USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BATMAN ÜNİVERSİTESİNDEN OLUMLU SİNYALLER…

30-06-2021

Dünya üniversiteleri arasında yaşanan yoğun rekabet ortamında, ülke sıralamasının diplerinde teslim aldığı Batman Üniversitesinin üst basamaklara tırmanabilmesi için katılımcı bir duruş sergileyen Prof. Dr. İdris Demir, son dönemlerde yaptığı çevrimiçi toplantılarla üniversitemizin unutturulmuş gerçek potansiyelini tüm ülkeye göstermeye gayret ediyor.

Alanında kabul gören kişileri yönetim ekibine alarak üniversitenin tanıtımını, projelerini ve çalışmalarını eşgüdüm içerisinde yönetmeye özen gösteren Prof. Dr. İdris Demir, bu haliyle de sürdürülebilir ve tercih edilebilir bir üniversite oluşturmaya çalışıyor.

Pandeminin getirdiği bütün olumsuzluklara rağmen Batman Üniversitesinin daha iyi yerlere gelmesi için büyük bir çaba ortaya koyan Demir, saygın bir üniversitede bulunması gereken katılımcı, demokratik ve şeffaf yönetim anlayışının ilk meyvesini, ilimize DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNİN kurulmasını sağlayarak göstermiş oldu.

Atandığı günden bu yana demokratik ilkelere saygısı, insana değer veren anlayışı ve şeffaf yönetim duruşuyla dikkatleri çeken Demir, neredeyse her akademisyenin geçmiş dönemde maruz kaldığını iddia ettiği yıldırma ve sindirme gibi antidemokratik davranışları ortadan kaldırarak sistemin normale dönüşmesini sağlamış ve problemleri birlikte çözmek ilkesiyle yürüdüğünü tüm kesimlere göstermiş oldu.

Bütün akademisyenleri, çalışanları ve öğrenci kaynağını üniversitenin en önemli sermayesi olarak gören Prof. Dr. İdris Demir, bu çerçevede Batman Üniversitesinin akademik pozisyonlarını güçlendirmek, saygın fakültelerini artırmak ve öğrenciler için cazibe merkezi olabilmek adına Ankara-Batman arasında mekik dokumaya devam ediyor.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, pandemin getirdiği olağanüstü şartlara rağmen çevrimiçi toplantılar düzenleyerek ve sistemin uygun bir şekilde çalışabilmesi için büyük gayretler ortaya koyarak, üniversitemizin daha iyi yerlere gelebilmesi için gece gündüz demeden çalışmaya devam etmektedir.

Göreve atandığı beş aylık kısa zaman dilimi içinde Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’in neler yaptığını gelin hep birlikte hatırlayalım.

Alanında saygın birçok önemli isimle birlikte şehrimizin en kıymetli değerlerinden biri olan ÇİFTAY İnşaat Taahhüt ve Ticaret A.Ş Enerji ve Maden Grubu Başkanı-TOBB Türkiye Madencilik Meclisi Başkanı-Umrek Üyesi-Maden Yüksek Mühendisi İbrahim Halil Kırşan’ın da konuşmacı olarak katıldığı Batman Enerji Zirvesi 2021…

Doğu Akdeniz’de Ekonomik ve Politik Gelişmeler Çalıştayı…

Batman Teknokent ile Hacettepe Teknokent arasında imzalanan işbirliği protokolü…

Sanayici ve Üniversite İstişare Toplantısı…

Yukarıda saydığımız insan odaklı çalışmalarla özelde üniversitemizin, genel de ise şehrimizin daha iyi noktalara gelebileceğini bu şehrin tüm paydaşlarına hatırlatan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, üniversiteler içinde bulunduğumuz ülke sıralamasının olumlu yönde değişebileceği konusunda verdiği sinyallerle hepimizde önemli bir kanaat oluşturdu.

Rekabetçi karakteri sayesinde kuruluşu yapılan DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNE bu yıl öğrenci alımının yapılabilmesi için büyük bir emek sarf eden Demir, kaynakları, zamanı, potansiyeli israf etmek yerine hep birlikte daha iyisini nasıl yapabiliriz konusunda kafa yormaya devam ediyor.

Bu şehrin gençlerinin daha iyi bir geleceğe ulaşabilmesi için büyük fedakârlıklar ortaya koyan Demir, bir üniversitenin gelişmesinde ve öğrenci çekiminde asıl belirleyici rol olan saygın fakültelerin Batman Üniversitesine kurulabilmesi için durmadan girişimlere devam ediyor.

Çok çalışanın karşılığını aldığı bir dünyada elindekilerle yetinmek yerine daha iyilerini yapmaya çalışan Rektör Demir’in, akademisyenlerin ve öğrencilerin kâbusu olmak yerine, onlara parlak bir geleceğin kapısını açmaya çalışması, ülkemize, yaşadığımız şehre, bilime ve gençlerimize büyük getiri sunacaktır.

Zamanı geri getiremeyeceğimiz gerçeğini iliklerine kadar yaşayan ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu alanlarda kaynakları en verimli şekilde kullanan Rektör Demir, eğitimin patinaj yaptığı bir dönemde üniversitemizi saygın bir kurum haline getirebilmek için durmadan yol almaya çalışıyor.

Atandığınız kısa zaman diliminde İlimizden başlayarak, bölgemizin ve ülkemizin kalkınmasına sunduğunuz katma değer için teşekkürler rektör hocam…

Kalın sağlıcakla…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?