USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BATMAN EĞİTİM CAMİASI VE ETİK KURUL…

24-01-2021

Eğitim, gerçeklerin öğretilmesi değildir. Düşünmek için aklın eğitilmesidir “diyor Albert Einstein… Peki, ne kadar doğru eğitiliyoruz?

Öğrencilerimizin belli bir motivasyona ulaşabilmesi, kişisel gayretlerinin gelişmesi ve arayışlarının derinleşmesi, aileleriyle birlikte öğretmenleri tarafından doğru beslenmeleri ile mümkün olabilir.

Batman eğitim camiasında görev yapan bazı yöneticilerimizin ve öğretmenlerimizin başta sendikal faaliyetler olmak üzere kişisel ikbal planlamalarında gösterdikleri aktiflik, öğrencilerimize aktarmaları gereken en temel özelliklerin yükletilmesi sorumluluğunu yerine getirmelerine engel olmaktadır.

İçinde bulunduğumuz salgın hastalık sebebine bağlı olarak eğitimdeki çeşitliliklerin artmasına rağmen, ilimizde geleceğe dönük eğitsel endişeler için ortak bir akılla çözüm üretilmesi gerekmektedir.

Bundan yirmi sene öncesine kadar öğrencilerimiz en basit öğretim araçlarından habersiz, öğretmen eksikliği nedeniyle nasipsiz, teknoloji olmadığı için dünyadan habersiz ve fiziksel şartlar yetmediği için okula gidemiyordu.

Oysa bugün, az önce saydığımız bütün eksiklikler giderilmiş olmasına rağmen okuma alışkanlığı yerleşmemiş ve yetenekleri keşfedilmemiş öğrencilerimiz heba olmakta, nice akıllı çocuklar yok olup erimekte ve kötü zihniyetli insanların elinde tarumar olmaktadırlar.

İlimizde binlerce mezun öğrenci elindeki diplomasıyla işsizlik kervanına katılıyor. Bilginin, düşünmenin, davranışların ve yeteneklerin bir eğitim olduğunu maalesef hayat okulunda öğreniyor.

Diplomalardan bağımsız olarak; her bireyin farkına varacak şekilde bir eğitim görmesini sağlamak hepimizin ortak ödevidir.

Çağ, bilgiye nasıl ulaşılacağını ve bu bilgiyle neler yapılabileceğini bilme çağıdır. Öğretmenler olarak öğrencilerinize balık vermek yerine balık tutmayı öğretmelisiniz. Devletimizin sunmuş olduğu her türlü araç gereci öğrencilerimizin istifadesine sunarak kendilerini geliştirmelerine izin veriniz.

İzin veriniz ki, dâhilikle dolu olan taptaze beyinlerin ruhlarında gizlenmiş olan yaratıcılıkları ortaya çıksın.

İzin veriniz ki, içimizde ki Aziz Sancar, Selçuk Bayraktar, Uğur Şahin, Özlem Türeci gibi taze beyinler, kendini başta doğduğu topraklara sonrasında ise dünyanın refahına adasın.

Okulu öğrencilerimiz için huzur bulup düşünebildiği bir yer haline getirmesi için Batman eğitim camiası biraz daha gayretli olmak mecburiyetindedir.

Batman eğitim camiasında görev yapan yöneticiler başta olmak üzere devlet kademesinde görev yapan bütün yetkililerin çocuklarını özel okula göndermesi kısıtlanmalıdır. Bu bir kanuni kısıtlılık olmasa bile oluşturulacak bir etik kurul tarafından yine bir kapsam çalışması ile yapılmalıdır.

Böyle bir kapsam çalışması, devlet okullarında yaşanan sistemsel sorunlar başta olmak üzere diğer sorunların çözümü konusunda yetkililerin düşünmelerini, çaba göstermelerini, anlamalarını ve etkileşime girmelerini sağlayacaktır.

İyi bir mühendis, iyi bir doktor, iyi bir kamu görevlisi ve en önemlisi de iyi bir insan eğitim ile yetişir. Eleştirel, sorgulayıcı, işbirliği içinde yaratıcı fikirlerle ve karakterle donatılması gereken öğrencilerimizi lütfen makam sevdanıza, özel hayatınıza ve sendikal faaliyetlerinize kurban etmeyin.

Çocuklarımızın düşünmesi için aklının eğitilmesine ihtiyacı vardır. Bu beyinler doğru eğitilirse memleket kalkınır. Unutmayınız ki; Eğitim camiası olarak bu şehre yapacağınız en büyük yatırım NİTELİKLİ BİR EĞİTİMDİR.

Batman’da başta eğitim olmak üzere kamusal sorunları gidermeye yönelik olarak ortaya sunulan iyi niyetli farklı fikirlerin ve farklı değerlendirmelerin, hizmetlerin geliştirilmesinde bir kaynak olduğu gerçeği hafızalarda yer edinmelidir.

Lütfen salgın hastalığı bahane ederek mazeret üretmeyiniz. Zira, mazeret üretenler hiçbir zaman muvaffak olamazlar.

Beklentimiz, ilgililerin bu tür eleştirilerden nasiplenmesi, istifade etmesi ve bir katkı olarak not edip kıymetlendirmesidir.

Kalın sağlıcakla…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?