USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

DEVLETİN SICAK YÜZÜ – BATMAN AÇSHM…

07-03-2021

Devletin sosyal yardım hizmetlerinin hak sahiplerine ulaştırılması, halkın ihtiyaçlarının belirlenerek buna yönelik politikalar üretilmesi, yaşam kalitesinin artırılması, tedbir ve tedariklerle bu sürecin yürütülmesi, kamusal araçları doğru bir şekilde yönetmekle mümkün olabilir.

İkinci maddesiyle birlikte Anayasamız kapsamlı sayılabilecek bir sosyal haklar kataloğuna sahiptir. Ancak geçmişte yapılan bazı ekonomik ve sosyal hatalar, bu hükmün ve bu hükme bağlı katalogların uygulanmasını sınırlandırmıştı.

Geçtiğimiz hafta Batman Gap Gazetesi genel yayın yönetmeni Mansur Obut’la birlikte Batman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ümit Çiçek’i ziyaret ederek, yapılan çalışmalar, tedbirler ve tedariklerle ilgili önemli bilgiler edindik.

Batman valisi Hulusi Şahin’in himayesinde, onun bilgi ve birikimiyle hizmet kataloglarını iyileştirdiklerini ve genişlettiklerini ifade eden Ümit Çiçek, ölçülü, sabırlı, kucaklayıcı, koruyucu ve nazik olan yaklaşımıyla, bulunduğu makamın önem ve ağırlığını taşıdığını gösteriyor.

Bu bağlamda ilimize adanmışlık ruhuyla hizmet veren AÇSHM müdürü Ümit Çiçek’i ve kurum personelini Batman için büyük bir şans olarak görmek gerekiyor.

İlimizde yaşanan aile içi sorunlar başta olmak üzere çocuklara, kadınlara, engelli ve yaşlılara, şehit yakını ve gazilere yönelik hizmetleriyle her gün hizmet ağını ve görev sorumluluk alanını büyüten Batman AÇSHM, sunduğu sosyal ve ekonomik hizmetlerle birlikte önemini tartışılmaz derecede gözler önüne sermektedir.

Sosyal ve ekonomik açıdan kendilerini güvencesiz konumda bulan vatandaşların devletin sosyal korumasına ve bakımına rahatlıkla sığınmasını sağlayan bu kurum, çalışmalarının merkezine şefkati koymuş ve bunu ana motif haline getirerek bir disiplinle olgunlaştırmaya devam etmektedir.

Aile dostu politikalar sunarak Batmanlılara hizmet eden AÇSHM, sınırları bulanıklaşmış olan vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştırarak sorun giderici çözümler üretmekte ve bu haliyle de dezavantajlı vatandaşlarımızın hayatlarını normalleştirmektedir.

Toplumsal gereksinmelere cevap vermek ve bunu sağlamak için yoğun faaliyetlerde bulunan Batman AÇSHM ile ilgili çalışmaları, siz değerli okuyucularımın sağduyusuna takdim ederek paylaşmak istiyorum.

Tevazu, samimiyet ve gayretle Batmanlılara hizmet eden AÇSHM, Evde bakım hizmetleri kapsamında 6 bin 249 vatandaşa 2020 yılında kişi başı bin 544,61 TL olmak üzere toplamda 118 milyon 486 bin 641 TL ödeme yapmış.

Özel bakım hizmetleri kapsamında ise yine aynı yıl içinde 112 vatandaşımıza toplam 4 milyon 433 bin 226 TL ödeme yapılmış.

Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetinden 1099 vatandaş faydalandırılarak bu ailelere toplam 13 milyon 172 bin 125 TL nakdi destek verilmiş ve psiko-sosyal destek hizmeti sunulmuş.

Kuşkusuz her çocuk için en sağlıklı ortam kendi ailesiyle birlikte yaşadığı evidir. Ancak bütünlüğü bozulan aileler yaşadıkları sosyal ve ekonomik sorunlar nedeniyle çocuklarına bakamayacak duruma gelebilmektedir. Bütünlüğü bozulmuş ailelerde yaşayan çocukların düzenli bir hayata sahip olabilmeleri, yaşadıkları sarsıntıları atlatabilmeleri için sevgiye ve sağlıklı bir ortama ihtiyaç duyulmaktadır.

Batman AÇSHM, 9 aileyi ve bu ailelere emanet ettiği 12 çocuk için 2020 yılında toplam 229 bin 188 TL destek vererek, dezavantajlı konumda bulunan bu çocuklar için sadece bir bakım modeli uygulamamış aynı zamanda onları bir iyileştirme sürecine tabi tutarak ruh, beden ve zihin sağlıklarını uzmanların ziyaretleriyle izlemeye almıştır.

2020 yılında toplam 143 MİLYON TL ayni ve nakdi yardımı dezavantajlı kesimlere ulaştıran Batman İl AÇSHM, devletin sıcaklığını ve koruyuculuğunu vatandaşa hissettirmiştir.

Burada sayamayacağımız birçok sosyal hizmet modelini uygulayarak Batmanlılara hizmet veren AÇSHM, uygulanan bütün hizmet modellerinin her aşamasını takip ederek, her boyutuyla değerlendirerek ve gerektiğinde müdahale ederek sunulan hizmetin sürekliliğini sağlamaktadır.

Salgın hastalığa rağmen ASDEP projesi kapsamında mevsim koşullarını bahane etmeden en ücra yerdeki mezraları ve köyleri ziyaret eden ve vatandaşımızın ayağına hizmet götüren Batman AÇSHM, Devletimizin gülen yüzünü göstererek ve şefkat elini uzatarak dezavantajlı konumda bulunan vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gideriyor.

Devlet kurumları belli bir plan ve disiplinle yönetildiğinde, kamusal araçlar doğru kullanıldığında, sosyal olanaklar, pozitif tedbirler ve tedarikler vatandaşa hakkaniyet ölçüsüyle yansıtıldığında, ülke olarak hem refah seviyemiz yükselecek hem de insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışı payidar kalacaktır.

Allah bu memleketin başına her vakit dirayetli ve milletine hakkıyla hizmet eden idareciler versin.

Kalın sağlıcakla…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?