USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

DEVA PARTİSİ BÖLGE SEÇMENİNE HANGİ ALTERNATİFLERİ SUNUYOR…

27-09-2022

2023 seçimlerine 9 aylık bir zaman kalırken, siyasi partiler saha çalışmalarını arttırmaya devam ediyor.

Her parti kendi politikasını, çözüm önerilerini, parti tüzüklerini ve siyasi ilkelerini seçmene anlatıp, 2023 seçimlerinde seçmenden kendilerini desteklemelerini isterken; çözüm için en iyi ekibe sahip olduklarını ve kendilerini diğer partilerden ayıran en önemli özellikleri vurgulamak suretiyle, temsil ettikleri partiye neden oy verilmesi gerektiğini anlatıyorlar.

Analitik düşünce kültürünün toplumda yeteri kadar hâkim olmaması hasebiyle birçok vatandaşımız, gönlünde kim varsa onu haklı, diğerlerini ise haksız görerek peşin hüküm verme eğiliminde bulunuyor.

Oysa bir an için zihnimizin içinde olanlardan uzaklaşıp tarafgirliği bir yana bırakırsak, bize sunulan eylem planlarını inceler ve veriler üzerinden düşünmeye başlarsak, emin olunuz ki alternatif düşünceleri daha iyi anlar ve peşin hüküm verme yanlışlığından kurtulmuş oluruz.

Bu bağlamda doğru bir kanaate varmak istiyorsak, sübjektif olmak yerine objektif davranmak mecburiyetindeyiz.

Ve yine seçmenin doğru bir kanaate ulaşabilmesi için 2023 seçimlerinde oy isteyen partilerin, neden ve niçin alternatif olduklarını, ilke ve amaçlarını, seçmen tercihine etki eden faktörleri, beklentileri ve kaygıları doğru bir şekilde izah etmeleri gerekir.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcıları Hasan Karal, Elif Esen ve GMYK Üyeleri İlker Çelik, İbrahim Gezer, Sedat Kadıoğlu, İl Başkanı Melik Müjdeci ve tüm teşkilat mensuplarından oluşan bir heyet, Başta Batman merkez olmak üzere tüm ilçeleri ziyaret ederek hem hemşerilerimizi dinledi hem de kendilerini vatandaşa anlatma imkânı buldular.

6 günlük bölge ziyaretleri kapsamında iki gün boyunca Batman’da STK, pazaryeri ve esnaf ziyaretleri gerçekleştiren DEVA Partili heyet, Ali Babacan’ın Siirt mitingi öncesinde Batman yerel basın temsilcileriyle bir araya gelerek bölge izlenimlerine ve gündeme dair açıklamalarda bulundular.

Düşüncenin, hukukun, denetimin, demokrasinin, değişimin, ekonominin ve özgürlüğün, kişilere duyulan sempatiden daha önemli olduğunu vurgulayan DEVA Partisi heyetinin, Güneydoğu Anadolu Bölgesini adım adım dolaşmasını insanlarımıza verdikleri kıymetin bir tezahürü olarak görmek mümkün.

2019 yerel seçimlerinde Bölgemizde  %40 civarında oy alan HDP ile %45 civarında oy oranına ulaşan AK Partinin tablosunu karşımıza aldığımızda, “85 milyonun partisi olmak üzere yola çıktık” diyen DEVA yöneticilerinin, insanlarımızın karşısına hangi alternatifle çıktıklarını ve hangi alternatifleri sunacaklarını söylemeleri en temel beklentidir.

Dolayısıyla bölgemizde kendini Kürt, Muhafazakâr veya Müslüman kimlikle tanımlayan seçmene ve bölgede güçlü olan HDP ve AK Parti tabanına karşı DEVA Partisinin sloganik açıklamaların ötesine geçmesi, eylem kitapçıklarında yer alan politikalarını daha derinlemesine izah etmesi ve bu partilerin tabanlarına yönelik hangi politikaları üretecekleri konusunda seçmeni ikna edici olmaları gerekir.

Çünkü seçmen her partiye aynı gözle bakmadığı gibi, kendi duygularına hitap eden, geleceğe dönük vaatlerde kendisine yer veren, ideolojik iklimini besleyen, kendisini dışlamayan ve bu konuda tutarlı olan bir anlayışı destekliyor.

Aslında aranması gereken en önemli cevap, bölge seçmeni DEVA Partisine neden oy versin?

Kendi ifadelerine göre DEVA Partisini diğer partilerden ayıran birçok önemli özellik olabilir. Ancak bu özellikleri insanlarımıza anlatamazsa, onların ruhuna ve kalbine dokunamazsa, onların sevincine ve gözyaşına ortak olamazsa, HDP ve AK Parti tabanına yönelik bir politika üretemezse, bölge seçmeni kendilerine neden teveccüh etsin düşüncesine sahip olanlara uzak değilim.

DEVA Partisi bu soruların cevabını doğru bir şekilde bölge seçmenine anlatabilirse, öyle zannediyorum ki iyi bir başlangıç yapabilir.

Bu bölgeyi ziyaret etmek, insanlarını dinlemek, dinlemenin ötesine geçerek onları anlayabilmek, farklı görüşler, farklı yaklaşımlar, farklı kimlikler ve farklı hayatları derinlemesine inceleyebilmek, insanların sorunlarına çözüm üretebilmek ve onlarla mutabakata varabilmek başarının en büyük anahtarıdır.

Kalın sağlıcakla…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?