USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BİR İYİLİK HAREKETİ-VEFA DESTEK GRUPLARI…

11-05-2021

Hamdolsun ki bugün Ramazan ayının son gününe girdik.

Ramazanın son iki haftasını “Yoğunlaştırılmış Kapanma” diyebileceğimiz korona önlemleri kısıtlamaları altında geçirdik.

Kapanmanın hayata geçirilmesi ve önlemlerin daha da artırılması nedeniyle dezavantajlı konumda bulunan insanların imdadına her zaman ki gibi yine vefa destek grupları yetişti.

Batman Valiliği bünyesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten Vefa Sosyal Destek Grubu, “Yoğunlaştırılmış Kapanma” döneminde 65 yaş üstü vatandaşlar ile engelli vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 7/24 esasına göre çalışarak hak sahiplerinin yüzünü güldürdü.

Batman Valisi Hulusi Şahin’in talimatları, Vali Yardımcısı / Hasankeyf Kaymakamı Şenol Öztürk’ün koordinasyonunda, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Beşir Arslan ile Afad İl Müdürü Fevzi Bakır yönetiminde fakirlerin, miskinlerin, yaşlıların ve hastaların yardımına koşan vefa yardım grupları, nezaketleri, zarafetleri, kibarlıkları, hoşgörüleri ve güler yüzleriyle büyük bir teşekkürü hak ediyorlar.

Bir iyilik hareketi olarak görevlerini layıkıyla yerine getirebilmek için canını dişine katıp fedakârlık örneği gösteren vefa destek grupları, yaptıkları çalışmalarla hemşerilerimizin gönlünde müstesna bir yer edinmişlerdir.

Ramazan nedeniyle birçok vatandaş, vakıf ve dernek, ihtiyaç sahiplerine yardım ederken gördükleri manzaralar karşısında vefa destek gruplarının gayretli çalışmalarına şahit olmuş ve ne kadar gerekli olduklarını ortaya koymuşlardır.

Bu anlamda vefa destek grupları canla-başla ihtiyaç sahibi vatandaşların ayağına giderken, gönlün bitmeyen sermeyesini, yani vefayı hepimize hem öğretmiş, hem göstermiş, hem de yaşatmıştır.

Batman Valisi Sayın Hulusi Şahin’in emir ve talimatlarıyla tüm kurumlar arasında işbirliğine gidilmiş, özellikle de Batman Belediyesi’nin hem personel, hem de araç filosundan yararlanılmıştır.

Mevcut taleplerin karşılanmasında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı 35 personel – 10 araç ve Batman Belediyesi 10 personel ile 3 araç görev alarak bu sürece katkı sunmuştur.

“Yoğunlaştırılmış Kapanma” döneminde, Vefa Sosyal Destek Grubu’na ilimizden 1.650 talep iletilmiş ve 1.476 talep olumlu sonuçlanmıştır.

Engelli, Yaşlı Aylıkları İle Tam Kapanma Sosyal Yardım Ödemeleri İl merkezinde SYD Vakıf Müdürü Beşir Arslan ile Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Şirin Temiz koordinasyonunda, kamu kurumlarında görevli 165 personel ve 50 araç filosuyla dağıtılarak hak sahiplerine ulaştırılmıştır.

Batman merkeze bağlı belde ve köylerde ise bu yardımlar, İl Jandarma Komutanlığı personelleri tarafından dağıtılarak hak sahipleri sevindirilmiştir.

Bu Süreçte;  1.536 Engelli ve Yaşlı vatandaşa aylık maaşları ile 5.319 vatandaşa Tam Kapanma Sosyal Yardımları olarak toplamda 5.230.752,99 TL konutlarında ödeme yapılmıştır.

Her gün özenle hazırlanan iftar yemekleri 1.200 kişiye evinde sunulurken, Batman Belediyesi tarafından 5.000 paket, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfı tarafından 2.500 paket, STK ile Hayırsever Vatandaşlar tarafından 2.500 paket olmak üzere toplamda 10.000 gıda paketi yardımda bulunulmuştur.

SYDV tarafından 3 bin aileye 2 milyon 100 bin tutarında Ramazan Ayı Nakdi Yardımı dağıtılarak dar gelirli aileler bu mübarek ayda sevindirilmiştir.

Elbette ki yapılan bu hayırlı çalışmaları küçümseyenler, görmezden gelenler, yok sayanlar olacaktır. Ancak bu tür art niyetli insanlar, vefalı vatandaşlarımızın gönlünde her zaman ki gibi yine yok hükmünde kalacaktır.

Aslında vefa destek gruplarının çalışmalarını görmezden gelenler, küçümseyenler veya yok sayanlar, ihtiyaç sahibi aileleri evlerinde ziyaret etmiş olsalardı, karşılaşacakları manzaralar karşısında muhtemeldir ki bu tür haksız eleştirilerin ezikliğini yaşarlardı.

Zaman mefhumu gözetmeden teorik ve pratik çalışmalarıyla gönüllerin dostu olmaya devam eden VEFA DESTEK GRUPLARINDAN ALLAH EBEDEN RAZI OLSUN.

Sevgili Okur;

Yoğunlaştırılmış kapanma döneminde olsak bile yarın karşılayacağımız Ramazan bayramında önlemlerin daha fazla artırılması büyük önem taşıyor. Bayram kutlamalarımızı fiziki ziyaretlerden uzak kalarak haberleşme yöntemleri üzerinden gerçekleştirmenin sevdiklerimizin sağlığı için bir gereklilik olduğunu aklımızda bulunduralım.

Bu vesileyle Ramazan Bayramınızı tebrik ediyor, tüm insanlığa sağlık, huzur, barış ve mutluluk getirmesini diliyorum.

Kalın sağlıcakla…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?