USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

DEVLETİN ŞEFKAT YÜZÜ – BATMAN İL SYDV…

01-03-2021

Bir kurumun kendisini temsil etme ve tanıtmasında kurum kimliğinin büyük rolü bulunmaktadır. Kurumsal imaj ise bu süreçte çok önemli değerleri içinde barındırmaktadır.

Kurumsal imaj oluşturulurken vatandaş ile duygudaşlık kurulması, onların düşünce ve eleştirilerine önem verilmesi, güçlü ilişkilerin oluşturulması büyük önem taşımaktadır. Bu kapsamda kamu kurumları, vatandaşın devlet kurumlarına güven konusunda üstlendikleri rolü doğru bir şekilde yürütmelidir.

Geçtiğimiz hafta Batman Gap Gazetesi başyazarı Mansur Obut’la birlikte Batman il SYDV müdürü Beşir Aslanı yeni hizmet binasında ziyaret ederek, yapılan çalışmalarla ilgili keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

Daha önce kiralık ve yetersiz bir binada büyük hizmetler gerçekleştiren Batman il SYDV, dezavantajlı vatandaşlarımızın yoğunlukta bulunduğu Güney kent mahallesine taşınarak insanlarımızın vakıf hizmetlerine erişimini daha kolay hale getirmiş.

Üç bin metre kapalı alanda örnek mimarisi ve modern yapısıyla dezavantajlı vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam eden Batman il SYDV, yeni binasında da mükemmel hizmetler üretmekte ve bu haliyle devletimizin güler yüzünü göstermektedir.

Bu vesileyle başta Batman valisi Hulusi Şahin olmak üzere yeni hizmet binasının ilimize kazandırılmasında emeği geçen herkes büyük bir teşekkürü hak ediyor.

Özünde dayanışma ve yardımlaşma bulunan vakıf kültürü, bu haliyle ülkenin sosyal devlet anlayışına sahip olduğunun bir göstergesidir.

Gördüğü işlev ve yerine getirdiği fonksiyonlarla devlet ile vatandaş arasında köprü vazifesini ihdas eden Batman İl SYDV, toplumun ihtiyaçlarının yerel düzeyde daha iyi algılanıp tespit edilmesini ve bu ihtiyaçların çabucak giderilmesi konusunda çaba sarf eden, çok önemli bir kuruluştur.

2020 yılında toplam 210 MİLYON 942 BİN TL ayni ve nakdi yardımı dezavantajlı kesimlere ulaştıran Batman İl SYDV, yardım yapılacak aileleri büyük bir titizlikle seçmeye özen gösterirken, gerçekten yardıma muhtaç olan ailelere kanunla belirtilmiş olan yardım türlerine göre devletin şefkat yüzünü göstermeye devam ediyor.

Aşevi projesiyle her gün 275 aile olmak üzere, toplam 1.200 kişiye 2 çeşit sıcak yemek, meyve veya tatlı ikram eden,

10 Mayıs 2017 tarihinde açılan Sosyal Market sayesinde bugüne kadar 6.061 aile, 54.053 kişiye toplamda 7.951.428,00 TL giyim yardımı gerçekleştiren,

Vefa projesi kapsamında muhtaç 100 ailenin 1 yıl boyunca düzenli olarak; genel ev temizliği, halı, çamaşır ve bulaşık yıkama, ütü ve diğer temizlik hizmetlerini yapan,

Burada sayamayacağımız birçok hayırlı hizmeti vatandaşın ayağına götüren Batman il SYDV, dezavantajlı vatandaşlarımızın zor gün dostu olmuştur.

Bütün bu olumlu çalışmalara rağmen Batman İl SYDV çalışmalarını uygulama düzeyinde eleştirenler bulunabilir. Başka bir ifadeyle dezavantajlı vatandaşlara doğrudan destek vermek yerine gelir elde edici, beceri ve donanımlar kazanmalarını teşvik edici, mesleki eğitim ve beceri kazandırıcı projeleri yürütmek şeklinde bir rol oynamaları gerektiğini söyleyenler olabilir.

Aile Destek Merkezleri’yle bugüne kadar 987 kurs gerçekleştiren ve kurslardan 11.038 genç kızımızı ve kadınımızı mezun eden Batman İl SYDV bu konudaki eleştirileri hak etmediğini ispatlamıştır.

Kurulduğu günden bu yana bakıma muhtaç, yaşlı, engelli insanlara, sokağa terk edilmiş kimsesiz çocuklara hizmet vermeyi sürdüren Batman il SYDV, ürettiği sosyal hizmetler ve yaptığı çalışmalarla 2020 yılında yine Batman’ın en önemli kurumlarından biri olmuştur.

Resmi rakamlar dışında ilimizde binlerce fakir ailenin olduğu gerçeğinden yola çıktığımızda, bu fakirlere ulaşma noktasında hepimizin üzerine önemli vazifeler düşmektedir. Bu minvalde devlet ile bireyler arasında yer alan bir destek kurumu gibi değerlendirilmesi gereken Batman il SYDV için bizlerde gönüllü faaliyetlere katılabiliriz.

İnsanların sosyal amaçlı gönüllü faaliyetlere katılması haddi zatında önemli bir özellik ve büyük bir kazançtır. Bu özelliğimizi rasyonel bir yönde ve toplumsal yararda doğru bir şekilde kullanırsak fakirlik sorununun çözülmesinde önemli bir aktör olabiliriz.

Evet, Batman il SYDV, ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışıyla vatandaşların ihtiyacını karşılamaktadır. Salgın sürecinde çalışanlarıyla birlikte gizli kahraman rolünü üstlenen Batman il SYDV, teorik ve pratik çalışmalarıyla gönüllerin dostu olmaya devam ediyor.

Kalın sağlıcakla…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?