USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HÜDA PAR BATMAN’DA SEÇİMLERE HAZIR MI?

28-12-2022

2022 yılının bitmesine sayılı günler kala ülkemizin en önemli gündem maddesini 2023 seçimleri oluşturuyor.

Toplumun tüm kesimlerinin 2023 seçimlerine kilitlenmeye başladığı bir süreçte, Batman'da seçime katılacak olan partileri bir takvim planına göre ziyaret ederek saha çalışmalarını siz okuyucularımızla paylaşmaya devam ediyoruz.

Bu kapsamda DEVA Partisinden sonra Mansur Obut ile birlikte ikinci durağımız, geçtiğimiz günlerde 10'uncu yıl dönümünü kutlayan ve 'Dürüst Siyaset, Gerçek Adalet' şiarıyla Türkiye siyaset sahnesine çıkan HÜDA PAR oldu.

Batman'da yerel siyaseti takip eden biri olarak dikkatimi çeken en büyük özellik, HÜDA PAR yetkililerinin diğer partilere göre öz eleştiriye daha fazla açık olmalarıdır.

Zira öz eleştiri siyasi partiler için çok kıymetli bir duruş olmakla birlikte, siyasetin ilkeli, dürüst ve ahlaklı olmasını isteyen seçmenlerin sığınacağı ilk limandır.

2023 seçimleri yaklaştıkça ülke genelinde olduğu gibi Batman siyasetinde yaşanan hareketlilik, aday adaylarının isimlerini açıklamasıyla birlikte daha fazla hareketlenecek.

Hatırlanacağı üzere Hür Dava Partisi (HÜDA PAR), 2018 cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı almıştı.

Siyasi kulislerden edindiğim bilgilere göre HÜDA PAR, 2023 seçimlerinde Cumhur ittifakının adayı olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı bir kez daha destekleyecek. 

Buna ilaveten HUDAPAR yetkili organlarında hali hazırda alınmış bir karar olmamasına rağmen, AK Parti ile bölgemizde ittifak kurarak adaylarını meclise göndermek istiyor.

Bu bağlamda konuşulan senaryoya göre HÜDA PAR, adaylarını meclise göndermek için AK Parti bünyesinde ortak bir liste çalışması yapacak. 

HÜR DAVA PARTİSİ sadece Batman’da değil, bölgemizde güçlü sonuçlar alabilmek için yoğun bir tempoyla çalışmaya devam ediyor.

HÜDA PAR Batman il Başkanı Davut Şahin göreve geldiği günden bu yana teşkilatıyla birlikte vatandaş, esnaf ve kurum ziyaretleri gerçekleştirerek, HÜDA PAR neden mecliste olmalı sorusunu gündeme getirdiği konularla hak ettiğini düşünüyor.

Sadece Batman merkezini değil, ilçeleri, köyleri ve hatta mezraları bile ziyaret ederek Vatandaşın derdini dinleyen HÜDA PAR, toplumun kangrenleşmiş sorunlarına eğilerek hem çözüm önerileri sunuyor hem de seçmenin kendilerini neden tercih etmeleri gerektiğini anlatıyor.

HÜDA PAR Batman'da saha çalışmaları kapsamında diğer partilere göre bir adım önde gidiyor.

Kişiler üzerinden değil, sahadaki toplumsal gerçeklik üzerinden siyaset yaptıklarını söyleyen il başkanı Davut Şahin, ittifaklara bakış biçimini ise sadece seçim ittifakı olarak gördüklerini belirterek, mevcut sistemin ittifaka zorlayan gerekçeleri üzerinden genel merkezin tavrına göre hareket edeceklerini belirtiyor. 

Peki, HÜDA PAR Batman’da seçimlere hazır mı?

HÜDA PAR insanı odaklayan, adaleti önceleyen ve ortaya koyduğu stratejiler ile manevi değerler üzerinden seçime hazırlanan ve seçmenini pekiştiren çok etkili bir parti.

Davut Şahin başkanlığında HÜDA PAR Batman il teşkilatı, insanı anlama kültürü üzerinden yola çıkarak avantaj ve dezavantajlarını sorgulayan bir sistemle çalışmalarını kamuoyu ile paylaşma cesaretini gösteren ilkeli bir parti.

