USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

SİYASETTE BATMAN VE ERKEN SEÇİM BEKLENTİSİ…

13-01-2022

İktidar olmak veya iktidarda kalmak uğruna siyasetin yerleşik gündemini hazırlayanlar, hizmetine talip oldukları toplumun karşılaşabileceği sorunları önceden hesaplayabilme kudretine sahip olmalıdır. Aksi halde seçmen yaşanan bu sorun karşısında tercihlerini belirlemede geçmişte olduğu gibi yine yeni bir davranış modeli sergileyerek gösterebilir.

Dünyada salgınla birlikte başlayan tedarik zincirindeki kopmalar, Avrupa’da enerji fiyatındaki zıplamalar ve ülkemizde hükümetin ortaya koyduğu yeni ekonomik model sebebiyle, hem paramız dolar karşısında büyük bir değer kaybetti, hem de halkın satın alma gücünde ciddi bir gerileme yaşandı.

Uzmanlar 2022 yılında da dünya çapında enerji krizinin devam edeceğini düşünüyor. O zaman ülkemizde aşırı bir şekilde zam alan doğalgazın, akaryakıtın ve elektrik fiyatlarının düşmeyeceğini ve hayat pahalılığının devam edebileceğini tahmin etmek zor değil.

Dünya ekonomik bir buhranın içinde bulunurken ve ülkemiz bu sıkıntıları en yoğun bir şekilde yaşarken, böyle bir dönemde muhalefetin erken seçim çağrısının karşılık göreceği gerçekçi görünmüyor.

Hülasa, Hızla yükselen dolar düşmedikçe, yeni ekonomik modelin olumlu sonucu ortaya çıkmadıkça, enflasyon tek haneli rakama inmedikçe, maaş zamları enflasyonu ezmedikçe hükümet erken seçime gitmeyecektir.

SİYASETTE BATMAN…

Siyasette Batman’ın özelini irdelediğimizde ve aldığımız cevapları derlediğimizde daha önce AK Partiye oy vermiş olan 25-29 yaş aralığındaki gençlerin, 35-40 yaş arasındaki kadınların, Z- kuşağı diye tabir edilen yeni seçmenlerin önemli bir kesiminin DEVA Partisine sıcak baktığını söylemek yanlış olmaz.

Özellikle DEVA Partisinin ekonomi üzerinden yerel gündemi belirleyen siyaseti, sahada sürekli seçmenin içinde bulunması, esnaf, dernek, mahalle ve sektör ziyaretleri, girişimciler, gençler ve kadınlar üzerinde olumlu etki yarattığını söylemek mümkün.

Milli görüşe sahip ve orta yaşın üzerinde bulunan AK Partili seçmenlerin ise GELECEK Partisine doğru bir iştahının olduğunu söyleyenlerin sayısı bir hayli fazla.

GELECEK Partisi üye sayılarını artıran çalışmaları, STK, park, pazar ve AVM ziyaretleriyle yarın seçim olacakmış gibi hummalı bir şekilde çalışıyor.

Bazı görüşlere göre sahada seçmenle birlikte olmak ve onların gönlünde olmak yerine sanal mecrada sanal olarak kalmayı tercih eden yerel siyasetçilerin hatası yüzünden AK Parti Batman il teşkilatı ciddi bir şekilde yıpranmış durumda. Partiye kayıtlı üyelerin bu durumdan olan rahatsızlığı, üyeliklerde artan istifalarla kendini iyice gösteriyor.

Kasım ayında ilimizi ziyaret eden Sayın Reisi Cumhurumuz, coşkulu bir kalabalığa hitap ederken halka üsten bakan ve seçmeni kaybeden bazı teşkilatların bu olumsuz yönelimlerine dikkat çekmişti.

2023’e giderken hataları varsa onlardan uzaklaşacaklarını, eksiklikleri tamamlayacaklarını, safları sık tutacaklarını, üyelerini çoğaltarak yollarına devam edeceklerini, teşkilatlarda eksiklik varsa bunları tamamlamak için canla başla gayret edeceklerini, teşkilata emek verenleri tekrar davet ederek çalışmaların içerisine koyacaklarını ve yeni insanlar kazanarak yollarına devam edeceklerini kaydederek ciddi bir mesaj vermişti.

AK Parti Batman teşkilatı bu mesajı almış mı? Hep birlikte göreceğiz…

İlimizin en güçlü partisi olan HDP, güç zehirlenmesine girmeden cesurca ve kararlıca parti çalışmalarına devam edip bölgenin siyasi iklimini yeni politikalar geliştirerek kendi lehine genişletmek istiyor.

HUDAPAR ise halkın içinde olmaya gayret ederek ve kentin sorunlarını gündemleştirerek çözümlerine katkı sunmaya ve önerilerini kurumlar üzerinde takip ederek yerel siyasetin rotasını belirlemeye çalışıyor.

Son dönemlerde CHP il teşkilatı ağırladığı üst düzey siyasi isimler ve kazanmaya çalıştığı yeni üyelerle bölgede güçlenebilmenin fırsatlarını arıyor. Millet ittifakının en büyük partisi olan CHP’nin yakın tarihe kadar ilimizde esamisi okunmazken, Bölgemizde etkin olan HDP’yle kurduğu yakın siyasi ilişki sayesinde ilimizin ikinci partisi olma konumuna ulaşırsa buna şaşırmamak gerekir.

2021 Kasım ayında, ‘Adım Adım 2023, İl İl Anadolu’ temalı programı kapsamında Batman’a gelen MHP’nin üst düzey heyeti ise, Batman’a daha fazla ziyarette bulunacaklarını ve bölgede etkin olmanın zeminini oluşturmaya niyetli olduklarını belirtiyorlar.

Batman siyaseti hücrelerini canlı tutarak 2023 seçimlerine hazırlanmaya devam edecektir.

Şimdi bütün umudumuz 2022 yılının ülkemiz ekonomisi ve salgının bitmesi için kolay bir yıl olmasıdır.

Kalın sağlıcakla…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?