USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

VALİ EKREM CANALP’A AÇIK MEKTUP…

21-05-2022

Sayın Valim,

Batman valiliğine atanmanız münasebetiyle sizleri tebrik ediyor, her yönüyle büyüyen, yatırımcı çeken ve bölgemizin cazibe merkezi olan Batman’ımıza hoş geldiniz diyorum.

Sizden önceki Valimiz Hulusi Şahin’den bayrağı devralmanız, inanıyorum ki zat-ı âliniz tarafından çok kıymetli bir şans olarak değerlendirilecek ve başlatılan birçok önemli çalışma, tarafınızdan eklenecek ilave projelerle hayırlı hizmetlere dönüşecektir.

Mülki idare amiri olarak yükünüzün ağır, işinizin zor ve meşakkatli geçeceğini düşünenlerin aksine, şehrin ihtiyaç duyduğu bütün gereksinimleri ve memnuniyeti, örnek gösterilecek çalışmalarla sağlayacağınıza kalben inanıyorum.

Bu manada yıllardır bölgemizde yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen kendini koruyan, yeniliklere açık, değerleriyle bir ve bütün olmayı beceren ve sizlerle işbirliği yapmaktan mutlu olacak bir şehirde çalışacak olmanız, umuyorum ki başarınızı kolaylaştıracaktır.

Sayın Valim,

Batman insanıyla, doğasıyla, kültürüyle, sanayisiyle ve bulunduğu konum itibariyle çok önemli bir şehirdir.

Siz sadece Batman Valiliğini değil aynı zamanda Belediye Başkan Vekilliği görevini de icra edeceksiniz.

Oturduğunuz her iki makamı hayırlı ve kalıcı hizmetlerle terletmeniz, kent insanlarının en büyük beklentisidir. Bu anlamda ilimizin potansiyelinin doğru yönde kullanılmasına katkı sunacağınıza canı gönülden inanıyorum.

Batmanlılar işbirliğini seven, ekonomisini büyüten, çözüm için gayret gösteren, ülkesinin kıymetini bilen,  84 milyon nüfusun bir parçası olarak birlik ve beraberlik içinde yaşamayı seven insanlardır.

Sayın Valim,

Özellikle okullarda gençlerimizin ihmale uğramaması için devletimiz her türlü tedbiri almaktadır, ancak gelecek nesillerin garanti altına alınması adına bu tedbirlerin sürekliliği çok önemlidir.

Özellikle madde ve teknoloji bağımlılığı konusu incelendiğinde, gençlerimizin ve çocuklarımızın her zamankinden daha fazla desteğe ve ilgiye ihtiyaç duyduğu görülecektir.

Bugünün dünyasında kendini sosyal medyanın akımına kaptırmış olan gençlerimizi daha fazla kitapla buluşturmak için, önceki Valilerimiz tarafından başlatılan kitap okuma kampanyalarının daha geniş kitlelere yayılarak devam ettirilmesi büyük önem arz etmektedir.

Toplumun itici kuvveti olan gençlerimizin ve çocuklarımızın daha iyi eğitim alabilmesi için şahsınızın ve diğer kurumların çabası muhakkak ki belirleyici olacaktır.

Elbette ilimizin fiziki olarak imar edilmesi için başlatılan ve devam eden projeleri olduğu gibi, tamamlanması gereken eksiklikleri de bulunmaktadır, ancak insan kaynağının heba edildiği bir şehrin fiziki özelliği, her halde o şehre istenilen değeri katmayacaktır.

Sayın Valim,

Batmanın acilen giderilmesi gereken en büyük eksikliklerinden ve ihtiyaçlarından biri, ilimizde bilimsel, tarihsel, teknolojik ve ekonomik toplantılara ev sahipliği yapacak bir kongre merkezinin bulunmamasıdır.

Batman’da yaşanan huzur ortamıyla birlikte ilimizin enerjide, ekonomide, kültürde, sporda, sanatta ve diğer konularda daha fazla ön plana çıkması, ekonomisini daha fazla büyütmesi, tanınırlığını artırması ancak bilimsel toplantılar yapması ve daha fazla insanı bu şehirde toplamasıyla mümkün olabilir.

Görev süreniz içinde yapılacak böyle bir kongre merkezi Batman’a katma değer sağlayacağı gibi, kentimiz için müthiş bir başyapıt olacaktır.

Tüm dünyada olduğu gibi ilimizde de ‘güvenli ve taze kanın’ temininde ciddi sorunlar yaşanmaktadır. Gönüllü kan bağışının az olması nedeniyle bu problem her geçen gün daha fazla büyümektedir.

Belediye bünyesinde kurulacak bir kan kardeşliği kulübü sayesinde ilimizin kan ihtiyacını karşılamak ve kan verme bilincinin yaygınlaşmasını sağlamak için teşvik edici bir çalışmaya ihtiyaç duyulmaktadır.

Yapılacak böyle bir çalışmanın neticesinde oluşturulacak veri tabanı sayesinde Batman Belediyemiz, Kızılay ve vatandaş arasında hem bir köprü olacak hem de hemşerilerimiz için bir dayanışma hizmeti sunacaktır.

