USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

AK PARTİ VE AK PARTİDEN AYRILAN SİYASİ PARTİLERİN BATMAN TAHLİLİ…

21-12-2020

Siyasi partiler vaatlerini ve çalışmalarını teşkilatları aracılığıyla halka anlatarak seçmenin beklentileri üzerinden politika üretirler. Buna ilaveten partiler, teşkilat çalışmaları aracılığıyla seçmeni partiye yakınlaştırma veya uzaklaştırma rolünü üstlenmektedirler.

Batman’da hem AK Parti’nin hem de AK Partiden kopup yeni teşkilatlanan partilerin, seçmen nezdinde algısını sorguladığımızda altı çizilecek sonuçlarla karşılaşmak mümkün.

AK Parti Batman il teşkilatının bazı yöneticilerinin bürokrasiyi ve kişisel ikballeri merkeze alan bir yaklaşım algısı oluşturması sebebiyle seçmen bu partiden uzaklaşma eğilimi göstermektedir.

Kayyım belediyesinde vatandaşın çok önemli hizmetlere kavuşturulmasına rağmen bunu maharet olarak kabul etmek ve seçmenle paylaşmak yerine bazı AK Partili yöneticilerin bu çalışmaları görmezden gelmesi, parti tabanında seçmenin algısını olumsuz yönde etkilemiş ve seçmenin AK Parti’ye sırtını dönmesine basamak oluşturmuştur.

Hâlbuki hükümetin ilimizde seçmeni etkileyecek çok büyük değişimlere imza atması, eğitimde, sağlıkta, enerjide, sosyal içerikli projelerde ve devrim niteliğinde yapılan birçok hizmetin halka yansıtılmasında teşkilat doğru kanalları kullansaydı, AK Parti Batman’da lider parti olabilirdi.

İlaveten, AK Parti’nin Batman yerel siyasetçileri özellikle OSB bölgesinde yapılan yatırımları ve oluşturulan istihdamları hemşerilerimize doğru bir şekilde anlatabilseydi, Seçmenin AK Parti’ye sırtını dönmesi belki engellenebilirdi.

AK Parti Batman’da kendi tabanını canlı tutmak ve parti oyundaki düşüşü engellemek istiyorsa inandırıcılığını devam ettirecek aksiyonlar geliştirmeli ve vatandaşın kabul edeceği politikalar üretmelidir.

Gelecek Partisi Batman İl Teşkilatının seçmen nezdinde hareketini ve algısını incelediğimizde seçmen profili üzerinden çok önemli çalışmalara imza attığını görebiliyoruz. Özellikle mağdur kesimlerin sesi olmaya özen gösteren bir siyasi yaklaşımla birlikte, Bölgemizde HDP ve AK Parti seçmeni arasında kalan mütedeyyin kesime özel önem gösteren Gelecek Partisi, vatandaşla buluşmak için tüm kanalları doğru kullanmaya gayret ediyor.

Siyasette ezber bozan cesur açıklamaları ve bu doğrultuda yaptıkları çalışmalarla halkın tüm kesimleriyle bir arada bulunmaya çaba gösteren Gelecek Partisi Batman il teşkilatı, artan üye sayısıyla dikkatleri üzerinde topluyor.

Seçmene doğru kanallar üzerinden ulaşmaya çalışan Gelecek Partisi Batman il teşkilatı, özgürlük ve demokrasi söylemleriyle birlikte psikolojik ve ekonomik yaklaşımlarla seçmene ulaşmaya çalışıyor.

DEVA Partisi Batman il teşkilatının kurucu il başkanlığıyla başlayan, 1.olağan kongresiyle olgunlaşan ve bugün devam eden çalışmalarında Her yerde, Her derde DEVA olacağız söylemiyle başlayan örgütlenme ve seçmen üzerinde olumlu algı oluşturma çalışmaları, büyük bir özenle ve gayretle devam ediyor.

Bölgede siyasi sıkışmaları görebilen, bu minvalde doğru politikaların üretilmesine öncülük eden DEVA Partisi Genel Başkan yardımcısı Mehmet Emin Ekmen’in destekleriyle ve yönlendirmeleriyle önemli çalışmalara imza atan DEVA Partisi Batman İl teşkilatı, genç başkanı ve bütünleşmiş bir örgüt çalışmasıyla ön plana çıkmaya çalışıyor.

Bulaş sürecinin hızla arttığı bir dönemde pandemi kurallarına dikkat ederek aynı günde 39 muhtarla bir araya gelinmesi, hal esnafının ziyaret edilmesi, insan hareketliliğinin yoğun olduğu caddelerde görünür olmaya gayret edilmesi, gençlere hitap eden çalışmalara yoğunluk verilmesi, STK ziyaretleri, DEVA Partisini varlığından haberdar ediyor.

Diğer partilerin ilimizde oluşturduğu siyasi boşlukları gören ve buna uygun politikalar üretmeye gayret eden, hem sosyal medyada aktif kalarak hem de şeffaflık ilkesi temelinde halkla iç içe olmaya çalışan ve bu minvalde güven verici bir farkındalık oluşturmaya gayret eden DEVA Partisi, teşkilatları aracılığıyla ilimiz seçmeninin beklentilerini Ankara’ya iletiyor.

Hülasa, hükümet devasa projelerle ilimizde hizmet ve istihdam oluşturuyor,

Kayyım belediyesi büyükşehirleri aratmayacak güzel çalışmalarla hizmet ediyor,

Ancak iktidar partisi Batman’da bunları anlatmak üzere halkın içinde olmak yerine seçmenin ifadesiyle bireysel ilişkiler üzerinden siyaset yaparak vatandaştan kopuyor. (fedakârca çalışan parti yöneticileri hariç)

Gelecek ve DEVA partileri ise örgütleriyle birlikte Batman’da halkın içinde olmaya özen göstererek aradıkları güven ve istikrar olgusunu kendi bünyesinde toplamaya çalışıyor.

Batman’da halkın çoğunluğunun eğilimlerine göre politika üretmesi gereken siyasi partiler, bunda başarılı oldukları vakit seçmen tercihlerini kendilerine kanalize ederek başarıya ulaşabilirler.

Başka bir ifadeyle Batman’da yaşanan siyasi belirsizliği, boşluğu ve istikrarsızlığı takip eden ve politika üreten partiler önümüzdeki seçimde seçmenin umut kapısı olacak.

Kalın sağlıcakla…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?