USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BATMAN OLARAK VALİLİKTEN VE BELEDİYEDEN 2021 BEKLENTİMİZ…

11-01-2021

Birçok olumsuz gelişmelere rağmen 2020 yılını geride bırakarak 2021 yılına merhaba dedik.

2021 yılında hayata geçirilmesi öngörülen projeleri, hem Valiliğin hem de Belediyenin öncelik sırasına göre planladığını tahmin edebiliyoruz. Ancak, şehrin paydaşları olarak bu sürece hem katkı sunmak hem de beklentilerimizi hatırlatmak istiyoruz.

Asbestli Su Boruları…

24 Mart 2020’de Batman Belediye başkan vekilliğine kayyım olarak atanan Vali Hulusi Şahin’in ilk olarak gündeme getirdiği ve tüm dünyada kullanılması yasak olan asbestli su borularının ilimizde halen kullanılıyor olması, en öncelikli sorun olarak masada duruyor.

Bu yıl ülkemizin en büyük gündem maddesi haline gelen kuraklık sorununa ilaveten, ilimizde eskimiş asbestli su borularında gerçekleşen su kaybı, daha dikkatli olmamızı gerektiriyor.

Hızla tükenen suyumuz, asbestli su borularından kaynaklı kanser riski, enerjide verimliliği elde etmek ve yarınlarımızı korumak için asbestli su borularının 2021 yılında değiştiğine şahit olabiliriz.

Bununla birlikte ilimizin ihtiyacı olan 63 bin tonluk su deposunun yapımı tamamlanırsa önümüzdeki yaz döneminde su kesintisi büyük ölçüde azalabilir.

Batman Nasıl Temiz ve Yeşil Olur…

Daha yeşil bir Batman olabilmek için Belediye tarafından bu yıl en az 10 adet park yapılacak. Şehrin farklı mahallelerinde yaşayan insanların daha fazla sosyal olabilmesi ve daha fazla etkileşime girebilmesi için yapılan yeşil alan çalışmaları, gerçekten çok kıymetlidir. Buna ilaveten, yapılan bu parkları sahiplenmek ve korumak çok daha kıymetlidir.

Yeşil alanla birlikte çevrenin iyileştiğini görmek hepimizin ortak arzusudur. Şehrin paydaşları olarak bizlerin de çevreye karşı daha bilinçli olması ve davranışlarıyla bunu göstermesi gerekir.

Batman Belediyesinden ilk beklentimiz, başta okullar ve kurumlar olmak üzere şehrin dört bir yanını geri dönüşümlü çöp ayrıştırıcı konteynırlarla donatması ve bu bilincin bir kültüre dönüşmesine katkı sunmasıdır.

DSİ sol sahil sulama kanalının iki yakasında 7 km’lik bir alanın tamamen yenilenmesi ve yürüyüş/bisiklet parkuruna dönüştürülmesiyle birlikte, şehircilik açısından Batman daha yeşil, daha temiz ve daha modern bir görüntüye kavuşacaktır.

Sağlık Alanında Önemli Bir Yatırım…

Eğitim ve Araştırma hastanesinin hizmete girmesiyle birlikte ilimiz sağlık alanında önemli bir yatırımı daha kazanmış oldu. 810 yatak kapasitesiyle kademeli olarak belli branşlarda hasta kabulüne başlayan Batman Eğitim ve Araştırma hastanesi, hem bölge halkına hem de bölge illerine hizmet verecek.

Yapımı tamamlanan ve 100 yatak ilave edilen Tilmerç Sağlıklı Hayat Merkezi, Batman Eğitim ve Araştırma hastanesinin ek hizmet binası olarak onkoloji, nefroloji veya çocuk hastanesi olarak hizmet verirse, ileride yaşanması muhtemel hasta yığılmaları bugünden önlenmiş olur.

25 Bin Yeni İstihdam…

Daha çok üreten bir Batman için 70 parsellik yeni OSB çalışmalarının son hız devam ettiğini biliyoruz. Etap’lar şeklinde devam eden çalışmalar sonlandığında, 25 bin istihdama ulaşmak mümkün olabilecek. 25 bin istihdam demek, Bölgenin en büyük iş gücü demek.

Şehrin Trafik Sorunu…

Her geçen gün büyüyen ve gelişen şehrimizi 2030 ve 2040’lara hazırlamak için önemli çalışmalar yapılıyor. Alternatif yollarla Batman’ın şehir içi trafik sorununu çözmek için şehrin dört bir tarafını kapsayacak yeni bulvarlarla bu sorunun giderilmesi planlanıyor. Bu yıl yapılacak çalışmalarla ciddi bir rahatlık hissedebiliriz.

Pandemiye rağmen 2020’de birçok önemli hizmetle buluşan Batman, 2021 yılında yine üst seviyede çalışmalara şahit olmak için büyük bir beklenti içinde olacak.

Kalın sağlıcakla…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?