USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

TPAO GENEL MÜDÜRÜ MELİH HAN BİLGİN VE ENERJİDE UMUDA YOLCULUK

08-05-2023

TPAO GENEL MÜDÜRÜ MELİH HAN BİLGİN VE ENERJİDE UMUDA YOLCULUK

Melih Han Bilgin ve ekibi, son yıllarda Türkiye’de Petrol’ün ve Doğalgazın kaderini değiştiren büyük başarılara imza atmıştır.

Yetişmiş insan kaynağıyla birlikte hidrokarbon arama ve üretiminde yüksek teknolojiye, teknik bilgiye, beceri ve tecrübeye sahip olan TPAO’nun, son dönemlerde ortaya koyduğu çalışmalarla dünyanın en iyileri arasında olabileceğini bir kez daha görmüş olduk.

Hatırlanacağı üzere 1980 darbesinden sonra Türkiye Petrollerinin büyümesi engellenmiş, parçalara ayrılmış, küçültülmüş, petrol aramada hamle alanı neredeyse yok edilmiş ve tabiri caizse ülkenin sırtına bir kambur olarak bırakılmıştı.

Hâlbuki bugünkü güçlü irade o zaman sağlanmış olsaydı, TPAO dünyanın dev şirketleriyle yarışabilir bir konumda tutulsaydı, Melih Han Bilgin ve ekibiyle birlikte son yılarda yaşanan büyüme ve başarı o yıllarda yaşansaydı, Türkiye enerjide bağımsızlığını kazanmış bir ülke durumunda olacaktı.

Bugün Filyos ve Gabar’da bulunan enerji kaynakları dışarıya bağımsızlığımızı şimdilik belki azaltmayacak. Ancak, heyecan veren ve başarıyla taçlanan bu çalışmaların devamlılığı Melik Han Bilgin’in ifadesiyle, ‘Türkiye’nin geleceği ve güvenliği açısından çok kıymetlidir.’

Enerji ’de bağımsızlığın öneminin arttığı bir dönemde, imkân verildiğinde ve irade sağlandığında, ülkenin her köşesinde hidrokarbon araması yapan TPAO, Kurumun yeteneklerini heyecan yaratan başarılarla taçlandırıyor.

***************

TPAO Bölge Müdürü Melih Han Bilgin Batman'daydı 

TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin, Batman Bölge Müdürlüğü yerleşkesindeki konuk evinin açılışı için geldiği ilimizde, Türkiye Petrollerine 450, TPIC’e 550, toplam 1000 yeni personel alacaklarını müjdeledi.

Personel Alımı Ne Zaman?

TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin personel alımı talebinin kısa bir süre önce Bakanlık tarafından onaylandığını, başvuru tarihinin ve personelde aranacak şartların ise önümüzdeki günlerde kurumun internet sitesinden duyurulacağını belirtti.

Konuk evinin açılışından sonra Genel Müdür Bilgin’le hem sohbet etme hem de sorularımıza cevap arama imkânı bulduk.

TPAO Cizre’de yabancı bir ortakla petrol rafinerisi kurmayı planlıyor mu? Sorusuna ‘İdil veya Ceyhan’da rafineri kurmak istediklerini belirten Bilgin, Bu konuda henüz çalışmaların devam ettiğini, bir ortak düşünmediklerini ve düşünülen yatırımın gerçekleşmesi halinde Türkiye’nin ham petrol işleme kapasitesinin yükseleceğini söyledi.’

Şırnak Gabar bölgesinde Esma Çevik yapısının 4 katı büyüklüğünde ve yaklaşık 1 milyar varil, yerinde rezerve sahip petrole ulaşmış durumda olduklarını belirten TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin, Petrol Rafinerisi kurabilmeleri için en az üç yıl bir çalışmaya ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Evet, milli enerjide umuda yolculuk hikâyesi TPAO ile birlikte başarılarla taçlanıyor.

Enerjide yeni projelerden ve arama yatırımlarından bahseden Bilgin’in söylemleri sadece dışa bağımlılıkla değil, istihdam ve ekonomik katkıyla birlikte düşünüldüğünde daha anlamlı ve anlaşılabilir oluyor.

***************

TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin, ilham veren liderliği ve çalışanların umudunu çoğaltan yöneticiliğiyle…

Enerji’de; Türkiye’nin geleceği ve güvenliği açısından yeni başlangıçlara yelken açan cesaretiyle…

Tam bağımsız bir Türkiye için gece gündüz demeden çalışan ekibi ve kurum personeliyle…

Dışarıya bağımlılık zincirini kırmak için büyük başarılara imza atan emekçileriyle…

Ve yeni keşiflerle Türkiye’nin enerji açığını kapatmaya çalışan milli iradesiyle…

Çok büyük bir alkışı hak ediyor.

Bu Millet, Başta TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin’e,

TPAO Bölge Müdürlerine, mühendislerine, işçilerine, teknisyenlerine, güvenlikçilerine ve ismini sayamadığımız kahraman emekçileri ile hidrokarbon bölgelerinin güvenliğini sağlayan Türk askerlerine medyunu şükrandır.

Kalın sağlıcakla…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?