USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BATMAN ÜNİVERSİTESİNİN ÖĞRETİM KODLARI PANDEMİYLE BİRLİKTE DEĞİŞTİ…

26-09-2021

‘Bilim Dünyasına Açılan Pencere’ ilkesiyle öğrencilerine merhaba diyen Batman Üniversitesi, tarihine ve köklerine bağlı bir üniversite olma yolunda yaklaşık 12399 öğrenciye eğitim vermektedir.

9 fakülte, 1 enstitü, 4 yüksekokul, 7 MYO ve 15 araştırma merkeziyle ülkemizde bilimin gelişmesine katkıda bulunan Batman Üniversitesi, Rektör Prof. Dr. İdris Demir’le başlayan öğrenci odaklı eğitim/öğretim anlayışı sayesinde öğrenciler için bir cazibe merkezine dönüşmektedir.

Pandemiyle birlikte öğretim kodlarını değiştiren Batman Üniversitesi, dijitalleşmeyle birlikte bütün başlıkları gözden geçirmiş, öğrencilerin geleceğe dair umudunu ve heyecanını diri tutmaya çalışmış ve bir sonuç olarak yeni işbirlikleri geliştirerek farkındalık oluşturmaya başlamıştır.

36 Farklı Programda Öğrenci Kaydı Yapılıyor…

Batman Üniversitesinde göreve başlamasıyla birlikte enstitüleri tek bir çatı altında toplayan Rektör Demir, lisansüstü eğitim gören öğrenci sayısını ve kalitesini artırmak için yaptığı bir dizi çalışma sonucunda daha önce öğrenci almayan anabilim dallarında da öğrenci alımını başlatarak bu dönemde toplam 36 ayrı programda öğrenci kaydının gerçekleştirilmesini sağladı.

Batman Üniversitesinde Lisansüstü Kontenjanlara Yoğun İlgi…

Akademik gelişimi önemseyen ve öğrencilerine akademik dünyanın kapılarını aralayan Batman Üniversitesinin yeni dönemde başlattığı disiplinler arası yaklaşımın bir sonucu olarak ortaya çıkan değer sayesinde, yüksek lisans ve doktora programlarında öğrenci sayısı 1273’e yükselmiştir.

Valilik ve Belediye Destek Olmaya Hazır…

Batman Üniversitesi 2021-2022 Akademik Yılı Açılış Törenine katılan Vali ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, Eğitim ve öğretim derken elini taşın altına koymaktan çekinmeyen cesur bir yönetici.

Batman Üniversitesinin akademik gelişmesine katkı sunacak olan bütün talepleri heyecanla, zevkle ve derhal sunmaya hazır olduğunu belirten Vali Şahin, bir paydaş olarak üzerine düşen görevi yerine getirmeye hazır olduğunu müjdelemekle yetinmemiş, üniversitemize yardımcı olacak diğer paydaşları da harekete geçirmenin mesajını vererek eğitim/öğretime verdiği önemi bir kez daha göstermiştir.

Bu vesileyle başta Valilik ve Belediye olmak üzere, BATSO, BARO, ECZACILAR ODASI, STK ve diğer paydaş kurumlar, ülkemizin zeki öğrencilerinin üniversitemizi tercih etmesi için önce üniversitemizi yakından tanımalı ve sonrasında bu hedefe ulaşmak için en kısa zamanda ortak bir eylem planı hazırlamalıdır.

Rektör Hoca Yalnız Bırakılmamalıdır…

Rektör olarak atandığı günden bu yana ortaya ciddi bir gayret koyan Rektör İdris Demir, odağında bulunan başarı hikâyesinde yalnız bırakılmamalıdır.

Rektör hocanın ortaya koyduğu çabalar sayesinde öğrenci dostu, öğrenci odaklı ve öğrenci merkezli bir öğretim kurumu haline dönüşen üniversitemiz, öğrencilerin akademik başarıları üzerinde etkili olan bu faktörlerin desteğiyle olumlu yönde ilerleyecek ve büyümeye devam edecektir.

Bu sebeple şehrin paydaşları; ilimizin sosyalleşme düzeylerinin arttırılmasına yardımcı olmalı, sosyalleşmenin aracılık etkisiyle öğrencilerin üniversitemizi tercih etmesi sağlanmalı ve öğrencilerin Batman’a aidiyet duygularının pekişmesine destek olmalıdır.

Başka bir değişle biz Batmanlıların Üniversiteyi hissetmesi, sahiplenmesi, desteklemesi toplumsal uzlaşıda bizler için önemli bir mihenk taşı olacaktır.

Zira sanayinin kalbinde bulunan Batman Üniversitesini, biz şehrin paydaşları olarak hissetmezsek, sahiplenmesek ve desteklemezsek, tercihte bulunacak öğrencilerin hissetmesi ve sahiplenmesi mümkün olmayacaktır.

Kalın sağlıcakla.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?