Yine Batman havalimanında uçak sefer sayılarının azaltılması sebebiyle vatandaşlarımız havayolunu kullanmak üzere Diyarbakır’a gitmek zorunda kalıyor.

Şayet uçak sefer sayılarının artırılması sağlanamıyorsa, Batman Belediyesi tarafından Batman-Diyarbakır havalimanı arasında ring otobüs seferlerinin konulması, vatandaşlarımız için konforlu ve ekonomik bir yolculuk sağlayacağı gibi büyük bir hizmet ve kolaylık olacaktır.

Ve yine ileri tetkik ve tedavi yapmak ve sağlık hizmeti almak üzere her gün Diyarbakır’a sevk edilen yüzlerce hasta için Batman Belediyesi tarafından Batman-Diyarbakır (Dicle Tıp Fakültesi) arasında yine ring otobüs seferlerinin konulması, fakir ve ihtiyaç sahibi insanlarımıza derman olacaktır.

Üniversitemize yeni tıp fakültesinin kurulması, 500 yataklı yeni hastanenin zamanında tamamlanması, kenar mahalleler öncelikli olmak üzere katılımcı, planlı, yenilikçi ve sürdürülebilir hizmetlerin devam etmesi halkımızın talepleri arasında yer almaktadır.

Bu anlamda son iki yılda kişi başına düşen aktif yeşil alanların artırılmasına dönük çalışmalara devam edilmesi, Batman’ın kanayan yarası olan ve bir kısmı bitirilen asbestli su borularının değişimlerinin hızlandırılması, kenar semtlerde başlayan kanalizasyon ve asfalt serimi çalışmalarının zamanında bitirilmesi gibi hizmetler büyük önem arz etmektedir.

İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza hem Valilik hem de Belediye SYDV tarafından adil olarak dağıtılan yardımlar, gençlere yönelik Belediye tarafından gerçekleştirilen sosyal ve kültürel etkinlikler, il emniyet, özel idare, aile politikalar, il sağlık müdürlüğünün ve rektörlüğümüzün yapmış olduğu başarılı çalışmalar, sizlerin güçlü desteğiyle şehrin yaşam kalitesini yükseltmeye devam edecektir.

Sayın Valim,

Batman’ın yararına yapılacak her iş ve kararınızda, hemşerilerimizin yanınızda olacağından emin olabilirsiniz.

Bu minvalde vatandaşlarla, paydaşlarla, muhtarlarla, kanaat önderleriyle, tüm STK’lar ve siyasilerle istişare etmeniz şehrin geleceği için önemli ve verimli bir adım olacaktır.

Makama oturmanızla birlikte bazı yetkili insanlar etrafınızda etten bir duvar örmeye, vatandaşla iletişiminizi kesmeye ve sizi hizmetten alıkoyarak kendi çıkarlarına yönlendirmeye çalışabilirler. Lütfen bu tip insanlara dikkat ederek onlara fırsatçılık imkânı vermeyiniz.

Fakir fukarayı sahiplenmek, yaşlıların hayırlı duasını almak, gençlerimizin gönlünü hoş tutmak ve çocuklarımızı sevindirmek için göstereceğiniz gayret ile memleketimize sunacağınız hizmet, makamınızın en büyük serveti olacaktır.

Sonucu veya ortaya çıkan çalışmaları iyileştirmek üzere basın mensuplarından, STK’lardan, muhtarlardan, vatandaşlarımızdan ve diğer paydaşlardan gelebilecek mantıklı ve geçerli sebeplere dayanan fikir önermelerini lütfen sahipleniniz; Buna mukabil her yaptığınıza alkış tutanları ise sakın ola ki dost bilmeyiniz.

Bunlara ilaveten Batman’ın bu yıl ikinci ligde oynayacak olan takımı Petrol Spor, inanıyorum ki sizlerin sağlayacağı maddi ve manevi katkılarla bu şehre moral vermeye, güzellikler ve şampiyonluklar yaşatmaya devam edecektir.

İlimizde amatör spor faaliyetlerinin teşvik edilmesi ve desteklenmesi için yapılan çalışmaları himayeniz altına alarak, gençlerimiz için müthiş fırsatların doğmasına olanak sağlayabilirsiniz.

Sayın Valim,

Şehrin değişim ve dönüşümüne öncülük etmeniz ve Batman’ı marka kent yapmanız için önünüzde önemli bir fırsat var. Devlet büyüklerimiz size bu şehri yönetmek, bu şehrin kaderini değiştirmek, alın yazısını parlatmak, hak ettiği konuma getirmek için önemli bir görev verdi.

İnanıyorum ki geçici olan bu makamlarda yapacağınız başarılı çalışmalarla gök kubbede hoş bir sadâ bırakacak, önemli ve örnek projelere imza atacak ve size verilen her iki görevi en iyi şekilde değerlendireceksiniz.

İçtenliğimizle paylaşmaya çalıştığımız bu mektubun tarafınızca dikkate alınacağını biliyor, yeni görevlerinizde üstün başarılar diliyorum.

Cenabı-ı Allah, fikrinizle, hizmetinizle, basiretinizle ve ferasetinizle size hayırlı işler yapmayı ve milletimizin gönlüne girmeyi nasip etsin.

Görevinizde kolaylıklar ve başarılar dileğiyle,

Kalın sağlıcakla…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?