USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BELEDİYEDEN GELECEĞE ATILAN KARARLI İMZA…

04-04-2021

Bundan yaklaşık bir yıl önce hukuki nedenlerle görevden el çektirilen seçilmiş Batman Belediye Başkanının yerine atanan Vali Hulusi Şahin, Değişime Atılan Kararlı İmza ilkesiyle son bir yılda ilimizde yapılan ve yapılması planlanan projeleri kamuoyuyla paylaştı.

Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen proje tanıtım toplantısında aynı zamanda önümüzdeki otuz yılın planları ve projeleri anlatıldı.

Batman Belediyesine kayyum olarak atandıktan sonra devasa projelerle ilimize hizmet etmeye gayret eden Vali/Kayyum Hulusi Şahin’in ortaya koyduğu bu projeleri yürütebilmesi, hedeflediği hizmeti sunabilmesi ve bu hedeflerin doğrultusunda şehri modernleştirebilmesi için bu şehrin paydaşlarının daha fazla desteğine ihtiyacı var.

Buna ilaveten Hulusi Şahin’in ortaya koyduğu projelerin ve yürüttüğü güzel hizmetlerin sürekliliği için aklı ve kalbi memleket sevgisiyle dolu, projeleri sahiplenen, hizmetleri aksatmayan, yapılan projelerden ve devam eden işlerdenhaberdar olan ve geleceğe ışık tutan kurum çalışanlarının sayesinde başarının zincirleri tamamlanabilir.

Başka bir ifadeyle hizmet kültüründen haberdar olan, Belediyenin çalışmalarını sabote etmek isteyenlere karşı dik duran, hakkaniyetli davranan, fitne/fesattan uzak duran, kayıp ve kaçak olmayan, mesai saatlerinde çalışanlarına örnek olacak müdürlerin/yöneticilerinvarlığıyla bu hizmetler büyüyebilir ve sürdürülebilir.

HER KURUŞ BATMAN İÇİN…

Hatırlatmakta fayda var: Bir tarlayı ayrık otları, dikenli ve yabani otlar, çalı çırpı boğar. Bir kurumu ise; halkla iç içe olacak hizmet ve etkinliklere katılmayan, Belediye çalışmalarının görünür olmasından rahatsızlık duyan, işleri kolaylaştırmak yerine zorlaştıran ve bir çürük elma misali ortada dolaşan ve her zaman varlıklarını hissettirmeye çalışan tipler boğar.

Batman Belediyesi; hizmet büyüklüğünü yaygınlaştırmaya çalışırken, ilimizin ekonomik, sosyal ve kentsel özelliklerini geliştirirken ana eksenlere zarar vermeye çalışan, katı bir anlayışla hizmetleri aksatan, modern şehirleşmenin önünü kapatan çürük elmaları varsa bulmalı ve kaliteli hizmet anlayışıyla daha fazla görünür olmalıdır.

Kayyum olarak atandığı günden bu yana güçlü bir irade ortaya koyup başta belediyenin mali sıkıntılarını ortadan kaldırmaya çalışan, Batman’a gelen her kuruşu Batman için harcayan, modern bir şehir inşa etmeye gayret eden Hulusi Şahin’in projeleri ve hizmetleri ilimizi hak ettiği konuma taşıyacaktır.

MALİ TABLOSU GÜÇLÜ BİR BELEDİYE…

Her yönüyle disipline edilmiş bir belediye bulunduğu şehir için büyük bir güç ve kuvvettir. Mali tablosu güçlü bir belediye ise kurumun ve yöneticilerin başarılarının temel göstergelerinden birini oluştururken aynı zamanda kaynakların etkin kullanıldığını ortaya koyabilecek niteliğe işaret etmektedir.

Ülkemizde neredeyse her vatandaşın zihninde, kokuşmuş, getirim ve çıkar yapılanmasına maruz kalmış, siyasi yağmacılığa dönüşmüş bir belediyecilik anlayışı varken, son bir yılda göreve atanan Batman Valisi/Kayyumu Hulusi Şahin sayesinde bu anlayış ilimizdeyerini, işlevini yerine getiren, proje üreten ve gerçekleştiren, yağmacılığa dur diyen bir algıya dönüştürmüştür.

Vali/Kayyum Hulusi Şahin, Batman Belediyesinin geçmiş performanslarını ortaya koyarken, önümüzdeki otuz yılı inşa edecek faaliyetlerin planlamasını ve uygulanabilirliğini birçok kalemden tasarruf ederek ve israfı önleyerek ortaya koymuştur.

ÖNLENEN İSRAF – ÜRETİLEN EK PROJELER…

Hangi kaynaklardan tasarruf yapıldığı ve hangi israfların önlenerek şehrimizin modernleşmesi adına ek projeler üretildiği Batman Belediyesinin WEB sitesinden ve diğer sosyal mecralardan paylaşılırsa, değişime atılan kararlı imzaların ilimizi nasıl bir marka şehir yapacağını hemşerilerimiz doğru kanaldan öğrenmiş olurlar.

Yürütme erkinin bir organı olan valiler atandıkları şehirlerde belli bir süre hizmet ettikten sonra makamları ve mevkileri ile değil, vermiş oldukları hizmetlerle hatırlanırlar. Batman il olduğu günden bu yana birçok makam sahibi gelip geçmiştir, ancak bu makam sahipleri yaptıkları hizmetleri ve eserleriyle gönüllerde ya yer edinmiş veya edinmemişlerdir.

Vali/Kayyum Hulusi Şahin ise Batman’a atandığı günden bu yana ilimize yaptığı hizmetler, değişime ve gelişime attığı imzalar, gerçekçi ve idealist bir devlet adamı/vali olarak hemşerilerimizin gönüllerinde ve hafızalarında yer bulmuştur.

Sonuç olarak Kayyım Belediyesine bugüne kadar ürettiği ve gerçekleştirdiği projelerle, halkın memnuniyetini sağlamak konusunda ortaya koydukları gayretle, görevlerini icra ederken gösterdikleri sabır, özveri ve olumlu performansla göz doldurmuştur. Bu olumlu performans ve geleceğe atılan kararlı imzalariçin başta Vali/Kayyum Hulusi Şahin olmak üzere, ona destek olan birim müdürlerini ve çalışanları takdir ediyor ve alkışlıyoruz.

Belediyenin bazı birimlerinde olumsuz performans sergileyenleri ise başarılı olan arkadaşlarından fikir, yorum veya öneri isteyerek farklı bakış açıları kazanmaya, deneyimlerini zenginleştirmeye, bu şekliyle Belediye’ye karşı aidiyeti ve heyecanlarını artırmaya davet ediyoruz.

Kalın sağlıcakla…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?