USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

DEPREM FELAKETİ YÜREĞİMİZE ATEŞ DÜŞÜRDÜ...

07-02-2023

Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık olan ve sabah saat 04.17’de başlayıp yaklaşık iki dakika süren ilki 7,7 şiddetinde olan ve yine öğlen saat 13.24 itibariyle 7,6 büyüklüğünde gerçekleşen yıkıcı depremler milletimizin yüreğine ateş düşürdü.

Bu öyle bir felaket ki ülke olarak yüreğimiz yanıyor, gözyaşlarımız sel gibi akıyor, enkaz altında bulunan insanların ve yakınlarının feryadı ise hepimizin içimizi acıtıyor.

EKİPLER ZAMANA MEYDANA OKUYOR

Deprem bölgesinin büyük bir bölümü şu an için ağır kış koşullarının etkisi altında ve yardım ekipleri yakınlarına ulaşmak isteyen vatandaşlarımızla birlikte hem kış mevsimine hem de zamana meydan okuyarak umutlarımızı diri tutmaya çalışıyor.

Yaşanan bu felaket karşısında ve açıklanan vefat haberleriyle birlikte zamanın, yardımın ve koordinasyonun ne kadar kıymetli olduğunu iliklerimize kadar bir kez daha iyi anlıyoruz.

Art arda gerçeklesen iki deprem nedeniyle birçok ilde yıkım meydana gelirken, depremin şiddeti sadece Güney ve Doğu Anadolu bölgesinde değil, İç Anadolu, Akdeniz, Karadeniz bölgeleriyle birlikte sınırlarımızı aşan geniş bir coğrafyada hissedildi.

Evet, yaşadığımız bu deprem milletimizin yüreğine ateş düşürdü.

Ancak yaşanan bu felaket karşısında depremin yaralarını sarabilmek için milletçe ortaya koyduğumuz yardımlaşma ve dayanışma, Dünya ’da eşi ve benzeri olmayan birlikteliktir.

Deprem sonrasında televizyon ekranlarında ve sosyal mecralarda gördüğümüz acı görüntüler bir taraftan yüreğimizi yakarken diğer taraftan bu milletin ne kadar asil olduğunu bizlere bir kez daha göstermiştir.

Deprem bölgesinde yaşanan sıkıntılar karşısında ülkemizin dört bir köşesinden toplanan ayni ve nakdi yardımlar sadece yaraların sarılması için önemli bir adım değil, aynı zamanda yaralılarımızın ve barınak imkânı bulamayan insanlarımızın hayata tutunmaları için ortaya konulmuş büyük bir özveri örneğidir.

Millet olabilmek ve kıyamete kadar millet kalabilmenin en güzel örneği olan bu özverili çalışmalar, gayretler ve emekler, deprem bölgesinde yakınlarının enkazdan çıkarılmasını bekleyen insanlarımızın yalnız olmadıklarını göstermek açısından son derece kıymetlidir.

Evet, enkaz altında kalarak hayatını kaybeden insanlarımız için içimiz yanarken, yaşadığımız acının büyüklüğü, bir taraftan kardeşlik ruhumuzu pekiştiriyor öte taraftan ise kardeşlik ruhuna neden bağlı kalmamız gerektiğini hatırlatıyor.

Millet olarak deprem bölgesine ısıtıcı, battaniye, yorgan, kışlık ayakkabı, mont, bere, eldiven, bebek bezi, kadın hijyen seti gibi ayni yardımlar göndermeye devam ederken diğer taraftan deprem bölgesinin kan ihtiyacını gidermek için yine millet olarak kan bağışı yapmamız gerekiyor.

MİLLETİN LANETİNE MARUZ KALANLAR

Elbette ki helal süt emmemiş, bu milletin bir ferdi olmayı hak etmemiş, hatta insanlıktan nasibini almamış bazı zararlı yaratıklar, deprem bölgesinde yağmacılık yaparak hepimizin lanetine maruz kalıyor.

Diğer taraftan ayni yardım kampanyasına destek olmak isteyenlerin bu dayanışmasını fahiş fiyat artışı uygulayarak ve fırsatçılık yaparak kazanç sağlamaya çalışan insanlığını yitirmiş zavallılar var.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bunlarla alakalı adli süreci başlatmış bulunmaktadır.

Bu vicdansızlara, bu Allah’tan korkmazlara, bu şeref yoksunu insanlara, devletimizin hesap soracağından ve adli makamların en ağır cezayı vereceğinden kimsenin şüphesi yok.

TEŞEKKÜRLER MİLLETİM

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp depremin hemen ardından AFAD kriz merkezinde yöneticilerle bir araya gelerek ilimizle ilgili genel durumu değerlendirmiş ve gerçekleşen hasarlar tespit edildikten sonra 55 araç ve 293 personeli deprem bölgesine uğurlayarak kentimizin depreme destek veren ilk iller arasında olmasını sağlamıştır.

Gerek bölgeden, gerekse çeşitli illerden, bölgeye yardım için koşan askerlerimize, polislerimize, sağlık çalışanlarımıza, gönüllü kuruluşlara, vatandaşlara, milletimize ve farklı ülkelerden destek için gelen yardımseverlere teşekkür ediyoruz.

Cenabı Allah ülkemizi ve insanlığı daha büyük felaketlerden muhafaza eylesin, depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifalar ve ağır kış şartlarında sahada yardım için bulunan insanlarımıza yardım etsin.

Kalın sağlıcakla…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?