USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

VALİ EKREM CANALP, ŞEHİR STADI İÇİN TALİMAT VERMELİ…

18-09-2022

Geçtiğimiz hafta Batman Petrolspor ve Afyon maçını stadyumda izlemek için birçok taraftar gibi bende dostlarımla birlikte yeni şehir stadına doğru yol aldım.

Batmanlıların maça ilgi göstermesi, takımını sahiplenmesi, tezahürat etmesi, desteklemesi ve kendilerini bu takımın sahibi olarak hissettirmesi, yaşadıkları aidiyet duygusunun büyüklüğüne işaret etmektedir.

Alım gücünün düştüğü bir dönemde, takımın ihtiyacı olan maddi ve manevi desteği gidermek için taraftarın ortaya koyduğu büyük fedakârlık, futbolcuların ortaya koymaya çalıştığı kaliteli oyun, yönetimin başarıya odaklanması, birlik ve beraberliğimizin en güzel göstergesidir.

Batmanlıların takımıyla arasındaki sarsılmaz gönül bağı, taraftarın taşıdığı sorumluluğun farkındalığı, takımı kaybettiğinde veya kazandığında vazgeçmediği sevgisi ve ortaya koyduğu müthiş örgütlenmesiyle, bu şehrin insanları gerçekten büyük bir teşekkürü, takdiri ve alkışı hak ediyor.

Devletimiz, Batman’a saygınlık katan, değer katan, müthiş bir projeyi tamamlayarak, bu şehrin gençlerine, sporseverlerine ve insanlarına yakışan ve heyecan veren modern bir stadı hediye etmiş, bu vesileyle bölgemize verdiği önemi bir kez daha göstermiştir.

Batman şanına yakışır güzel bir projeye sahip oldu ancak, bu şehrin güzel insanları kendisine yakışmayacak bir hizmet anlayışıyla, maç izlemeye mahkûm ediliyor.

Her maç öncesinde tribünlerin temizlik ve bakımı yapıldıktan sonra seyircinin içeriye alınması gerekirken, yetkililerin maça gelen binlerce insanı kirli ve tozlu koltuklarda oturtması, ne anlaşılabilirdir, ne de kabul edilebilirdir.

Sadece koltuk temizliği mi? elbette ki değil! Tuvalet temizliği, mescit temizliği, saha temizliği, yol temizliği gerekiyor.

Kısacası stat içinde ve stat dışında her tarafın tertemiz olması gerekiyor.

Protokol ve basın bölümünde temizliğe ve hijyene gösterilen özen, bu takımın başarısı için stadı tıklım tıklım dolduran çilekeş ve fedakâr taraftar içinde gösterilmelidir.

Bu takıma gönül vermiş olan insanlar takımın başarısını görmek, sahadaki güzelliklere şahit olmak, kazandığında mutlu olmak, kaybettiğinde ise yanında olduğunu göstermek için stada gitmeye devam etmek istiyor.

Bu bağlamda taraftar, takım ve yönetim, başarı yolunda her türlü fedakârlığı yaparken, yeni şehir stadında devam eden eksikliklerin halen giderilmemiş olması, bu şehir için büyük bir ayıptır.

Stadyuma gelişin ve gidişin büyük bir işkence olması, stat etrafında daire çizerek anayola çıkmaya çalışan ve toprak yolda toz bulutu çıkaran araçların birbirini ıskalaması, araç park sahasının yetersiz olması veya kullanımının kısıtlanması, tribündeki koltukların büyük bir pislik ve toz içinde olması, mescidin küçük ve yetersiz olması, bundan sonraki maçlarda taraftarın sahaya gitme motivasyonunu düşürecek olumsuzluklar olarak önümüzde duruyor.

Hâlbuki skora ve sonuca etki edecek olan insan topluluğunun yeni şehir stadına gelmesi, taraftarın sahadaki güzelliği görmesi ve maç gününü bir festival havasında yaşayabilmesi için yüksek bir motivasyona ihtiyacı vardır.

Bu motivasyonu sağlamak için ilgili kurumlar hemen harekete geçerek, çevre ve alternatif bağlantı yollarını planlamalı, stat etrafındaki toz/stabilize yolları asfaltlamalı, ulaşımı rahatlatmalı, stat içindeki kirli görüntüleri ortadan kaldırmalı, büfelerde yiyecek ve içecek konusunda seçenekleri arttırmalı, otoparkları kullanışlı hale getirmeli, mescidi büyütmeli, insanları bezdiren ve maça geldiğine pişman eden/edecek bütün engelleri behemehâl ortadan kaldırılmalıdır.

Başka bir ifadeyle, devletimizin bize hediye ettiği böylesine müthiş bir eseri, atıl hale getirebilecek her türlü yaklaşımdan acilen vazgeçilmelidir.

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’ın, futbolun ilimizin marka değerine katkı sunması, takımın 12.ci oyuncusu olan taraftarın sahada futbolun güzelliğini görmesi, takımını desteklemesi, skora etki etmesi ve şampiyonluk yolunda maddi ve manevi desteğini esirgememesi için her türlü imkânı vermeye gayret ediyor.

Batman’a hizmet etmek, yaşanabilir bir hale getirmek ve daha sağlıklı bir kent oluşturmak için gece gündüz demeden çalışan Batman Valimiz Ekrem Canalp’ın talimatıyla, tribünlerin ve iç mekânların temizliğinin düzenli olarak yapılacağına, kış gelmeden stat etrafındaki alternatif yolların açılacağına, asfaltlanacağına ve takımın başarısı için her türlü imkânın sunulacağına kimsenin şüphesi olmasın.

TFF 2.Lig Beyaz Grup’ta güzel bir yükseliş ivmesi yakalayan Petrolspor, inşallah bu sezonun sonunda hepimizi mutlu edecek başarılı sonuçlara imza atacak ve Batman’ın marka değerine büyük katkılar sunacak.

Kalın sağlıcakla…

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?