USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

DEĞİŞİMİN LİDERİ REKTÖR İDRİS DEMİR…

01-05-2021

Akıllı iki kız kardeş varmış, bilgiye açlarmış, okullarından ve etraflarından aldıkları bilgi yetersiz geliyormuş.

Yörelerindeki en büyük bilgeye gitmeye, ondan da bilgi almaya karar vermişler.

Bilge adam kızların sorduğu bütün soruları bilmiş. Kızlar, daha fazla bilgi almak için bir süreliğine daha bilgenin yanında kalmışlar.

Ama sonra bilgenin her sordukları soruyu bilmelerinden sıkılmışlar. “Bilgenin dahi bilemeyeceği bir soru bulalım” demiş birisi.

Kızlardan biri, bilgenin bile bilemeyeceği bir soru buldum diye sevinmiş. Avucumun içine bir kelebek alacağım “Avucumun içinde bir kelebek var. Canlı mı, ölü mü?” diye bilgeye soracağım, ölü derse kelebeği serbest bırakacağım. Canlı derse, avucumu hafifçe bastıracağım.

Kızlardan biri avucunu kapalı bir şekilde bilgeye uzatmış ve sormuş:

– Avucumun içinde bir kelebek var; bilin bakalım canlı mı, ölü mü?

Bilge, kızın gözlerine uzun uzun bakmış ve cevap vermiş:

– Her şey senin elinde kızım, senin elinde…

Hayat akarken; iyi veya kötü, başarı veya başarısızlık, güzel veya çirkin, doğru veya yanlış, mutluluk veya hüzün, avucunuzdaki kelebek gibi sizin elinizde…

Batman Üniversitesi kurulduğu 2007 yılından bu yana akademik başarı ve öğrenci tercihleri arasında bu şehirde yaşayan bütün insanları üzen bir durumdaydı. Zira aynı dönemde kurulmuş başka üniversiteler dünyanın ilk 1000 üniversitesi arasında yer alırken, Batman Üniversitesi yoğun bakımda yatan bir hasta gibi herkesin gözünün önünde can çekişiyordu.

Can çekişen bu hastanın kurtulması ve Batman Üniversitesinin hak ettiği konuma gelebilmesi için bir değişim liderine ihtiyacı vardı. Bu öyle bir lider olmalıydı ki, diğer üniversitelerle baş edip rekabet stratejileri kurmalı ve Batman Üniversitesini hak ettiği yere taşımalıydı.

06 Şubat 2021 Tarihli ve 31387 Sayılı Resmi Gazete ‘de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yer alan atama kararı ile Batman Üniversitesinde Rektörlük görevine Prof. Dr. İdris Demir getirildi.

Sokağa çıkma yasağının yaşandığı sıkıntılı bir dönemde çevrimiçi toplantılar gerçekleştiren, hocaları dinleyen, şehirle bütünleşmeyi hedefleyen ve tecrübelerini akademik kültür ile harmanlayıp ilimiz için en iyisini yapmaya gayret eden Prof. Dr. İdris Demir, bu değişimin Batman’a iyi geleceğini, Batman Üniversitesinin bu değişimle hak ettiği yere yükselebileceğini herkese gösterdi.

Rektör olarak atandığı günden bu yana Batman-Ankara arası mekik dokuyan, Batman Üniversitesine saygın fakülteler kurulabilmesi için ciddi girişimlerde bulunan, Batman’a hizmet için çıktığı yolda ilk hedefine ulaşan Rektör İdris Demir, büyük bir teşekkürü hak ediyor.

Hak ediyor çünkü; 30 Nisan 2021 tarih ve 3940 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Batman Üniversitesine Diş Hekimliği Fakültesi’nin kurulması onaylanmıştır. Göreve başladığı kısa bir dönem içerisinde böyle bir başarı hikâyesine uzanmak ancak iddiası olan bir akademisyenin bakış açısıyla mümkün olabilirdi.

Makalenin başında alıntı olarak verdiğim küçük hikâyede olduğu gibi Hayat akarken; iyi veya kötü, başarı veya başarısızlık, güzel veya çirkin, doğru veya yanlış, mutluluk veya hüzün, avucumuzdaki kelebek gibi bizim elimizde…

Rektör İdris Demir’in Batman Üniversitesi’ne atanmasıyla birlikte Üniversitede başlayan değişimin, önümüzdeki günlerde sağlayacağı akademik üretkenlikler sayesinde öğrenci tercihlerini Batman’a yönelteceği kuşkusuzdur.

Batman Üniversitesinde değişim ve dönüşüm olumlu bir şekilde başlarken, bilime katkı sunan saygın fakülte sayılarının artacağı, belli kurallarla hareket eden mekanizmaların işleyeceği ve bir sonuç olarak öğrenci dostu, öğrenci odaklı ve öğrenci merkezli yaklaşımlarla inanılmaz başarılara imza atacağını bugünden görebiliyoruz.

Bilimsel birikimi ve idari tecrübesi sayesinde şehrin bütün bileşenleriyle istişare eden, onlara kulak veren, sürekli başarıyı arayan ve bu şehir için en doğru olanı yapmaya çalışan Profesör Dr. İdris Demir, kısa zamanda ortaya koyduğu bu performansla sadece Batman Üniversitesinin geleceğine değil,  bu şehrin kalkınmasına da çok önemli katkılar sunacaktır.

2007 yılından bu yana bir kelebek misali avucumuzun içinde can çekişen Batman Üniversitesine hayat suyu olmak için ortaya koyduğunuz çabaya müteşekkiriz Rektör Hocam

Kalın sağlıcakla…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?