USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

SADAKATİN VE TESLİMİYETİN İFADESİ KURBAN…

24-06-2023

Kurban sadakatin, teslimiyetin, doğruluğun, iyiliğin, fedakârlığın ve ahde vefanın simgesidir.

Kurban, sabırdır, paylaşmaktır, ulaşmaktır, yardımlaşmadır, kaynaşmadır, bütünleşmedir ve aşkla en büyüğe yakın olma arayışıdır.

Kurban, samimiyetle Allah’ı anmaktır, onu yüceltmektir, rızıktır ve sıkıntıda olan fakiri doyurmaktır.

Hac suresi 28. Ayetinde mealen şöyle buyurulmaktadır:

‘Böylece kendileri için faydalı olan şeyleri açık seçik görsünler ve Allah’ın onlara rızık olarak verdiği, belirlenen günlerde kesecekleri hayvanlar üzerine O’nun adını ansınlar. Artık onlardan hem kendiniz yiyin hem sıkıntı içindeki yoksulları doyurun.’(Diyanet Meali)

Cenâb-î Allah-u Teâlâ Hazretleri şayet nasip ederse 28 Haziran Çarşamba günü dini bayramlarımızdan ikincisi olan Kurban Bayramını idrak etmiş olacağız.

Resululah (s.a.v.) buyurdular ki: ‘Allah indinde günlerin en büyüğü Kurban Bayramı günüdür. Bunu, fazilette nefr günü (teşrik günlerinin ikinci günü) takip eder.’ Abdullah İbnu Kurt, Kütüb’ü-Sitte: Hadis no: 4561)

Hiç şüphe yok ki; Rabbimizin, her emir ve yasağı, bizim iki dünyamızın saadeti vegüzel olması içindir.

Ve yine hiç şüphe yok ki; Kurban, gücü yetenlerin ihmal etmemesi gereken çok kıymetli bir ibadettir.

Allah’a kulluk etmeye vesile olan ve korunması gereken bir ibadet olan Kurban, Allah’ın hoşnutluğunu kazanmak ve Allah’ın rızasını her şeyden üstün tutmanın bir ifadesidir.

Madem kurban tevekküldür, teslimiyettir, yardımlaşmadır, kaynaşmadır, bütünleştirmedir, ihtiyaç sahibi olanların sesini duymak ve onlara koşmaktır; o zaman gelin hep beraber onlara sevinç yaşatalım ve bayramda neşeli olmalarına vesile olalım.

Sadakatin, teslimiyetin, rızanın ve hoşnutluğun ifadesi olan Kurban, sadece kan akıtmak değildir. Bilakis Kurban’da akıtılan kanla birlikte zihnimizde, ruhumuzda, kalbimizde ve yaşantımızda gelişen bütün olumsuz düşünceleri yok edip O’nun rızasına sımsıkı sarılmaktır.

Batman Belediyesi Denetimleri Sıklaştırmalı…

Kurban ibadetini yerine getirmek isteyen müminler, tatlı bir telaşla kurbanlıklarını hazırlamak için canlı hayvan pazarına uğrarken, üretici fiyatlarındaki artışın kurban fiyatlarına olumsuz yansımalarına şahit oluyor.

Muhtaç olan herkesin imdadına koşan Kurban, mevcut hayat pahalılığı sebebiyle bu yıl ihtiyaç sahiplerini olumsuz bir şekilde etkileyecek ve bayramını buruk olarak geçirmelerine neden olacak gibi görünüyor.

Batman’da ihtiyaç sahiplerinin bayramı sevinç içerisinde geçirebilmesi için Belediyemize bağlı veteriner işleri ile zabıta müdürlüğüne bağlı ekiplerin, satış noktalarında kurban satış fiyatlarının denetimini yapması ve sağlık koşullarını takip etmesiçok önemlidir.

Kurbanlık kesimi sırasında ve çevrenin kirletilmemesi konusunda vatandaşlarımızın hassasiyet göstermeleri, kurbanlıklara ait atıkların sokaklara bırakılmamasına, Belediyenin gösterdiği yerlerde kurbanların kesilmesine ve temizlik kurallarına dikkat etmeleri çok mühimdir.

Dolayısıyla vatandaşların Kurban Bayramı'nı sağlıklı bir şekilde geçirebilmeleri için Batman Belediyesine bağlı birimlerin denetimlere ağırlık vermesini bir kez daha hatırlatmakta fayda var.

İman ve Kulluğun Zevkini Yaşayalım…

Hayatı ve ölümü, âlemlerin terbiye edicisi Allah'a ait olan Müslüman, her ibadetinde O’nun rızasını kazanmaya çalışır.

Gelin hep birlikte hak, hakikat, adalet, doğruluk ve gerçek özgürlük yürüyüşünün ataları olan Hz. İbrahim ile Hz. İsmail peygamberin iman ve kulluğunun zevkini yaşayalım.

Gelin hep birlikte şükür ve cömertlik ile mazlumların sevincine, gariplerin bayram neşesine hem ortak hem de vesile olalım.

Bayramımız adalet ve iyilik üzerine, akrabaları, komşuları ve fakirleri gözeten bir bayram olsun.

Kalın sağlıcakla...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?