USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BATMAN BELEDİYESİ ÇALIŞIYOR, ANCAK…

09-05-2021

Bazı insanlar kendilerini sadece kendi gözleriyle değerlendirir, bazıları da kendilerine başkalarının gözünden bakarak not verir. Bazıları için “olmak” önemlidir. Bazıları içinse “görünmek” daha kıymetlidir.

Sizin için hangisi daha değerli? Olmak mı, görünmek mi?

Geçmişte, Belediye’nin yapmadığı hizmetlerden dolayı yetkililere içimizden kınamalar da bulunarak kendi söylediklerimizi dinler ve kendimizden başka hiç kimseye sesimizi duyuramazdık.

Başka bir ifadeyle biz söyler ve yine biz dinlerdik.

Bugün ise gönderilen bütçeler doğru ve verimli bir şekilde kullanıldığı için, ilimizin imajının ve kaderinin olumlu yönde daha hızlı değiştiğine şahit oluyoruz.

Başka bir deyişle bu kez Belediye çalışıyor, kaynaklar doğru kullanılıyor, şehir modernleşiyor, şehrin paydaşları olarak bizler de mutlu oluyoruz.

İnsanların ve kurumların takdir görmek istemesi elbette çok doğaldır. Ancak, gelen eleştirilere alınganlık göstermemek, eleştiriye tarafsızca yaklaşmak, söylenenleri önemsemek, kişileri ve kurumları daha iyiye ve doğruya ulaştıracak bir araç olarak görülmelidir.

Kayyum Belediyesi göreve başladığı günden bu yana çok önemli işler yaptı ve yapmaya devam ediyor. Örneğin;

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yönetmeliğine göre bir şehirde kişi başına düşmesi gereken yeşil alan miktarı en az 15 metrekare. Dünya Sağlık Örgütü’nün tavsiye ettiği “aktif yeşil alan” oranı ise kişi başına en az 9 metrekare. Kayyum yönetimiyle birlikte ilimizde yapılan parklar sayesinde kişi başına düşen yeşil alan 2,4 metrekareden 5,1 metrekareye yükseldi.

Yaz aylarının kavurucu sıcağında geçmişte susuz kalan şehrin su ihtiyacını karşılamak için inşaatına başlanan 21500 metreküplük ilave deponun bitmesi, kayyum yönetimi tarafından 31 Temmuz 2021 olarak belirlenmiş. Mevcut 23300 metreküp depoyla birlikte 44800 metreküp su depomuz oluyor. Bir aksilik olmazsa Batman bu yıl, su sorunu yaşamayacak.

5 ayrı mahallede 62 km içme suyu, 39 km kanalizasyon ve 25 km yağmur suyu hattının yapımı için çalışmalar başladı. 2020 yılında kansere neden olan 9 km’lik asbestli su borusu değiştirildi. 2021 yılında 25 km’lik asbestli su borularını değiştirmek için çalışmalar devam ediyor.

Vali/Kayyum Hulusi Şahin’in ilimizin tüm sorunlarıyla yakından ilgilendiğini ancak insan sağlığı açısından 21500 metreküp ilave su deposunun zamanında bitirilmesi ve haşere ile mücadeleden taviz vermediğini biliyoruz. Bu arada mevsimsel olarak artış gösteren haşere ile mücadelede daha disiplinli davranılması gereken bir süreçten geçiyoruz.

Haşereyle mücadelede başarılı olmak için şehrin ortasından geçen, içler acısı bir halde bulunan DSİ ve Sulama Birliğine ait Tilmerç ve Çamlıtepe Mahallerinden geçen sulama kanalının acilen temizlenmesi ve çevre düzenlemesinin yapılması gerekiyor.

Yukarıda sayılan çalışmalara ilaveten imar problemine planlı çözümler üretilmesi, mali disiplinin sağlanması, doğru iletişimin yönetilmesi ve marka proje iluhla ilgili çok önemli çalışmalar yapılması kayyumla birlikte başladı. Belediyenin yapmış olduğu birçok güzel çalışmayı görüyor ve belediyenin payına düşen takdiri de kendilerine veriyoruz.

Batman Belediyesi çalışıyor; Sayın Şahin’in projeleri bir bir ortaya çıkıyor, bu projelerin tamamını yerinde inceliyor, toplumda oluşan kanaate göre ortaya konulan bunca güzel çalışmalardan dolayı bazı kesimler rahatsız oluyor ve bu durum yapılan olumsuz haberlere sebep oluyor.

Son altı aydan bu yana Belediye’de ekonomik verimliliğin arttığı, kurumsal dilin iyileştiği bir süreçte aynı heyecanın halkın içinde de yayılması için özellikle icracı başkan yardımcılarının artık görünür olması ve kayyum Hulusi Şahin’e daha fazla katkı sunmaları gerekir.

Sürekli halkla iç içe olmaya gayret eden Vali/Kayyum Hulusi Şahin, işleri sahada takip eden disiplini, çalışkanlığı ve mahalle ziyaretleriyle yerinden yönetimi başarılı bir şekilde uyguluyor.

Vali/Kayyum Hulusi Şahin’in, yerinden yönetimle başarılı hizmetler gerçekleştirdiğine şahit olan icracı başkan yardımcılarının, bilimsel ve teknik katkılarını yaygınlaştırarak görevlerinde daha aktif davranmaları, kendilerinden beklenen fayda için önemlidir.

Mahalle ziyaretlerine ilaveten, Belediye’de her gün nöbetçi başkan yardımcısı sisteminin getirilmesi, vatandaşın kapıyı vurmadan sorunlarını rahatça iletebilmesi, hem bürokratik hantallığı azaltacak, hem de vatandaşların direk başkan yardımcılarıyla iletişime geçerek tüm talep ve isteklerini dile getirmelerine imkân sunacaktır.

Bu şekilde vatandaşla hızlı iletişim kurulacak, yalan haberler çürütülecek, algı iyileştirilecek ve sorunlara etkin ve hızlı çözümler üretilecektir.

Sorumuzu tekrarlıyoruz, Sizin için hangisi daha değerli? Olmak mı, görünmek mi?

Olmakla ve görünmek arasında Mevlana’nın dediği gibi tutarlılık olsa, elbette çok daha iyi olur.

İnsanın oturduğu makamın beğenisini alma yarışına girip kendisi olamaması, işini gevşetmesi ve işgal ettiği kadroya katkı sunamaması çok acıdır. Çünkü sadece mevki/makam için yaşamak, kesin olarak hem insanı, hem de çalıştığı kurumu mutsuz ve başarısız yapar.

Kalın sağlıcakla…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?