USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BATMAN, KİTAP FUARINDA BULUŞSUN…

13-10-2022

Batman Kitap Fuarı 21-29 Ekim 2017 tarihleri arasında ilk defa düzenlendiğinde, katılımın çok yüksek olacağını ve ardında müthiş bir etki bırakacağını kimse tahmin edemiyordu.

 Tahmin edemiyordu çünkü yıllarca huzura hasret kalmış bir şehirde fuara ilginin, kitaba sevginin, söyleşilere katılımın, imza günlerinde sıra beklemenin ve yazarla okur arasında gönül bağının bu kadar güçlü olduğunu kimse bilmiyordu.

 Dönemin Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in himayesi ve katılımıyla gerçekleşen 1. Kitap fuarının açılışında, 80 yayınevi ve 82 yazar okurlarıyla buluşarak konferanslar düzenlemiş ve atölye çalışmaları gerçekleştirmişti.

 ‘Batman Her Yerde Okuyor’ mottosuyla gerçekleşen ilk kitap fuarında çocuklarımız, gençlerimiz ve vatandaşlarımız; kafelerde, çay evlerinde ve pastanelerde zaman geçireceğine, böylesine güzel bir etkinliğe katılmış, kitaba olan sevgisini ve ilgisini güçlü katılımlarıyla göstermişti.

 Fuarın finalinde ise ziyaretçiler bir taraftan yazar ve yayınevleriyle mahzun bir şekilde vedalaşırken, diğer taraftan heybelerinde biriktirdikleri dostluklarla, cümlelerle ve hazinelerle, evlerine doğru mutlu bir şekilde yol alıyordu.

Bu bağlamda bende 1.kitap fuarını ilk defa ziyaret ederken, kendimi meraklı gençlerin, öğrencilerin, kitap dostlarının ve hoş bir kalabalığın içinde bulmuş ve onlarla aynı heyecanı yaşamıştım. 

Öyle ki, bizleri kitaplarıyla büyüdüğümüz yazarlarla bir araya getirdikleri ve sohbet etme imkânı sağladıkları için yetkililere en kalbi duygularla dua etmiştim. 

Zira kitaba dokunan, kitabın kokusunu teneffüs eden, okuduğu kitabın yazarıyla görüşen, konuşan, katkı sunan, gençlerimizi ve öğrencilerimizi görmek sadece beni değil, inanıyor ve biliyorum ki fuarı ziyaret eden herkesi ziyadesiyle mutlu etmişti. 

Birincisi 2017 yılında gerçekleşen Batman Kitap Fuarı, hamdolsun gelenekselleşme yolunda emin adımlarla büyümeye devam ediyor. 

Sadece Batman’ın değil, bölgemizin de en önemli organizasyonlarından biri haline gelen ‘Batman Kitap Fuarı’nın’ 5.cisi bu yıl 14 Ekim’de kitapseverlere kapılarını açarken, ilimizin kültürel ve sosyal ortamına da büyük bir hareketlilik getirecek.

 Söyleşi, etkinlik ve imza günlerinin olacağı 5. Batman Kitap Fuarı, Batman’da açılan 5 milyon sayfa mottosuyla okurla yazar arasında dostluk köprüsünü pekiştirmeye çalışırken, hazine kadar kıymetli olan kitapların, okurlar tarafından keşfedilmesine de büyük katkı sunacaktır. 

İnsanlık tarihinin en değerli hazinesinin bilgi olduğunun altını çizen Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp fuar öncesi yayımladığı mesajda, ‘insan için her sayfa değerli bir hazinedir.’ açıklamasıyla bütün şehri ve paydaşları fuar alanına davet ediyordu.

 Bu yıl yayınevlerinin fuarda sergileyeceği farklı isimlere sahip binlerce kitabın sayfa sayısı toplamda 5 milyon sayfayı aşıyor.

 COVİD19 pandemisiyle birlikte hayatımıza giren dijital yenilik, özellikle gençlerimizin hayatında olumsuz değişimler ve büyük dezavantajlar oluşturmuştur.

 Gençlerimizi kültürel ve manevi değerlerimizle buluşturmak, dijital yeniliklerin tuzağından korumak ve bir bağımlılık haline gelen sosyal mecralardan uzaklaştırmak için, büyük bir etkileşim mekânı olan 5.Batman Kitap Fuarı’na ailelerimizle birlikte katılmak; çocuklarımızın içinde bulunduğu dezavantajı avantaja dönüştürme yolunda büyük bir fırsattır 

Mısırda eski bir kütüphanenin kalıntıları arasında rastlanan kitabede, kitap mekanları için 'Ruh Tedavi Merkezi' yazmaktadır.

Dolayısıyla kitapları ağırlayan mekanlar, okura kendini gerçekten çok iyi hissettirir.

5.Batman Kitap Fuarında sizlere sunulan 5 milyon sayfanın içinde hayatınızın ve hayallerinizin cevabını bulmak istiyorsanız, bundan önceki 4 fuarda olduğu gibi, gelin kitaplara dokunun, kitapların havasını teneffüs edin ve geleceğiniz için bir sayfa açarak, yarınlarınızı güzelleştirin.

 Hem zihninizi hem ruhunuzu hem düşüncenizi hem hayallerinizi hem de kütüphanenizi zenginleştirmek için büyük bir fırsat olan Batman Kitap Fuarına uğramak, stantları ziyaret etmek, herkese mutlak bir fayda sağlayacaktır.

 Geçmişle geleceği buluşturan Batman Kitap Fuarında, emeği geçen herkese teşekkürler.

Kalın sağlıcakla...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?