USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

SEÇİMLER YAKLAŞIRKEN, BATMAN’DA KİMLER ADAY OLACAK?

20-11-2022

Son dönemlerde hükümetin uygulamaya koyduğu ve toplumun sorunlarına yönelik geliştirmeye çalıştığı çözümler, ülkenin artık seçime yaklaştığının göstergesidir.

Dolayısıyla 18 Haziran 2023 tarihinde yapılacak olan seçimler için siyasi partilerde kulisler yoğun bir şekilde kendini göstermeye başladı.

Batman’da kimlerin hangi partiden aday olacağı konusunda herkes bir merak içinde ve seçmenlerin kulakları kulis haberlerinde…

Şüphesiz bütün partiler, Batman’da başarılı olabilmek için büyük bir heyecan ve gayretle seçimlere hazırlanıyor.

Eylül-2022 tarihinde yapılan AK Parti MYK toplantısında Erdoğan, ‘Aday olmak isteyen isimlerin üzerinde çok iyi çalışılması ve yıpranmış isimlere kesinlikle yer verilmemesi’ konusunda güçlü bir mesaj vermişti.

Bu bağlamda AK Parti’de milletin içinden ve milletin sorunlarını çözebilecek yeni yüzlerin Batman’dan aday olacağını söylemek mümkün.

18 Haziran 2023 tarihinde yapılması planlanan seçimlerde Batman’da sadece Cumhur ittifakında değil, Millet ittifakının tüm partilerinde ’de hazırlıklar son hız devam ederken, Milletvekilliği adaylığı konusunda aday adayları çalışmalarını büyük bir gizlilik içinde yürütüyor.

AK Parti Batman il teşkilatında görev yapan birçok partiliyle Milletvekili adaylığı konusunda yaptığımız görüşmede, genel olarak ’Bize hangi makamda görev verilirse hazırız’ cevabı veriliyor.

Ancak siyasi kulislerden gelen bilgilere göre hem AK Parti’de aktif olarak görev yapan hem de dışarıdan çok sayıda ismin, aday olmak için yoğun bir çalışma içinde olduğu dillendiriliyor.  

Millet ittifakında bulunan bazı partilerde adayların seçimlere 6 aylık bir zaman dilimi olmasına rağmen Milletvekilliği için çalışmalara başlaması, genel merkezle dirsek temasta bulunması ve yerel teşkilatlarda nabız yoklaması, seçim temposunun her geçen gün arttığını gösteriyor.

Dolayısıyla 5 Milletvekili çıkacak olan Batman’da, önümüzdeki seçimlerde hangi partinin kaç milletvekili kazanacağını herkes çok merak ediyor.

Merak ediyor ancak yarışın genel olarak hangi partiler arasında geçeceğini bu şehrin insanları yine çok iyi biliyor.

Öncelikle seçmen, bu şehri kaderiyle baş başa bırakan ve bırakacak hiçbir yüzü aday olarak görmek istemiyor.

Batman’da hangi parti olursa olsun, yıpranmış isimleri, eskimiş yüzleri, yıllardır siyasette olmasına rağmen kalıcı bir eser bırakmayan ve seçmene mesafe koyan siyasileri aday olarak göstermemelidir. Zira bu tip adayların Batmanlılar tarafından tercih edilmeyeceğini sağır sultan bile duymuştur.

Bunun aksine Batmanlı seçmen; bu şehre hizmet edebilecek, yatırımcı getirebilecek, temsil kabiliyeti yüksek, bu şehri kaderiyle baş başa bırakmayacak, istihdamı artıracak, üretimi yükseltecek, bürokratik tecrübeye sahip yeni yüzleri, yıpranmamış isimleri ve seçmende karşılığı bulunan vizyon sahibi kişileri aday olarak görmek istiyor.

Bu özelliklerin dışında partisi ne olursa olsun, eskimiş yüzlere ve yıpranmış isimlere, Batmanlı seçmenlerin sıcak bakmayacağını hepimiz çok iyi biliyoruz.

Bu şehre daha fazla hizmet etmek, bu şehrin ihtiyaçlarını gidermek, özlemini duyduğumuz eksiklikleri bitirmek ancak birikim ve deneyimleri yüksek olan insanlarla mümkün olabilir.

Dolayısıyla hangi parti olursa olsun, şayet kendi mahallesinde bile muhtar seçilemeyecek kişileri, temsil kabiliyeti düşük profilleri ve bu şehri kaderiyle baş başa bırakacak isimleri Milletvekili adayı olarak gösterirse, en basit ifadeyle seçmeni küçük düşürmeye kalkışmıştır.

Peki, Aday adayları genel merkezleriyle Milletvekilliği için dirsek temasta bulunurken ve teşkilatların olası temayülüne yön vermeye çalışırken, seçmen Batman’da ne istiyor?

Batmanlı seçmen en başta dayatma istemiyor.

Batmanlı seçmen, siyasette yeni bir sayfa açmak istiyor.

Batmanlı seçmen, bu şehri siyasi ikbali için değil, kendisine verilen görevi sorumlulukla yönetecek vekilleri görmek istiyor.

Batmanlı seçmen elde edeceği koltuğu kişisel egosunu tatmin etmek ve o koltuğu çıkarı ve menfaati doğrultusunda kullanacak siyasi kişilikleri de istemiyor.

Batmanlı seçmen, hırsıyla değil, aklıyla ve vicdanıyla çalışan, hizmet üreten ve seçmeni küçümsemeyen milletvekili istiyor.

Batmanlı seçmen, bu şehir için mücadele edecek, yatırımcı getirecek, üretimi yükseltecek ve seçmeni anlayışla dinleyecek milletvekili istiyor.

Ve en önemlisi Batmanlı seçmen kendisine güler yüz gösterecek, ona dokunacak, sorunlarına duyarlı ve halkın içinde olacak kişileri milletvekili adayı olarak görmek istiyor.

Çünkü siyaset halkla beraber yapılır, halka rağmen siyaset olmaz.

Her Batmanlının dediği gibi; Bu şehrin, hem anlayan hem anlaşılan, hem uzlaşan hem uzlaştıran, hem bu şehri hak ettiği konuma taşıyan hem de bu şehri geliştirmeye katkı sunan siyasetçilere ihtiyacı vardır.

Batmanlı seçmen ne istediğini çok iyi biliyor.

Umarım Batman’da seçime katılacak partiler, bu şehrin meselelerini çözebilecek, kurumlar üzerinde etki kurabilecek, siyasetin güç kavgalarına izin vermeyecek, seçmenin duygularını, kaygılarını ve düşüncelerini anlayabilecek isimleri aday gösterir.

Kalın sağlıcakla…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?