USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

GÜVENİLECEK DEVLET KAPISI VE BATMAN İL EMNİYET TEŞKİLATI…

30-12-2020

Genellikle ilimizde öne çıkan toplumsal sorunların odağını bulmaya çalışarak bu sorunların çözümlemelerine dikkat çekmeye özen gösteririm. Bugün de sizlere eleştirel gerçekliğin dışına çıkmadan milletin vicdanı olan emniyet teşkilatından bahsedeceğim.

Göreve başladığı ilk günden bu yana hizmet ettiği Batman halkının gönlünü fethetmeyi başaran Batman İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, sivil kıyafeti ile halkın arasına karışarak vatandaşlarla bütünleşmiş ve polise karşı oluşturulmaya çalışılan ön yargıları babacan tavırlarıyla büyük oranda ortadan kaldırmayı başarmıştır.

Batman il emniyet teşkilatında görev yapan yaklaşık 2500 mesai arkadaşına halka nazik davranmaları için duyarlılıklarını artırmayı isteyen ve bu konuda sıfır toleransı olduğunu söyleyen Köroğlu Kıraç, son dönemlerde sosyal medyada dolaşan birkaç sevimsiz görüntüyle ilgili kendisine sorduğum sorularla ilgili önemli bilgiler paylaştı.

Özellikle çöp toplayan bir vatandaşın görüntüleriyle oluşturulmaya çalışılan olumsuz algının ölçülü ve hakkaniyetli bir yaklaşım olmadığını vurgulayan ve bahse konu görüntüdeki kişinin birden fazla sabıkası bulunduğunu söyleyen Kıraç’ın, halkla polisin arasına fitne koyulmasına asla izin vermeyeceğini belirtmesini çok önemli bir duruş olarak görmek gerekir.

Çok ağır ve yorucu bir mesleği icra eden polislerin çoğu zaman öfke ve saldırganlık gibi davranışlara muhatap olduğunu hatırlatmakta fayda var. Buna mukabil büyük bir özveriyle Batman’a hizmet eden emniyet teşkilatının içinde bu tür saldırgan davranışlara karşı öfke düzeyini kontrol edemeyen çok az sayıda insan da bulunabilir.

Ancak hangi konumda bulunursak bulunalım yaşadığımız öfke bizlere asla bir başkasını incitme hakkını vermez.

Bizim bir parçamız olan polislerin de bir insan olduğunu, bir can taşıdığını unutmayalım. Onlarında bizler gibi kabul edilebilir sınırlar içinde yanlış yapabileceğini aklımızdan çıkarmayalım. Elbette ki vatandaş olarak polislerden daha fazla tatlı dil ve daha fazla güleryüz bekleme hakkımız var. Ancak onlarında bizlerden daha fazla saygı görmeye, daha fazla takdir ve motive edilmeye ihtiyaçları var.

Özellikle yaşadığımız bulaşıcı hastalık sürecinde sağlık çalışanlarımıza gösterilmesini istediğimiz saygıyı ve hoş görüyü, gece gündüz demeden zorlu şartlarda çalışarak can ve mal güvenliğimizi koruyan emniyet teşkilatının da hak ettiğini hatırlatmak gerekir.

Toplumun algısını bozmaya yönelik servis edilen sosyal medyadaki bazı sevimsiz görüntülere rağmen Batmanlılar, toplumu ilgilendiren her konuda polisin yardımına başvuruyor. Köroğlu Kıraç’ın verdiği istatistiki bilgilerle 155 imdat telefonuna gösterilen ilginin, vatandaşımızın polisi ve bu numarayı güvenilecek bir devlet kapısı olarak gördüğünü gösteriyor.

Biz emniyet teşkilatının başında bulunan Köroğlu Kıraç’ı biliyor ve tanıyoruz.

Ancak adını bilmediğimiz koca yürekli yaklaşık 2500 emniyet mensubunun şehrin her bir köşesinde Batman’a çok önemli faydalarının dokunduğunu, filyasyon ekibinde bulunduğunu, diğer kurumların hizmetlerine yoğun bir destek sunduğunu, şehrin huzur ve sükûnu için gece gündüz demeden her sokakta, her caddede ve her kavşakta bizler için çalıştıklarını da bilmemiz gerekiyor.

Evet, şu anda devletin şefkatli yönünü gösteren, adil ve eşit yaklaşımlarla hizmet sunmaya gayret eden Batman il emniyet teşkilatı, son dönemlerde yaptıkları çalışmalarla bu şehrin gönül coğrafyasına derin izler bırakacak hayırlı hizmetlerde bulunuyor.

Vali Hulusi Şahin’in destekleriyle göreve başladığı günden bu yana Köroğlu Kıraç ve çalışma arkadaşları, küçükten büyüğe herkesle kurduğu iyi diyalogla şehrimizin huzurunu en üst seviyeye çıkardı.

Vefa sosyal destek grubunda bulunarak çocuğun, yaşlının, garibanın dostu olan Batman İl Emniyet Teşkilatı, fakir fukaraya yardımı ve muhtaç olanlara el uzatmasıyla yine iyiliğin bulaşmasında da etkin bir rol üstleniyor.

Kıymetli okur; başı sonu belli olmayan birkaç sevimsiz görüntüyle emniyet teşkilatını karalamaya çalışanlar ile devlet – vatandaş arasındaki bağı zedelemeye heveslenenlere karşı hem uyanık olmak, hem de sosyal mecralardan kurulan tuzaklarla bizleri polise karşı şüphe ve tereddüde bırakacak olumsuz algı operasyonlarına itibar etmemek gerekir.

Aksi durumda linç edilme korkusuna maruz kalacak polislerin görevlerini icra ederken yaşayacakları psikolojik baskı ve tereddüt, yaşadığımız şehrin huzur ve sükûnuna olumsuz yansıyabilecektir.

Uzaktan kayıt düğmesine basarak polisle vatandaş arasındaki bağı zedelemeye çalışanların tuzaklarını yine güler yüzü, saygısı ve nezaketi ile Batmalılara hizmet etmeye devam eden emniyet teşkilatı bozacaktır.

Kalın sağlıcakla…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?