USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BATMAN’IN YEMİNLİ HİZMET KARŞITLARI…

15-11-2021

Hepimiz başarıdan ve kazanmaktan bahsediyoruz fakat başarısızlığın ve kaybetmenin başarmak kadar, kazanmak kadar doğal olduğunu bir türlü dile getiremiyor ve yazıya dökemiyoruz.

Madem başarmak ve kazanmak insanın fıtratında olan bir cevherdir o zaman kaybetmekte aynı özelliklere sahip olan insana aittir.

İyi bir siyasetçi veya yönetici inisiyatif alır, olumsuz geribildirimleri kabullenir, başarısızlıklarda halkın perspektifinden bakarak gerektiği zaman akıl danışır. Bazen bunun için tevazu ve sabır göstererek nihai tahlilde başarıya ulaşır.

Başarı bir kişinin elde edebileceği bir kazanç değildir söylemine bende katılıyorum. Zira başarı ancak başkalarının da dâhil olmasıyla elde edilebilir.

Geçmişte yaşanan acı olaylar bu şehrin insanlarını bir taraftan sefalete ve yoksulluğa mahkûm bırakmışken diğer taraftan insanlarımızı yeni arayışlara sürüklemiş ve göç etmek durumunda bırakmıştı.

İnsanlarımız iş için, aş için, eğitim, güven ve huzur için başka şehirlere gitmek zorunda kalmıştı.

Göreve geldiği günden bu yana yaptığı çalışmalarla ilimizin geleceğini iyileştirmeye çalışan Vali ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, bir taraftan şehrimizin siluetini değiştirmeye gayret ederken diğer taraftan yıllarca hizmete muhtaç bırakılmış mahallelerimize giderek hizmette modelin gökyüzü gibi eşit ve adil olması gerektiğini göstermiştir.

Hizmette eşit yaklaşım modelini uygulamaya çalışan Vali ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, Batman valisi olarak şehrimizde işsizliğin azaltılması, ekonomin canlanması ve yatırımcının gelmesi için mücadele ederken, Belediye Başkan Vekili olarak ise ilimizin yıllarca hizmetten mahrum bırakılmış olan mahallelerinde yaşanan altyapı, temiz su, imar gibi devasa sorunlarını çözmeye çalışıyor.

İş yapma ve iş kurma açısından oldukça talep gören bir şehir haline gelen Batman’da yatırımcılar, OSB’de yer bulabilmek için adeta yarışır hale gelmiştir.

Batmanlılarla arasında sağlam bir bağ kurmayı başaran Vali ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, bugüne kadar ortaya koyduğu genel hedeflerinde bazı gecikmeler olsa dahi doğru ve gerçek ilerlemeler sağlıyor.

Yerinde oturmak ve pineklemek yerine ortaya koyduğu çalışmalarla devasa sorunları çözmeye gayret eden vizyon sahibi bir devlet adamını, müteahhitlerden kaynaklı olarak yaşanan bazı gecikmelerden dolayı acımazsıza eleştirmek, hakkaniyetli değildir.

Elbette ki yapılan hizmetler, halkı memnun etmek içindir. Ve tabi ki eleştiri olmadan demokrasi olmaz.

Ancak bazı siyasilerin bugün yaygın dedikoduya başvurarak, şikâyet hatları kurarak, sözde bazı sivil toplum kuruluşlarını kullanarak bu şehrin insanlarına yapılan devasa hizmetleri yok saymaya ve itibarsızlaştırmaya çalışması insani değildir, ahlaki değildir, vicdani değildir ve demokraside değildir.

Bu sebeple Vali ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin’in çalışma ekibinde yer aldığı halde ispiyonculuğa, yalana ve iftiraya başvurarak siyasilere yaranmaya çalışan bazı yöneticilere, yapılan hizmetleri yok saymaya çalışan bazı siyasetçilere ve sözde bazı sivil toplum kuruluşlarına, Batman’ın yeminli hizmet karşıtları demek her halde haksız bir tanım olmaz.

Sevgili Okurlar,

Bir kamu görevlisi olan Vali ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, her an yayınlanabilecek bir kararnameyle başka bir ile veya merkeze atanabilir yâda ilimizde hizmete devam edebilir.

Batman gibi büyük kayıplar vermiş bir şehri yönetmek tecrübe ister, ölçü ister, ahlak ve ufuk gerektirir.

Böyle bir ufka, böyle bir erdeme, böyle bir ahlaka ve böylesi ölçülü bir karaktere sahip olan bir insana yapılan eleştirilerin sebebi, yapılan hizmetlerin büyüklüğü karşısında birilerinin kudurmasından başka bir şey değildir.

Hepimiz biliyoruz ki, devletin gücü arkasında olsa dahi Vali ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin’in görev zamanı içinde iyileştirebileceğinin, değiştirebileceğinin, geliştirebileceğinin ve yenileyebileceğinin sınırları vardır.

Madem valimizin iyileştirebileceğinin, değiştirebileceğinin, geliştirebileceğinin ve yenileyebileceğinin sınırları vardır o zaman neden görev süresinde bu süreci şehrimizin lehine kullanmayalım?

Ve yine hepimiz çok iyi biliyoruz ki genç nüfusa sahip olan Batman’ın daha fazla büyümeye, daha fazla iyileşmeye, daha fazla hizmete, daha fazla istihdama ve daha fazla yatırımcıya ihtiyacı var.

Her ay mahalle toplantıları yaparak halkın içine giren, onların dertlerini dinleyerek çözüm üretmeye gayret eden, refahlarını ve sağlıklarını ön planda tutan Vali ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, Bu ilin geleceğini iyileştirmeye çalışıyor.

Kavga etmek, birbirimizi kötülemek, birbirimize kin gütmek bu topraklara zarar vermekten başka hiçbir işe yaramamıştır.

Unutmayalım başarmak ve kazanmak için hesaplaşma sandıkta olur, hizmette değil!

Kalın sağlıcakla…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?