USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

4.BATMAN KİTAP FUARI VALİLİĞİN HİMAYESİNDE KAPILARINI AÇIYOR…

24-10-2021

Her yıl büyük bir ilgiyle ve ziyaretçi sayısıyla büyüyen ve BATMAN HER YERDE OKUYOR ilkesiyle ülke gündemine oturan Batman Kitap Fuarı’nın 4.sü 27 Ekim’de kitapseverlere kapılarını açıyor.

Sadece Batmanlıları değil, komşu illerden gelen misafirleri ’de kitabın ekseninde buluşturmaya ve okurları doğrudan yazarla buluşturmayı hedefleyen 4. Batman Kitap Fuarı, Vali ve Belediye Başkan vekili Hulusi Şahin’in himayesinde çocuklarımızın ve gençlerimizin keşfetme arzusunu harekete geçirecek.

Türkiye’nin önde gelen şair, yazar ve yayıncılarının katılımıyla; imza günleri ve söyleyişiler ile festival tadında gerçekleşecek olan kitap fuarında, Covid19 salgınına karşı tüm önlemler alınacak.

Vali Hulusi Şahin tarafından gönderilen özel mektupla fuara davet edilen yaklaşık 180 bin öğrenciye kitap alabilmeleri için dağıtılacak olan hediye çekleri, her öğrencinin kendi kitap kahramanıyla buluşmasına imkân sağlayacak. Bu kapsamda aşı kartı bulunan gençlerin kitap alabilmeleri için hediye çeki kapsamına alınması, aşılamayla ilgili sürece destek olabilir.

AİLELER ÇOCUKLARIYLA BERABER KİTAP FUARINA GİTMELİ…

Her geçen gün daha fazla okuyan, daha fazla gelişen ve daha fazla bilgeleşen ilimizde düzenlenen bu önemli etkinliği aileler mutlaka fırsata çevirmeli, çocuklarını okumaya teşvik etmeli, düşüncelerini zenginleştirmeli, geleceklerini yapılandırma sürecinde ise bilgiye doğru şekilde ulaşmalarını sağlamalıdır.

Hızla gelişen teknolojiyle birlikte dijital kitapların arttığı bir dönemde, Batmanlıları basılı kitaplarla buluşturan bu fuar sayesinde evlatlarımız kitapların kokusunu hissederek, dokunarak, yazarlarla buluşarak hem öğrenecek, hem araştıracak, hem de yorumlama gibi birçok beceriyi kazanmanın imkânına kavuşacak.

Vali Hulusi Şahin’in okuma konusunda ortaya koyduğu geniş görüşlülük, bu sene yine etkisi büyük olan bir verime ulaşmamıza vesile olacak. Bu etkinin büyüyerek devam etmesi ve şehrimizin her yönüyle kalkınması için kendini sorumlu hisseden her bireyin ve kuruluşun bu örnek çalışmaya gönüllü olarak destek olması gerekiyor.

Sadece eğitim ’de değil, Batman’ın genelini ilgilendiren konularda bütün resmi kurumların ve sivil toplum kuruluşlarının görüşünü dikkate alan, sürece dâhil edilmesini sağlayan ve ilimizin geleceğine olumlu katkılar sunan Vali ve Belediye Başkan vekili Hulusi Şahin, büyük bir teşekkürü hak ediyor.

PAYDAŞ KURUMLAR STANT AÇMALI…

Valilik ve Belediyenin birlikte yönettiği bu önemli organizasyonda başta Batman Üniversitesi olmak üzere, İl Emniyet Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, BATSO, BARO, Meslek grupları, düşünce dernekleri ve diğer paydaş kurumların stant açması faydalı olacaktır.

Gençlerimizin kariyer planlama sürecinde izlemeleri gereken yol hakkında gönüllülük faaliyeti gerçekleştirmesi gereken paydaş kurumların stantlarda vereceği desteklerle bu fuarın etkinliği daha güçlü hale gelecektir.

Prof. Dr. İdris Demir’in Batman Üniversitesi Rektörlüğü görevine atandığı günden bu yana başta Valilik ve Belediye olmak üzere diğer kurumlarla geliştirdiği iş birliği haricinde şehirle de bütünleşmeye başlayan çalışmalarını 4.kitap fuarında paylaşması önemlidir.

Rektör hocanın atandığı günden bu yana yaptığı başarılı çalışmaların 4.kitap fuarında sergilenmesi, şehrin üniversiteye olan aidiyet duygusunu artıracağı gibi başta tıp fakültesinin açılması olmak üzere diğer saygın fakültelerin açılmasıyla ilgili Ankara’ya başvuracağı projelerde Batmanlıların desteğini almasını sağlayacak ve oluşacak kamuoyu desteği sayesinde masada elini güçlendirecektir.

Samimi sözleri ve davranışlarıyla gönüllerde taht kuran Köroğlu Kıraç’ın başında bulunduğu Batman İl Emniyet Müdürlüğünün, narkotik suçlar, teknoloji/madde bağımlılığıyla mücadele ve korunma yolları gibi konularda 4.kitap fuarını ziyaret edecek gençlere, ailelere ve vatandaşlara bilgi aktarması için stant açması, toplum bilincinin artırılması için büyük bir fırsat olacaktır.

Batmanlılar olarak Valilik, Belediye, Üniversite ve diğer paydaş kurumların işbirliğini desteklememiz gerekiyor. Zira bu kurumlar arasındaki işbirliğini desteklemek, yerel potansiyelin olumlu sonuçlarla ortaya çıkmasını sağlamaya katkı sunacaktır.

Daha fazla okuyan, daha fazla gelişen ve daha fazla bilgeleşen bir şehir konumunda bulunan Batmanlıların, 4. sü 27 Ekimde başlayacak olan kitap fuarını hınca hınç dolduracaklarına inanıyorum.

Unutmayalım, kendini ifade etmek ve iletişim sıkıntısını gidermek için kitap okumak, güvenli bir limana sığınmaya benzer.

Aileler çocuklarının okuma sevgisinin artmasını ve güvenli bir limana sığınmasını istiyorsa, düzenli bir okuma alışkanlığını yaşam biçimi haline getirmelidir.

Kalın sağlıcakla…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?