USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BATMAN ÖLÜM YOLUNDAN KURTULMALI…

24-10-2022

Batman-Diyarbakır yol güzergâhı, son yıllarda trafik hacminde ciddi artışların yaşandığı ancak duble yol ağının eksik kalması sebebiyle peş peşe kazaların yaşandığı berbat bir yoldur.

Geçtiğimiz gün bu berbat yolda bir yolcu otobüsünün kamyona çarpması sonucu iki vatandaşımız canını kaybederken, 21 vatandaşımızdan 3’ü ağır olmak üzere 21 kişi yaralanmıştı.

1995 yılında trafiğe açılan bu yolda yaşanan ölümlü kazalar hepimizin canını acıtırken, sorumluların harekete geçmemesi içimizi daha fazla yakıyordu.

Evet, Batman-Diyarbakır yolundaki köprü giriş ve çıkışlarında meydana gelen trafik kazaları sebebiyle birçok masum insan canını kaybederken, yüreklere, gönüllere ve evlere ateş düşürüyordu.

Batmanlıların ölüm yolu dedikleri bu köprüde hatanın kimde olduğunu bilmiyoruz ancak hayatını kaybeden canların, yetim kalan çocukların, dul kalan kadınların acısını yüreğimizde yaşıyor ve 1995 yılından bugüne kadar ölüm yoluna çözüm bulunamamasına bir türlü anlam veremiyoruz.

Elbette ki sürücülerin trafik kurallarına uyması, hız limitine dikkat etmesi, hatalı sollamaya girmemesi hepimizin beklentisi ve arzusudur.

22 Haziran 2022 tarihinde Batman Valisi Ekrem Canalp, kent girişinde bulunan ve tek şeritten duble yola dönüştürülecek 7 kilometrelik yolu yerinde inceleyerek çalışmalara başlanacağını ve bu kapsamda Karayolları Diyarbakır Bölge Müdürlüğü tarafından 21 Temmuz’da ihaleye çıkılacağı müjdesini vermişti.

Bu bağlamda Vali Ekrem Canalp’ın göreve geldiği ilk ayda sorunlu olan 7 kilometrelik köprünün üzerinde bu işin takipçisi olacağını söylemesi ve bu projenin devlet büyüklerimizin yakın gözetiminde olduğunun altını çizmesi bu şehir için çok kıymetlidir.

Bahse konu proje başlar ve tamamlanırsa, yol üstünde ikinci bir köprü ve 4 kavşak yapılmak suretiyle muhtemel kazaların bitirilmesi sağlanacak.

Bu projenin ihale sürecini takip etmek, projenin başlamasını sağlamak ve birçok vatandaşımızın ölümüne sebep olan bu yolu çözümleyerek gündemden çıkarmak için şehrin yerel siyasilerini, sivil toplum kuruluşlarını, paydaşlarını ve yerel yöneticilerini, bu projeyi takip eden Vali Canalp’a destek olmaya, onun kadar hassas davranmaya ve ilgili kurumlar üzerinde etkili olmaya davet ediyoruz.

İlimizin yerel siyasileri, sivil toplum kuruluşları, paydaşları, muhtarları, ilgili kurum ve yöneticileri, 7 kilometrelik sorunlu yolun sürecini takip etmezse, destek olmazsa, hassas davranmazsa, çözümün bir parçası olmazsa ve olası kazaların önüne geçmezse, yetim kalan çocukların, dul kalan kadınların ve yuvası dağılan insanların vebalini bir ömür boyu taşımak zorunda kalacaktır.

Batman’ın bir daha kaza haberleriyle gündeme gelmemesi dileklerimle…

Kalın sağlıcakla 

 Gaziantep'in ise son zamanlarda kaza haberleriyle gündeme gelmesinin önüne nasıl geçilir henüz bilen yok...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?