USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BATMAN AĞIZ VE DİŞ HASTANESİNDEN BÜYÜK ATILIM…

06-12-2022

Batman Ağız ve Diş Hastanesine başhekim olarak atandığı günden bu yana gençliğinin verdiği heyecan, memleketine olan düşkünlük ve doğduğu topraklara hizmet etme arzusuyla başarılı işler çıkaran Dt. Masum Ekinci, başında bulunduğu kuruma değer katmak için gece gündüz demeden çalışıyor.

Elbette ki Masum Ekinci’nin elinde sihirli değnek yok. Ancak, merkeze ulaşamadığı için köyden hastaneye gelemeyen, imkânı olmadığı için dişlerini tedavi ettiremeyen, yatalak olduğu için dişlerine özen gösteremeyen ve fakir olduğu için dişini muayene ettiremeyen vatandaşları düşündüğünü ve bu kesimler için fikirler üretmeye çalıştığını hepimiz çok iyi biliyoruz.

Kurumun imkânları sınırlı olduğu halde dezavantajlı kesimde bulunanların diş sağlıklarını Evde Ağız ve Diş Sağlığı Hizmeti kapsamında muayene eden görevli diş hekimleri özveriyle, şefkatle, sabırla ve sevgiyle evde tedavi hizmetinde bulunuyor.

Temel ihtiyaçlarını gideremeyecek kadar yoksul olanların, hayatını asgari ücretle sürdürmeye çalışanların, diş tedavisinin özel de çok pahalı olması sebebiyle kamuyu tercih edenlerin en büyük sıkıntısı, diş hastanesinden randevu alamamasıdır.

Bu bağlamda İl Sağlık Müdürü Semih Canpolat’ın girişimiyle yakın zamanda Batman’a ataması yapılan 11 diş hekiminin göreve başlaması, Kozluk’ta diş sağlığı merkezinin 5 üniteye çıkarılması, ilçeden merkeze hasta yoğunluğunu azaltmak ve randevu sisteminde yaşanan sorunları kısmen de olsa çözmek adına çok önemli bir adım olmuştur.

Ağız ve Diş sağlığı hastanesine atandığı günden bu yana kurumsallaşmayı ve profesyonelleşmeyi sağlamaya çalışan Başhekim Dt. Masum Ekinci, sağlık hizmetlerinden taviz vermeden daha fazla insana ulaşabilmek için semt polikliniklerinin artırılması için büyük çaba harcıyor.

Ağız ve Diş Hastanesinden Büyük Atılım…

Bu kapsamda Ağız ve Diş hastanesinin insan odaklı yaklaşımı, erişebilir hale getirilmesi, nitelikli ve güvenli sağlık hizmeti sunmaya çalışması, büyük atılımlar gerçekleştirmesi, vatandaşlarımızın kamudan hizmet alma iştahını kabartmıştır.

Her geçen gün nüfusu artan Batman’da, Ağız ve Diş sağlığı konusunda kamunun vermiş olduğu hizmetleri yaygınlaştırmaya çalışan İl Sağlık Müdürlüğü, Bayındır mahallesine 7 ünitelik semt polikliniği çalışmasını tamamlayarak günde 200 vatandaşın bu merkezde tedavi olmasını sağlayacak.

Bayındır mahallesinde açılacak olan 7 ünitelik semt polikliniğinden sonra şehrin ihtiyacına göre farklı bir mahallede açılacak yeni bir poliklinik, hastaların diş tedavisi için erişebilirliğini daha fazla artıracağı gibi diş sağlığında sürekli hizmeti ve devamlılığı sağlayacaktır.

Batman ağız ve diş sağlığı hastanesi bölgemizde örnek bir kamu hastanesi olabilir.

Batman Ağız ve Diş Hastanesinden randevu alınamadığına dikkat çeken vatandaşların gerekli tedaviyi alamadığıyla ilgili şikâyetler için diş hekimi sayısını arttırmaya çalışan ilgililerin, bu sorunun üstesinden gelmek için büyük gayret gösterdiğini biliyoruz.

Batman il sağlık müdürlüğüne atandığı günden bu yana hastanelerin gelişimine önem veren Dr. Semih Canpolat, ilimizin ihtiyacı olan branşlarda atama yapılması için büyük bir gayret gösteriyor.

Dr. Semih Canpolat’ın, Ağız ve diş sağlığı hastanesinin uzman ihtiyacı olan çocuk diş hekimi, diş cerrahisi ve ortodonti dalında ilimize atama yapılması konusunda ortaya koyacağı girişim, Batman ağız ve diş sağlığı hastanesinin bölgemizde örnek bir kamu hastanesi olması ve yeni bir modelin gelişimine katkı sunması açısından değerlidir.

Dolayısıyla Batman’ın sahip olduğu imkânlar, sağlık tesisleri ve personel kadrosu ile halkımızın kolaylıkla erişebileceği ve daha nitelikli bir sağlık hizmeti alabileceği sistem için çok daha fazla çalışılması gerekir diyenlerle aynı görüşteyim.

Evet, Batman her geçen gün artan nüfusuna paralel olarak sağlıkta, eğitimde ve ulaşımda ihtiyacı artan ve yeni arayışlar içinde olan bir şehir. Karar vericilerin planlamalarını yaparken büyük düşünmesi, yenilikçi ve çağdaş olması, Ankara’yı doğru bilgilendirmesi büyük önem taşıyor.

Bu bağlamda Ağız ve Diş Sağlığı hastanesinin gelişmeleri izleyen, değişen koşullara uyum sağlayan, insanı odaklayan ve hasta memnuniyetini önemseyen yönetimi, gönüllü hekimleri ve personeli her türlü övgüyü ve takdiri hak ediyor.

Diğer bir övgü ve takdir ise bir önceki il sağlık müdürümüz Dr. Hakan Pamukçu’ya gelsin.

Zira Koronavirüs pandemisi gibi tüm dünyayı zorlayan bir süreçte elinden gelen tüm gayreti göstererek ilimizin sağlıkta temel ihtiyacını belirlediği, sayıca yeterli sağlık tesisi ve nitelik olarak güçlü personel sistemini oluşturduğu, sağlık hizmetlerinden duyulan memnuniyeti yüksek seviyelere ulaştırmak için gece gündüz çalıştığı günleri unutmuyoruz.

Bu minvalde;

Kim bu memleket için bir çivi çakıyorsa, taş üstüne taş koyuyorsa biz ona minnettarız.

Kim bu şehrin güzel insanları için kalıcı hizmetler üretiyorsa biz ona yürekten duacıyız.

Kim şehrimizin dört bir yanına hiçbir ayrım gözetmeksizin gece gündüz hizmet götürüyorsa, biz onu unutmuyor ve her zaman hayırla yad ediyoruz.

Kalın sağlıcakla…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?