USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BATSO SEÇİMLERİNDE EKSİK HALKAYI BULAN KAZANIR...

14-09-2022

BATSO için seçim hareketliliği şehrin dört bir yanını sarmış durumda. 

Adaylar, gruplar ve listeler konusundaki gelişmeleri duydukça bu seçimin kıran kırana geçeceğini tahmin etmek zor değil.

Geçtiğimiz yıl seçim ihtimali ve tarihi telaffuz edildiğinde Abdulkadir Demir’in karşısında adaylığını açıklayan ilk isim, yardımcısı ve yönetim kurulu üyesi Bayram Demirhan oldu.

Bayram Demirhan, Sadece BATSO başkan yardımcısı ve yönetim kurulu üyesi değil, aynı zamanda Petrolspor’un ikinci başkanı.

Birlikteliğe, çözümsel yaklaşıma ve istişareye büyük önem veren Demirhan, bu kurumun gelişmesi için iletişimi önemseyen bir karaktere sahip.

İstişare grubunun başkan adayı olarak her üyenin kapısını çalan, toplantılar gerçekleştiren, istişare ruhunu yansıtmaya gayret eden ve sadece sorunları değil, önerilerini de paylaşan Bayram Demirhan, kazanmak için büyük gayret gösteriyor.

Seçim çalışmalarında başarılı olabilmek için zamanının büyük bir kısmını sahada geçiren Bayram Demirhan, sarf ettiği sinerjiyi enerjiye dönüştürebilecek adımlar için ciddi bir emek sarf ediyor.

Farkı görüş açılarını ve insani ilişkileri önemseyen bir yöntemle seçim kampanyasını yürüten Demirhan, seçimde arzu ettiği başarıya ulaşabilmek için grubuyla birlikte disiplinli bir şekilde çalışmalarını yürütüyor. 

Bayram Demirhan’ın BATSO başkanlığına adaylığını, dengeleri değiştiren ve rakip adayların rahatlığını bozan iddialı bir hamle olarak okumak en doğru yaklaşım olur.

Geçtiğimiz günlerde adaylığını açıklayan bir diğer isim ise Celal Demir, BATSO başkan yardımcısı ve yönetim kurulu üyesi olan Demir, değişim ve yenilik diyerek başkanlığa adayı oldu.

Güçlü bir grupla yola çıktığını açıklayan, tamamen yenilikten ve değişimden yana olan bir kadroyla seçime gireceklerini belirten Celil Demir, geleneksel yöntemleri ret eden bir anlayışla Batman’a hizmet etmek istediklerini ifade ederek BATSO başkanlığına adaylığını açıkladı.

Yenilik ve değişim hayatın içinde sürekli tekrar eden ve devam eden bir süreçtir. Celil Demir, bu süreci anlatırken üyeler üzerinde önemli bir etki bırakmaya çalışıyor.

İş insanları arasında saygın bir karşılığı bulunan Celil Demir, gücünün farkında olan ve değişimi önemseyen bir isim. Seçime giderken bu özelliklerin Celil Demir’e büyük bir katkı sunacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Celal Demir’in BATSO başkanlığına adaylığını, seçimi her yönüyle etkileyecek ciddi bir hamle olarak okumak gerekiyor.

Adaylığını açıklayan bir diğer isim ise Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Eski Başkanı Osman Nasıroğlu…

Geniş bir kesim, aile büyüğüm, aile bireylerimiz ve yol arkadaşlarımızla yaptığımız istişare üzerine yeniden BATSO yönetimine talip olduk diyen Nasıroğlu, olabildiğince geniş bir tabandan liste oluşturmaya gayret eden ve başkanlığı yeniden kazanmak isteyen önemli bir isim.

Seçim’de başarılı olabilmek için geçmişte verdiği ve yerine getirdiği vaatleri ön plana çıkaran Nasıroğlu, yaşama geçirdiği projeleri ve hedeflediklerini üyeler ve kamuoyu ile paylaşarak oy kullanacak üyeler üzerinde etkili olmaya çalışıyor.

Nasıroğlu'nun adaylığı ile rüzgar yönünü değiştirir mi?

Rüzgar yönünü değiştirir mi bilinmez ancak adaylığını açıklarken BATSO başkanlık dönemini ve çalışmalarını referans olarak gösteren Osman Nasıroğlu, Seçim kazanmış bir aday olarak her türlü olasılığı ince eleyip sık dokuyacak ve bu yöntemle sonuca gitmek isteyecektir.

Osman Nasıroğlu’nun BATSO başkanlığına adaylığını, bu seçimin büyük bir çekişmeye sahne olacağının ve kemik tabanı olmayanların zorlanacağı önemli bir hamle olarak okumak gerekir.

Ve mevcut başkan Abdulkadir Demir…

Abdulkadir Demir, girdiği bütün seçimleri bir strateji üzerine bina eden, girdiği her seçimde kullandığı dile dikkat eden, birlikteliği ön plana çıkaran ve seçimleri ciddiye alan bir isim.

Başka bir ifadeyle seçim sürecini ete kemiğe büründürecek adımlar atmayı, insanları etrafında toplamayı ve pozitif algı oluşturmayı çok iyi biliyor. 

