çünkü başarı gayrete âşıktır.

Batman Üniversitesi’nde tüm kontenjanlar doldu…

2023 YKS yerleştirme, DGS yerleştirme ve EK yerleştirme sonunda Batman Üniversitesi ÖSYM Genel kontenjana göre yerleşme oranı: Lisans için % 100,23, Ön lisans için % 99,62, Genel Yerleşme ortalamasıise: % 101,11 olarak gerçekleşti.

Bu şehre gelen öğrencilersosyal, kültürel, spor, eğlence, istek ya da talepleriyle birlikte Batman’ın marka bir şehir olmasına büyük katkı sunuyor.

Bu arada Batman Üniversitesi'nde 2023-2024 eğitim öğretim yılında bir önceki sene olduğu gibi yine 16 bin 262 öğrencinin yemek ücreti, Batman Belediyesi tarafından karşılanıyor.

Ücretsiz yemek sayesinde öğrenci bütçesine büyük katkı sağlayanBatman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, ‘Eğitimde Marka Şehir Batman’vizyonunu ortaya koyarak, öğrencilerin başarı hikâyelerinin taçlanmasına maddi ve manevi olarak destek oluyor.

Batman’da Yerel TEKNOFEST…

Türkiye’de 11 tanesi teknik üniversite olmak üzere toplam 209 üniversite var.

Batman Üniversitesi, teknik ve teknoloji odaklı olarak hareket ediyor ve bunu bilişim festivali gibi çok önemli etkinliklere ev sahipliği yaparak gösteriyor.

Bu yıl ikincisi 12-14 Ekim 2023 tarihinde düzenlenecek olan Batman IFEST 2023, ‘Dijital Dönüşüm, Blokzincir Teknolojileri ve Siber Güvenlik’ ana temalarıyla, üniversiteler ve belediyeler başta olmak üzere, tüm kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör bilişim uzmanlarının yanı sıra, tüm bilişim gönüllülerinin katılımları ile gerçekleştirilecek.

Kamu, özel sektör ve akademi dünyasından etkin katılımın sağlanacağı paneller, bilimsel ve sosyal etkinlikler ile birlikte aslında Batman Üniversitesi, yerel bir TEKNOFEST’e ev sahipliği yapmış olacak.

14 Eylül 2023 tarihinde ‘Öğrenci Buluşmaları’ başlıklı panele onur konuğu olarak katılanNobel kimya ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar’ı öğrencilerle buluşturan Prof. Dr. İdris Demir, bu şehrin pazarlanması, ülkedeki rolünün artması ve insanların zihinlerinde çekici bir şehir imajını oluşturabilmek için her türlü imkânı değerlendirmeye çalışıyor.

Marka şehir Batman…

Batman, marka ve öğrenci dostu bir şehir olarak zihinlerde yer edinmek için büyük çaba harcıyor.

Batman’ın aday öğrenci ve ailelerinin bilgi ihtiyacını gidermesi için Rektör İdris hoca dönenimde başlayan ve ülkenin dört bir tarafına yayılması gereken daha büyük tanıtımlaraihtiyacı var.

Bölgemizle alakalı zihinlerinde yer edinmiş olan olumsuz algıları yok etmek için ortaya konan gayret, her yıl artan öğrenci sayısıyla meyvesini vermeye başladı.

Üniversitenin bilimsel faaliyetlerini arttıran, şehrin bilinirliliğini ve tanıtımını ön plana çıkarmaya çalışanRektör hocanın ortaya koyduğu hedeflere ulaşmasında bu şehrin milletvekillerinin, sivil toplum kuruluşlarının ve diğer paydaşların, daha fazla destek vermesi gerekiyor.

Elbette ki geçmişten gelen eksikliklerin süreç içinde tamamlanması için biraz daha zamana ihtiyaç var.

Bu sebeple öğrencilerinve ailelerin zihninde çekici bir şehir imajı oluşturabilmek veBatman Üniversitesinde saygın fakülte sayısını arttırmak için Ankara ile Batman arasında mekik dokuyan Rektör Prof. Dr. İdris Demir’e destek olmanın öneminibir kez daha hatırlatmakta fayda var.

Batman Üniversitesi projeye, öğrenci topluluklarına ve teknolojiye odaklı olduğunu ikinci kez yapılan ve geleneksel hale getirilmesi beklenen Batman IFEST 2023festivaliyle bir kez daha göstermiş olacak.

Evet, Batman bir sanayi şehridir.

Aynı zamanda Batman Üniversitesi ‘Enerji’ alanında pilot bir üniversitedir.

Öğrenciler artık gönül rahatlığıyla Batman’a geliyor.

16 bin 262 öğrenci, büyük bir ailenin parçası olmak umudu ve heyecanıyla Batman Üniversitesini tercih ediyor.

Her geçen gün emin adımlarla büyüyen ve öğrenciler için bir çekim merkezi haline dönüşen Batman Üniversitesi, önümüzdeki yıllarda açılacak olan yeni ve saygın bölümlerle 30 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyor.

Prof. Dr. İdris Demir’in, Batman Üniversitesinin bilgiyi üretmesi ve yayması için ortaya koyduğugayret, emek ve çaba için büyük bir teşekkürü hak ediyor.

Kalın sağlıcakla...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?