USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BATMAN’DA PARK ŞENLİKLERİ VE VATANDAŞIN TALEPLERİ…

09-08-2022

BATMAN’DA PARK ŞENLİKLERİ VE VATANDAŞIN TALEPLERİ…

Beton ve asfaltla kaplanmış yüzeyleriyle bir sanayi şehri olan Batman’da son çeyrek asırda yapısal alanların aşırı artması ve bu alanlarda kullanılan yapı malzemelerinin sıcaklık depolama özelliklerine sahip olması gibi sebeplerle, uzun zamandır yerel halk yüksek sıcaklığa bağlı olarak evinden dışarı çıkamıyor, hatta sağlık sorunları yaşıyordu.

İlimizde kentsel yapılaşmanın artmasıyla birlikte artan sıcaklıkların bir miktar düşürülebilmesi için bir önceki Kayyum Hulusi Şahin döneminde başlayan, şehrin hem park hem peyzaj hem de süsleme çalışmalarının yanı sıra Batman’da yüzey sıcaklıklarının düşürülmesi için havalandırma ve yeşil alanların artırılmasını amaçlayan çalışmaların olumlu etkileri, kısmen de olsa kendini göstermeye başlamıştır.

Yaklaşık üç ay önce ilimize Vali ve Belediye Başkan Vekili olarak atanan Ekrem Canalp, Devlette süreklilik esastır prensibinden hareketle; Batman Belediyesi’nde devam eden çalışmaları sahiplenerek ilerlemesini sağlarken, yeni projelerle şehrin hizmet kalitesini yükseltmeye devam ediyor.

Bu kapsamda kişi başına düşen yeşil alan miktarını her geçen gün artıran Batman Belediyesi, park, peyzaj ve süsleme çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Yeşil alanların artmasıyla birlikte bu alanların daha keyifli ve daha eğlenceli hale gelmesini isteyen Batman Belediyesi, şehrin farklı noktalarında yapımı tamamlanan, sıcaklıkların artmasıyla birlikte her akşam binlerce vatandaşımızın ziyaret ettiği ve eğlendiği 20 parkta, ilki geçen yıl başlayan bir dizi etkinlik ve müzik programlarının ikincisine start verdi.

Havaların ısınmasıyla birlikte geç saatlere kadar dışarıda vakit geçirme imkânı bulan ailelerin sosyal hayatına katkı sağlayacak olan bu etkinlikler, hiç kuşkusuz Batmanlıların eğlenceli bir yaz geçirmesine vesile olacaktır.

Farklı mahallelerde gerçekleşecek olan Park Şenlik’lerinde kent tarafından sevilen sanatçılar da sahne alırken, tüm etkinlikler halka ücretsiz olarak sunulacak.

Birbirinden güzel parkların yapıldığı Batman’da halkın bu alanlara ilgisinin fazla olması, yapılan çalışmaların ne kadar yerinde ve gerekli olduğunu göstermekle birlikte tamamlanan bazı parklarda anneler için emzirme ve bakım odası, sebil çeşmesi, umumi tuvalet ve mescit gibi ihtiyaçların bulunmaması vatandaşları bu konuda talepkar hale getirmektedir.

Bu parklar yapılırken sağlığa uygunluk ve güvenliğin ön planda tutulmasının yanı sıra özellikle madde bağımlılarının halka açık olan bu yerleri mesken edinmesinin önüne geçmek için yukarıda anılan bazı eksikliklerin yetkililer tarafından projeye eklenmediğini tahmin edebiliyorum. Ancak özellikle yaşlı insanların, çocukların, anne ve anne adaylarının hava alması ve eğlenmesi için tercih ettiği bu alanlarda, halkın talebi olan ihtiyaçların giderilmesi gerektiğini söyleyenlerle aynı düşüncedeyim.

Her gün halkın içinde olan, taleplerini önemseyen ve onların mutluluğu için gayret eden Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’ın, Batmanlıların bahse konu parklardan daha konforlu faydalanabilmesi için ilgililere talimat vereceğinden ve bu eksikliklerin en kısa zamanda tamamlanacağından kimsenin şüphesi olmasın.

Batman Belediyesi Kültür Müdürlüğünün organize ettiği ve birbirinden farklı etkinliklerin gerçekleştirileceği MUHTEŞEM PARK ŞENLİKLERİ programında, eğlenceli bir gece geçirmek isteyen vatandaşlarımızın genel ihtiyaçlarını giderecekleri eksiklikler tamamlandığında görülecektir ki, sadece yapıldığı mahallede değil şehrin dört bir tarafından bu etkinliklere daha yüksek katılım olacaktır.

Batman Belediyesi’nin hemşerilerimizin kültür ve sanat dolu bir yaz geçirmesini amaçlayan ve şehrin farklı mahallelerinde ikincisini düzenlediği PARK ŞENLİKLERİNİN, Belediyenin sosyal hesapları ile youtube kanalından da canlı yayınlanması bu etkinliklere katılamayanlar için ayrı bir fırsat olacaktır.

Bu vesileyle Batman’da temiz hava koridorlarının açılmasını sağlayanlara, park sayısını artıranlara, iklim değişikliğine karşı şehrimizi hazırlayanlara, kişi başına düşen yeşil alanların artırılmasıyla birlikte bu parklarda vatandaşlarımıza eğlenecekleri etkinlikleri hazırlayanlar büyük bir teşekkürü hak ediyor.

Kalın sağlıcakla…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?