İlk izlenimlere göre HÜDA PAR, 2023 seçimleri için Batman'da arayış içerisinde bulunan kararsız seçmenin kendilerine ulaşabilmesi için çok önemli çalışmalar yapıyor.

Peki, bu çalışmalar yeterli mi? Siyaset arenasını temel alırsak daha fazla çaba ve gayret göstermesi gerekiyor.

HÜDA PAR Batman'da dört şeritte bulunması gereken il, ilçe, kadın ve gençlik kollarıyla birlikte bütün güzergâhları disiplinli bir şekilde kullanıyor. Ancak, seçmenlerini mecliste temsil etmek istiyorsa hız sınırını limitlerin içinde kalmak kaydıyla biraz daha vites yükseltmesi gerekiyor.

Özellikle kadın ve gençlik kollarının stabilize yoldan çıkıp çok daha fazla yol kat etmesi gerekiyor.

Kadın kollarında oluşturulan ‘genç kadın kollarının’ sahada daha fazla aktif olması çok kıymetli sonuçlara ve beklenen başarıya ulaşmalarına önemli katkı sunabilir.

HÜDA PAR 2023 seçim faaliyetlerini planlanan bir strateji üzerinden yürütürken aynı zamanda ittifakla ilgili sahadan gelen istekleri dikkate alarak buna uygun bir yol haritası belirlemelidir.

Buna mukabil 2023 seçimlerinde HÜDA PAR Batman'da şayet AK Parti bünyesinden seçime katılacaksa, aday listesi sırlamasında her iki partide kazanabilecek yeni isimlerin ve yeni yüzlerin olmasına dikkat etmelidir.

Başka bir ifadeyle anlatmak gerekirse HÜDA PAR Batman il teşkilatı, pozitif ve negatif yönlerini, olası fırsat ve kayıplarını ve parti dışındaki yerel gelişmeleri biraz daha yakından takip ederse, 2023 seçimleri için bina ettikleri yöntem üzerinde biraz daha değişiklik yapılması gerektiğini görecektir.

Davut Şahin ve teşkilatının sürekli esnaf pazar dolaşması, toplumsal sorunlara duyarlı olması, gündem takip eden değil, gündem oluşturulan bir parti konumunda bulunması, gerçekten çok önemlidir.

Ancak seçimde başarılı olmak istiyorlarsa yerelde yürüttükleri strateji üzerinde biraz daha değişiklik yapmaları ve alışılmışın dışına çıkmaları gerektiğini bir kez daha vurgulamak gerekiyor.

HÜDA PAR üyelerinin ve seçmenlerinin yeni bir heyecana ihtiyacı yok, zira beslendikleri inanç onlar için en büyük isteklendirme kaynağıdır. Ancak, arayışta olan kararsız seçmende bir heyecan oluşturmak, onlar için doğru yöntemler oluşturmak, algıyı doğruyu yönetmek ve aksayan yönlerini acilen düzeltmek, başarının anahtarı olarak görülmelidir.

Ve tabi ki, 2023 seçimlerinde AK Parti ile ittifak halinde seçimlere girilecekse, AK Parti’den aday gösterilecek isimlerin, bu partinin başarısı üzerinde olumlu ve olumsuz etkiler oluşturabileceğini göz ardı etmemek gerekir. 

Sonuç olarak, HÜDA PAR ülke ve bölge siyasetinde çok önemli ve belirleyici bir parti konumunda bulunuyor.

Avantajlarını doğru kullanır, aksayan yönlerini acilen tamamlar, aday kriterini iyi irdeler ve buna göre doğru aday belirlerse, başarmaması için hiç bir neden yok.

Batman’da seçimlere en hazırlıklı Parti’nin HÜDA PAR olduğunu söyleyenlere hakkını vermek gerekir.

Mevcut koşullara göre yaptığımız bu yorumlarda bir değişiklik olduğunda, yeni bir makaleyle son durumu ilginize sunacağımızdan emin olabilirsiniz.

Kalın sağlıcakla…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?