USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BATSO SEÇİMİNİN SONUCU VE KAZANANI BELLİ...

06-10-2022

Batman Ticaret ve Sanayi Odasında yeni bir dönem Cumartesi günü yapılacak seçimlerle belirlenecek.

Batman tacirlerinin tek çatı altında toplandığı BATSO’ da, yaklaşık bir aydır devam eden propaganda faaliyetleriyle seçimi kazanmak isteyen adaylar, çalışmalarını başarıyla taçlandırmak için gece gündüz demeden iş insanlarıyla bir araya gelip, projelerini ve hedeflerini anlatma imkânı buldular.

İhracat, kalkınma, büyüme, istihdam başlıklarıyla Batman’a hizmet etme arzularını beyan eden başkan adaylarının hepsi de, seçimi kazanmanın hesabını yapıyor.

Başkan adayları gibi komite ve meclis üyelerinin de başarı sağlamak, kazanmak ve iş dünyasına hizmet etmek için büyük bir yarış içinde olduklarına hem şahit olduk hem de büyük bir heyecanla takip ettik.

Komite ve meclis üyeliği için oy isteyenlerin, kulislerde, esnaf örgütlerinde, sivil toplum kuruluşlarında ve tacir lobilerinde ortaya koydukları emeği ve gösterdikleri gayreti takdir etmek ve alkışlamak gerekiyor.

Zira geçmiş seçimleri incelediğimizde en büyük yarışın komite seçimlerinde yaşandığını biliyoruz.

Aynı zamanda tüm başkan adaylarının ve üyelerinin bu şehrin paydaşlarıyla bir araya gelmesi, projelerini anlatması, hayallerini ortaya koyması, oy kullanacaklar üzerinde etkisi olan ve sözü geçen meslek grupları ile sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etmesi, seçim atmosferinin en karmaşık süreciydi notunu düşmek gerekiyor.

Bu bağlamda aynı iş kolunda faaliyet gösterenlerin, dost, akraba ve iş ilişkisi olanların birbirini etkilemeye çalıştığı, kıyasıya yarıştığı ve gücünü ortaya koyduğu bir sürecin sonunda, sandıklar açıldığında, sağduyunun hâkim olacağı, başaramayanların başaranları tebrik edeceği, kazanamayanların kazananların yanında duracağı ve en nihayetinde Batman’ın kazanacağı bir seçim olacak.

Batman’ın kazanacağı bir seçim olacak çünkü bu süreç içinde tüm adaylar, gerek BATSO kurumsal yapısına gerekse de bu şehre yakışır söylemleriyle, Batman’ın ekonomisine, projelerine, hedeflerine, yatırımına ve istihdamına, ödün vermeden sahip çıkacaklarını ifade ettiler.

Peki, seçimde en güçlü aday ve renkler hangisi?

Doğrusunu söylemek gerekirse BATSO Seçiminin sonucunu, rengini ve kazanacak listeyi, duygusal davranmayan ve objektif bakış açısına sahip olan herkes tahmin edebiliyor.

Nasıl mı?

Öncelikle ifade etmek gerekir ki Batman taciri basiretlidir, çalışkandır, akıllıdır, sözünün sahibidir ve ahde vefaya sadıktır.

Bu minvalde BATSO başkanlığını en iyi kim yapacaksa, hangi aday ekibiyle uyum içinde çalışacaksa, iş insanları için kim daha büyük kazanç fırsatı yaratacaksa, ekonomik ve ticari ilişkileri kim büyütebilecekse, Ankara’yla iletişimi kim doğru yürütebilecekse, kazanan o başkan adayı ve listesi olacaktır.

Batman taciri kimin çalışmasına olumlu not verdiyse, kimin duruşunu beğendiyse, kimin şehrin yönetiminde etkili olabileceğine kanaat getirdiyse, kimi şehrin bileşenleriyle güçlü gördüyse, seçimi o başkan adayı ve listesi kazanacak.

Sonuç olarak hangi aday tacirin ticari beklentilerini söylemi ve davranışıyla gösterebilmişse, seçimi o başkan adayı ve listesi kazanacak.

Peki, son gece gruplar arasında bir birleşme olur mu?

Sahadan edindiğim izlenime göre, şayet son gece gruplar arasında bir birleşme olursa, birleşmenin zararı faydasından daha fazla olur yönündedir.

Bir aydır devam eden seçim sürecinde tüm başkan adaylarının, komite ve meclis üyelerinin, Batman’ın kazanması için ortaya koydukları irade, duruş ve omurga sayesinde, bu şehrin yarınlarının daha güzel olacağından kimse şüphe etmesin.

Şehrin tüm bileşenlerinin lokomotifi konumunda bulunan BATSO, yeni yönetim şekillendikten hemen sonra bu şehrin tüm paydaşlarıyla bir araya gelerek hareket kabiliyetini daha fazla genişletmeli, üyeler tarafından onaylanan duruşunu sahiplenmeye devam etmelidir.

Batman’ın kazandığı bir seçim olması dileğiyle…

Kalın sağlıcakla…

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?