Abdulkadir Demir’in, gerilimden ve kutuplaştırmadan uzak durması, sandığa gideceklerin aday eğilimini öngörmesi, mücadeleyi sevmesi, güç mücadelesi yerine kazanma mücadelesini öncelemesi ve geniş kitlelere ulaşmayı becerebilmesi, onun için büyük bir avantaj.

Siyasi hayatı dâhil olmak üzere, Abdulkadir Demir’i girdiği her seçimde başarıya ulaştıran en büyük etken, hormonlu desteklere itibar etmemesi ve sahadan gelen verileri dikkatli bir şekilde analiz edip buna göre yeni hareket alanları belirleyebilmesidir.

Abdulkadir Demir’in BATSO başkanlığına adaylığını yeniden açıklamasını, yeni dinamiklerle yoluna güçlü bir şekilde devam etmek, iş insanlarının yatırım hedefini büyütmek ve kurumsal olarak oluşturulan projeleri devam ettirmek şeklinde tanımlayabiliriz.

BATSO seçimlerini takip ederken edindiğim en önemli izlenim, hiç şüphesiz bütün adayların hata yapmamaya büyük özen göstermesi ve kampanyalarında pozitif bir hava oluşturmaya gayret etmesidir.

Ancak hepimiz çok iyi biliyoruz ki, kim doğru stratejiyi belirler ve kim algıyı doğru yönetirse rakiplerinin bir adım önüne geçer.

Ve tabi ki ilimizde gerçekleşen oda ve borsalardaki seçimin nabzına damga vurmak isteyen yerel siyasetin etkinliğini, bu seçimde de pas geçmemek gerekir.

Peki, sadece bir meslek kurumu olan ve yaklaşık 6 bin üyenin kayıtlı bulunduğu BATSO seçimi, iş dünyası için neden bu kadar büyük bir önem taşıyor? 

Doğrusunu söylemek gerekirse bu seçim sadece iş dünyası için değil, bütün Batman için büyük önem taşıyor. 

Zira Ticaret ve Sanayi odaları, bulundukları şehirde ekonominin, yatırımın, istihdamın ve kalkınmanın dinamikleri olduğu gibi sosyal gelişmenin de en önemli sürükleyicisidirler. 

Her seçim öncesinde bazı kesimler, başkan adaylığını açıklayan isimlerin niyetlerini, amaçlarını ve neden aday olduklarını sorgular ve altında bit yeniği aramaya çalışırlar.

Kimilerine göre bu makam milletvekilliğine giden kapıyı açan bir anahtar, kimilerine göre derebeylik, kimilerine göre sosyal statü, kimilerine göre ise yatırım fırsatlarını kendi lehine kullanabilmek için önemli bir basamak. 

Öncelikle belirtmek gerekir ki,  BATSO başkanlığına aday olan her isim kıymetlidir ve bu şehrin gelişmesine katkı sunarak doğduğu topraklara ahde vefasını göstermektedir. 

Ahde vefası olmayan her insan kuru bir ağaç gibidir. Kuru ağacın ne gölgesi, ne de meyvesi olur. 

Dolayısıyla kim ne derse desin son yıllarda, ilimizde faaliyet gösteren sektörlerin üretim ve ihracat başarısında BATSO’ nun büyük emeği, gayreti ve başarısı vardır. 

Bu başarıda sürekliliği sağlamak, yatırım ataklarını devam ettirebilmek, üretimde verimliliği arttırabilmek ve istihdamı büyütebilmek hiç şüphesiz girişimcilerin heyecanını diri tutarak ve mevcut modelleri güçlendirmekle mümkün olmuştur.

Bu minvalde bir sanayi şehri olan Batman’ın, ekonomik kalkınmada daha büyük sıçramaları hak ettiğini her platformda ve hep birlikte dile getirmeye devam etmeliyiz.

Batman'da yerel ekonomik kalkınmanın çok önemli bir kısmının BATSO sayesinde büyüdüğünü, yeni iş fırsatlarının oluştuğunu, yatırımcı sayısının arttığını, kentimizin mevcut sorunlarına ilişkin katkılar sunduğunu, bu şehrin tanıtımına öncülük yaptığını, işsizlikle mücadelede ve organize sanayi sitelerinin kurulmasında büyük emekler sarf ettiğini kimse inkâr edemez. 

Demem o ki, çok kıymetli başkan adayları sadece seçim sürecinde ortaya koyacakları profil ve kampanyayla değil, iş insanlarının ve oy verecek üyelerin vicdanlarında edindikleri sadakat ile ancak başarıya ulaşabilirler. 

Dolayısıyla, her biri bu şehrin kalkınması, büyümesi, yatırımcının gelmesi, mevcut sorunların çözülmesi için aday olan isimlerin, oluşturacakları mesleki gruplarda ikincil mülahazalardan uzak durarak listelerini liyakatli isimlerden oluşturması bu şehrin beklentisidir.

BATSO seçimlerinde zincirin halkalarından biri eksik, üyelerin sadakatini kazanan, eksik olan halkayı bulan ve tamamlayan seçimi kazanır.

Kimsesinin dışlanmadığı, iş insanlarının ortak hedef ve amaçlarına odaklandığı, ortak aklın ortak güce dönüştüğü, birlik, beraberlik ve kardeşliğin ön plana çıktığı ve kazananın Batman olduğu bir seçim temennisiyle. 

Kalın sağılacakla…

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?