USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

PERSONEL ALIMINDA ŞEFFAF KURUM - TPAO…

31-10-2022

İnsan kaynağının bir kuruluşun başarısı için son derece kıymetli olduğunu her platformda dile getiren TPAO yönetimi, bu kaynağın oluşturulmasında ortaya koyduğu özen, gençlere sunduğu fırsat eşitliği, şeffaflık ve adalet ile dikkatleri üzerinde toplamıştır.

Üzerinde toplamıştır çünkü son dönemlerde yapılan işe alımlarda hakkaniyet ölçüsünün gözetilmediği, adam kayrıldığı, iktidar partisinin liste verdiği şikâyetleri yüksek sesle dile getiriliyor.

Ancak 69 kişinin işe alındığı ve Genel Müdürlüğünü Melih Han Bilgin’in yaptığı TPAO’da, neredeyse hiç kimseden işe alım süreciyle ilgili bir şikâyet duyulmamıştır.

Eylül 2017 tarihinde yönetim kurulu başkanı ve genel müdür olarak atandığı TPAO’da adeta özel bir model uygulayan, şirketin petrol üretiminde rekora ulaşmasını sağlayan Melih Han Bilgin, sadece üretimde değil, insan kaynağında da yüksek performansa dayalı bir kültürün oluşmasına katkı sunuyor.

Göreve geldiği günden bu yana çalışanın üretimdeki kritik rolünü ön plana çıkarmayı başaran, yeni açılan arama kuyularıyla tüm zamanların rekorlarına ulaşmayı sağlayan, Batman bölgesine verdiği önemi her platformda dile getiren Melih Han Bilgin, yeni personel alımlarında ortaya koyduğu adalet anlayışıyla, şeffaflığı esas alan bir yönetici olduğunu göstermiştir.

Batman’da kamu kurum ve kuruluşlarına ne zaman bir personel alımı yapılırsa yapılsın, çirkin söylentiler, iddialar ve dedikodular halkın arasında dolaşmaya başlar. Bu bağlamda muhalefet, iktidar partisi tarafından liste verildiğini, yandaşlık yapıldığını gündeme taşırken, iktidar ise bu söylentilerin asılsız olduğunu belirtiyor.

Bundan yaklaşık 3 ay önce TPAO Genel Müdürlüğü tarafından kurum bünyesinde çalıştırılmak üzere Batman’da 49, Şırnak’ta 20, toplamda ise 69 işçi alımının yapılacağı ve alımı yapılacak işçilerin KPSS’den en az 60 puan alması gerektiği duyuruldu.

Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip illerinden biri olan Batman’da bu haber gençler arasında büyük bir sevinç yaratırken, gençlerin istihdam edilmesi noktasında TPAO yöneticilerinin liyakati esas alan bir ölçüm modeliyle süreci yöneteceğinden kimse şüphe duymuyordu.

Başka bir ifadeyle, diğer kamu kurum ve kuruluşlarına personel alınırken, bazı kesimler tarafından ortaya atılan söylentiler, iddialar, dedikodular ve maddi ilişki söylentilerine fırsat verilmeden, TPAO Genel Müdürlüğü daha ilk günden liyakati, adaleti ve şeffaflığı esas alacağını belirten açıklamasıyla ve Bölge Müdürlüğünün ortaya koyduğu duruşla herkes rahat nefes almıştı.

Rahat nefes almıştı çünkü gerek TPAO Genel Müdürlüğü, gerekse Bölge Müdürlüğü, Batman halkı tarafından en güvenilir kamu kurum ve kuruluşlarının başında geliyordu.

AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir ile İl Başkanı Akif Gür’ün, TPAO işe alım sürecinin sağlıklı, adil, şeffaf ve liyakati merkeze alan bir şekilde yürütülmesi için ortaya koyduğu duruş çok önemlidir.

Bu minvalde iktidarın yerel siyasetçilerinin gençlerin umutlarını diri tutması, öz güvenlerini yükseltilmesi, siyasi gücü olanların ancak işe girebileceği söylemlerinin önüne geçmesi, her kesimin dikkatini çekmiştir.

TPAO Batman Bölge Müdürlüğü emrinde çalıştırılacak 69 işçinin işe alım süreci 28.10.2022 tarihinde şirketin resmi internet sayfasından yayımlanarak nihayete ermiştir.

Nihayete ermiştir ancak geçtiğimiz günlerde ulusal ve yerel basına düşen bir haber ile TPAO’nun önümüzdeki yıl 250 personeli istihdam edeceği müjdesi, gençlerimiz arasında bayram havası estirdi.

Evet, eleman seçimine başlamadan önce ne aradığınızı bilmeniz gerekir. Ve TPAO yönetimi bu işi gerçekten çok iyi biliyor.

Zira insan kaynağının oluşturulmasında işe alım sürecini adil ve şeffaf yönetmek, hem topluma güven verir hem de şirketin geleceğini olumlu yönde sürdürür.

Başta TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin olmak üzere personel mülakatlarını gerçekleştiren komisyon üyeleri ve iktidarın yerel temsilcileri; torpile izin vermedikleri, kul hakkına girmedikleri, gençlerin umudu olmaya devam ettikleri için büyük bir teşekkürü hak ediyorlar.

69 kardeşimizin işe alımları beceri, yetkinlik ve liyakat üzerinden yapıldığı için herkes mutlu ve mülakata girenler kazanmasalar bile birbirini tebrik ediyor.

Peki, bu süreçten rahatsız olan, şikâyet eden yok mu?

Onlara Ali İmran Suresi 54.ayeti cevap veriyor.

Ve mekerû ve mekarallâh(mekarallâhu), vallâhu hayrul mâkirîn(mâkirîne). 

Onlar tuzak kurdular, Allah’ta onların tuzaklarını bozdu. Evet, Allah en iyi tuzak bozucudur.

Kalın sağlıcakla…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?