USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BATMAN BELEDİYESİ TASARRUF BİLİNCİYLE HİZMET VERİYOR…

21-06-2021

Batman Belediyesi toplu taşımadaki yoğunluğu azaltmak ve konforu yükseltmek için otobüs; temizlik alanında kaliteli hizmet vermek için çöp kamyonları ve temizlik araçları;ilimizde olası yangın ihtiyaçları doğrultusunda çok amaçlı itfaiye, arozöz, kurtarma araçları satın alarak araç filosunu güçlendirmeye devam ediyor.

Toplamda 303 adet araç filosuyla ilimize hizmet veren Batman Belediyesinin araç filosunun artmasına mukabil bu araçların bakım, onarım ve arızlarının giderilmesi, Makine İkmal Müdürlüğü tarafından gerçekleştiriliyor.

Batman Gap Gazetesi genel yayın yönetmeni Mansur Obut ile birlikte yaptığımız kurumlar ziyareti kapsamında, bu kez Batman Belediyesi Makine İkmal Müdürlüğünü ziyaret ederek yapılan çalışmaları siz okuyucularımızla paylaşmak istedik.

Vali Hulusi Şahin’in kayyım olarak Batman Belediyesi Başkan vekilliğine atanmasından sonra çalışma sisteminde başlatılan disiplin ve çalışma biçimindeki değişiklik sayesinde, Makine İkmal Müdürlüğünde özel servislere olan bağımlılık ciddi oranda azaltılmış ve bunun sonucunda önemlitasarruflar sağlanmıştır.

Makine ikmal müdürlüğünün yeni çalışma sistemine adapte olmasıyla birlikte birçok kalemde tasarruf sağlanması hem belediyenin kasasını güçlendirdi, hem de pasif halde bulunan bu müdürlüğü aktif hale getirerek iç dinamikleri harekete geçirmiş oldu.

Bir örnek verecek olursak; geçmiş dönemlerde toplu taşımada kullanılan otobüslerin dış servislere bağımlılığının %98 oranında azaltılmasıyla birlikte, Batman Belediyesinde aylık yaklaşık olarak 350 bin lira, yıllık 4 milyon 200 bin lira tasarruf sağlanmış oldu.

Yedek parçalarda stokların doğru yönetilmesi ve barkod sisteminin devreye alınmasıyla birlikte kayıplar ortadan kaldırılmış, malzeme disiplini sağlanmış, bu sayede yaklaşık%25 oranında Belediyenin lehine katma değer gerçekleşmiş.

Eskiyen araç lastiklerinin atık sisteme gönderilmesi yerine, sırt yüzeyinin kaplanarak yenilenmesi sayesinde maliyet avantajı sağlanmış ve bu işlem sayesinde yeni bir lastiğin maliyetinden yaklaşık olarak %50 civarında parasal avantaj sağlanmıştır.

Eskiyen araç lastiklerinin kaplanması sayesinde Belediyeye bir taraftan mali avantaj sağlanırken, diğer taraftan petrol kaynaklarının daha az kullanılması sağlanarak, doğanın ve çevrenin korunmasına katkı sunulmuştur.

Sadece bir müdürlüğün aldığı önlemler sayesinde ortaya çıkan bu büyük tasarrufu düşündüğünüzde, Belediye tarafından sunulan hizmetlerin mali kaynağının sadece iller bankasından alınan parayla değil, Batmanın dört bir yanında yapılan hizmetlerde başlatılan çalışmalarda bu tasarruf tedbirlerinin ortaya çıkardığı mali kaynağında etkili olduğunu görürsünüz.

Batman Belediyesine bağlı 30 müdürlükte şayet bu tasarruf bilinci oluşmuşsa, buna paralel olarak hizmet ağıda mutlaka büyümeye devam edecektir.

Belediyeye ait tüm motorlu araç, iş makinesi, otobüs, binekaraç, gereç ve makinelerin bakım ve onarımını 54 personelle gerçekleştiren Makine İkmal müdürlüğünde, sadece iki kanalın bulunması hem iş, hem de zaman kaybına sebep olmaktadır.

303 tane motorlu aracın periyodik bakımını ve büyük onarımlarını yapmak için mevcut atölyenin yetersiz olduğunu, acilen büyütülmesi gerektiğini veya yıkılan lojmanların yerine ek bir atölye yapılmasına ihtiyaç duyulduğunu hatırlatmakta fayda var.

İş güvenliği ile ilgili yasada personel dinlenme yeri, soyunma yeri ve elbise dolabı ile ilgili maddeler olmasına rağmen Makine İkmal Müdürlüğünün bu konuda iyileştirmeye ihtiyaç duyduğunu söylememiz gerekiyor.

Özellikle ve öncelikle çalışanlara işyerinde yemek verilmesi, yemekhanenin şartlarının iyileştirilmesi, çalışanlara duşlukyapılması, iş kıyafetlerinin haftanın belirli günlerinde kuru temizlemeye gönderilmesi, 54 personelin daha iyi performans sergilemelerini sağlayacağı gibi hem takdir edildiğini, hem de ödüllendirildiklerini gösterecektir.

Batman Belediyesinin bir müdürlüğü olan Makine İkmal ’de sağlanan bu büyük tasarruf sayesinde vatandaşlara dönük hizmet süreçleri olumlu yönde artarken, diğer taraftan kayıp ve kaçaklar ortadan kaldırılmış ve uygulanan disiplin sayesinde kamunun doğru yönetilmesinin faydaları görülmüştür.

Kayıp ve kaçakları bitiren, dışarıya bağımlılığı sona erdiren, stokları doğru yöneten, tasarruf bilinciyle hizmet üreten, milletin parasını millete harcayan başta Vali ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, Başkan Yardımcısı Ali Osman Bilgili, Makine İkmal Müdürü Murat İşcan ve Makine İkmal Müdürlüğünün 54 personeli büyük bir teşekkürü hak ediyor.

Teşekkürler Batman Belediyesi…

Kalın sağlıcakla…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?