USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BATMAN’DA SİYASETVE BÜROKRASİDE PERFORMANS DÖNEMİ...

19-06-2023

Türkiye tarihinin en kritik seçimi olarak tarihteki yerini alan 14 Mayıs seçimlerinde hep birlikte önemli değişimlere şahit olduk.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir dönem daha güvenoyu aldığı seçimlerde, AK Parti milletvekili listelerinde %65 oranında bir değişikliğe gitti.

14 Mayıs’taki seçimlerde Batman siyaseti de bu değişimden nasibini aldı.

AK Parti Batman milletvekili olarak seçilen Ferhat Nasıroğlu, 3 Haziran’da yemin ederek göreve başladı.

Milletvekili seçildikten sonra Batman basınını kahvaltıda ağırlayan Nasıroğlu, önümüzdeki 5 yıl için hayallerini anlatırken hedefinin büyüklüğüne işaret etti.

Kahvaltılı basın toplantısında kendisiyle, partisiyle ve kurumlarla ilgili her türlü sorunun sorulabileceğini ifade eden AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, yapıcı eleştirileri önemsediğini ve özeleştiriye açık biri olduğunu belirttikten sonra yöneltilen sorulara verdiği cevaplarla siyasi geleceği parlak bir siyasetçi profili çizdi.

YEREL SİYASETTEVE BÜROKRASİDE PERFORMANS

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Ferhat Nasıroğlu’nu Batman’dan aday göstermesi şehirde büyük bir sevinç yaratmıştı. Ziraailesini ve kendisini tanıyanlar, yerel siyasette uygulayacağı model ile Batman’ın önümüzdeki beş yıl içinde büyük başarılara imza atacağını biliyordu.

Batmanlılarda Ferhat Nasıroğlu’na karşı oluşan büyük bir güven var. Hiç şüphesiz toplumda oluşan bu büyük güvenin vermiş olduğu sorumluluk duygusu Ferhat Nasıroğlu ve ailesi tarafından kıymetli bir emanet olarak kabul edilmiştir.

Türkiye’nin ikinci yüzyılında Batman’ı yönetecek olan yerel siyasi kadronun önemini bu toplantı vesilesiyle bir kez daha görmüş olduk. Zira Basın mensuplarının Batman’ı odaklayan sorularına Nasıroğlu’nun verdiği net ve tatmin edici cevaplar, yerel siyasette ve kamu-kurum vitrinlerinde performans değerlendirme döneminin başladığını gösteriyordu.

Ferhat Nasıroğlu’nun Milletvekilliği öncesini bilenler, verimliliğe ve uyuma verdiği kıymeti bilirler. Yerelde başarılı olabilmenin yolunun uyum, verimlilik ve yerinde çözümlerle mümkün olabileceğinin altını çizen Nasıroğlu, seçim döneminde ortaya konulan hedeflere ulaşma noktasında yerelde sorumluluk makamında olanlardan büyük gayret ve özveri beklediğini söylerken, hedeflerin gerçekleşme durumunu sıklıkla takip edeceğini vurguluyordu.

Seçim döneminde ortaya konulan kısa, orta ve uzun dönemli hedefler doğrultusunda kurumların takip edileceğini, süreçlerin geliştirilmesi ve iyileştirilmesi için birlikte çalışılması gerektiğini, siyasetin ve bürokrasinin yatırımcıya ve vatandaşa sıcak davranmasının ve ilgi göstermesinin öneminibelirten Nasıroğlu, önümüzdeki 5 yılda hizmetin insanlarımızın ayağına gitmesi için performansı işaret ediyordu.

AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’nun katılımcı ve kapsayıcı bir sistemle Batman’ın bölgenin cazibe merkezi olabilmesi için gerekli altyapının sağlanmasına önem verileceğinin altını çizmesi ise ilimiz için güzel yarınların habercisiydi.

Milletvekilliği fiilen başlayan Ferhat Nasıroğlu, basın toplantısında yaptığı açıklamalarla doğruları ortaya koyan, doğruları konuşan, doğru ve etkili siyaset yapmak için güven verici bir siyaset duruşu sergiledi.

Sorunları sağlıklı bir şekilde masaya yatırıp çözüm önerilerini geliştireceklerini belirten AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, sorun ve sıkıntıların güncel hayatta devam edebileceğini ancak elbirliği içinde yeni çözüm önerilerini geliştirmek suretiyle mevcut sorunlarla birlikte yine siyaset kurumunun oluşması muhtemel sorunları çözeceğinin mesajını verdi.

BATMAN LOBİSİ FİİLEN BAŞLADI

Hükümetleri aldıkları kararlarda etki altına bırakmayı amaçlayan lobiler bir şehrin gelişmesinde, büyümesinde ve tanıtımında önemli bir rol üstlenirler.

Yıllardır bir şehir lobisine ihtiyaç duyan Batman’ın bu makûs talihi seçildikten sonra Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Enerji ve tabii kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ı bir heyetle ziyaret eden Ferhat Nasıroğlu tarafından ortadan kaldırılmıştır.

Önümüzdeki günlerde Ankara’da ve Batman’da etkin olan isimlerin bir araya getirileceği bir toplantı sonrasında ilimizin lobisi karar vericilere sunulmak üzere çalışmalarına başlayacaktır.

Önümüzdeki dönem yerel siyasette ve bürokraside işin kolayına kaçmayan, vatandaşı önceleyen, özeleştiri yapan, yerel seçimlere odaklanan ve seçimlerde ortaya konulan yeni 3 OSB projesi ile istihdamın korunması ve süreç içinde arttırılmasıyla ilgili çalışmaların yoğunlaşacağı bir dönem olacak.

Ferhat Nasıroğlu’nun nezaketine, üslubuna, çalışkanlığına ve söylemlerinin satır aralarına baktığımızda Batman’ı güzel yarınlar bekliyor.

Kalın sağlıcakla

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?