USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

DEVA PARTİSİ BATMAN’DA SEÇİMLERE HAZIR MI?

08-12-2022

DEVA PARTİSİ BATMAN’DA SEÇİMLERE HAZIR MI?

2023 Seçimleri yaklaştıkça, ekonomiden sonra ülkemizin en önemli gündem maddesini oluşturuyor.

Toplumun tüm kesimlerinin 2023 seçimlerine kilitlenmeye başladığı bir süreçte, ilimizde seçime katılacak partileri bir takvim planına göre ziyaret ederek saha çalışmalarını siz okuyucularımızla paylaşmaya çalışacağız.

Bu kapsamda Mansur Obut ile birlikte ilk durağımız, 9 Mart 2020 tarihinde Ali Babacan liderliğinde kurulan Demokrasi ve Atılım Partisi oldu.

DEVA Partisi’nin kurucular listesinde yer alan ve halen Genel Başkan Yardımcısı olarak Halkla İlişkiler Başkanlığı görevini yürüten Mehmet Emin Ekmen’in, Batmanlı olması ve uzun bir süredir siyasetin içinde bulunması partililer arasında büyük bir heyecan yaratmış.

Mehmet Emin Ekmen’i iyi tanıyan biri olarak ifade etmem gerekirse; çalışkan olması, bölgede karşılığının bulunması, başarıya odaklanması, uzlaşmacı yaklaşımı, gittiği her yerde saygı görmesi, Batman’da DEVA Partisi’nin gücüne güç katıyor.

Mehmet Emin Ekmen taban siyasetini çok iyi bilen bir siyasetçi olarak aynı zamanda seçimin zorluklarını çok iyi bilen bir isim.

Dolayısıyla DEVA Partisi’nin sadece Batman’da değil, bölgemizde güçlü sonuçlar alabilmesi için yoğun tempoyla çalıştığını tahmin edebiliyoruz.

DEVA Partisi Batman Kurucu il Başkanlığına getirilen Melik Müjdeci, göreve başladığı günden bu yana teşkilatıyla birlikte bugüne kadar neredeyse tüm şehri ilçeleriyle birlikte dolaşarak, sahada elde ettiği verileri genel merkezle paylaşıp son durumu aktarıyor.

Çok kısa bir zaman diliminde tüm ilçelerde teşkilatlanmayı başaran Melik Müjdeci, teşkilat üyeleriyle birlikte sağladığı uyum sayesinde sahada her sokağı adım adım dolaşarak, seçim hazırlıklarını disiplinli bir şekilde sürdürüyor.

Sokakta vatandaşın derdini dinleyen DEVA Partisi teşkilatı, vatandaşla söz dalaşına girmeden onları anlamaya çalışan ve kendilerini anlatan bir yöntemle, seçmenin kendilerini neden tercih etmelerini anlatıyor.

Peki, DEVA Partisi Batman’da seçimlere hazır mı?

İl Başkanı Melik Müjdeci, şimdiden seçim sürecinden başarı ile çıkmak için yeni arayışlar içinde hazırlıklarını devam ettirirken, ortaya koyduğu stratejiler, planlar, ekip oluşturma, analiz ve toplantılar ile dolu geçecek bu sürecin ne kadar zorlu olacağının ipuçlarını veriyor.

Öncelikle belirtmek gerekir ki, DEVA Partisi Batman’da başarılı olmak istiyorsa, saha performansını 4 şerit üzerinden yürütmeyi başarmalıdır.

Bu bağlamda il ve merkez ilçe teşkilatı iki şerit olarak ve disiplinli bir şekilde yoluna devam ederken, kadın ve gençlik kollarının doldurması gereken iki şeridin halen boş olması, başka partiler için önemli bir geçiş noktası ve yol güzergâhı olarak görülmelidir.

Seçimlerde başarılı olmanın yolu etkin bir yönetim sistemini devreye almakla mümkün olur. Bu bağlamda seçmenle etkili iletişim konusunda pazarlama araçlarını doğru bir şekilde kullanması gereken DEVA Partisi Batman İl teşkilatı, yeni fırsatlar oluşturmalıdır.

DEVA Partisi’nin Batman’da hem stratejik hem de sahada faaliyetleri yürütürken, millet ittifakıyla ilgili gelişmeleri yakından takip etmesi gerekir, ki seçmenden gelen sorular karşısında olumsuz etkilenmesinler.

Zira Millet ittifakı bileşenlerinden her hangi birinin olumsuz bir açıklaması, hem parti içindeki motivasyonu düşürür hem tabanı pekiştirmeyi zorlaştırır hem de seçmen karşısında olumsuz sonuçlar doğurur.

DEVA Partisi Batman il teşkilatı, güçlü ve zayıf yönlerini, fırsat ve tehditleri, iç ve dış gelişmeleri biraz daha yakından takip ederse, mevcut durumda yerelde yürüttükleri strateji üzerinde biraz daha değişiklik yapması gerektiğini görecek.

DEVA Partisinin halkla iç içe olması, esnaf pazar dolaşması, mezra, belde, ilçe ziyaretleri gerçekleştirmesi çok önemlidir. Ancak seçimi kazanmak için yeterli değildir.

Batmanlı seçmende DEVA ile ilgili bir heyecan oluşturmak, sürekli teyakkuzda kalmak, her geçen gün tempoyu arttırmak, algıyı doğru belirlemek ve eksikliklerini acilen kapatmak gibi önemli yöntemleri hemen devreye almaları lehlerine olabilir.

Elbette ki, yerelde aday gösterilecek isim, toplum nezdindeki karşılığı ve millet bileşenlerinin hangi formülüne göre uyarlanacağı gibi kriterler, bu partinin başarısı üzerinde olumlu ve olumsuz etkiler oluşturacaktır.

Ve tabi ki, yerel de gösterilecek aday, millet ittifakı bileşenlerinde kırgınlık oluşturacak bir süreci doğurursa, ülke seçimine de olumsuz etki yapacağını göz ardı etmemek gerekir.

Sonuç olarak, DEVA Partisi’nin ülke siyasetinde nasıl bir etkisi olur tam olarak bilemem. Ancak mevcut çalışmalar üzerinde biraz daha iyileştirme yapılırsa, aday kriteri doğru belirlenirse, Batman özelinde siyaset arenasında yerini alacağından kimsenin şüphesi olmasın.

Mevcut koşullara göre yaptığımız bu yorumlarda bir değişiklik olduğunda, yeni bir makaleyle son durumu ilginize sunacağımızdan emin olabilirsiniz.

Kalın sağlıcakla…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?