USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

2023 SEÇİMLERİNDE AK PARTİDEN BATMAN MİLLETVEKİLLİ OLMAK İSTEYEN ADAYLAR…

21-08-2022

6’lı masanın 2022 yılının eylül veya kasım aylarında mutlaka erken seçim yapılacak öngörüsü, CHP’li Seyit Torun’un açıklamasıyla ortadan kalkmış oldu.

CHP’li Seyit Torun, katıldığı bir canlı yayın programında ‘erken seçim için takvimin geçtiğini ve bu söylemin artık CHP’nin gündeminde olmadığını’ açıklamasıyla birlikte, seçimlerin normal vaktinde yani 2023 yılında yapılacağı konusunda şüphe kalmadı.

Seçimlere bir yıldan daha az bir zaman kaldığında ülke olarak seçim sürecine girildiğini hepimiz çok iyi biliyoruz.

Bu bağlamda uzun bir süredir seçimlerin zamanında yapılacağını açıklayan AK Parti yönetimi, 2023 seçim hazırlıkları kapsamında illerin yeni aday profilleri üzerinde çalışma yapıyor.

Cumhurbaşkanlığında oluşturulan ve son aylarda tüm ülkeyi olduğu gibi ilimizi de ziyaret eden özel ekipler, teşkilatları pas geçerek ve sadece vatandaşlarla görüşerek, milletvekili ve teşkilatın seçmen nezdinde karşılığını hem sorguluyor hem gözlemliyor hem de gelen şikâyetleri not alıyor.

Bunlara ilaveten AK Parti genel merkezinin de özellikle mevcut milletvekillerinin seçmen nezdindeki performanslarına ilişkin ciddi bir çalışma içinde olduğu yine parti kaynakları tarafından belirtiliyor.

Batman’ın özeline indiğimizde ise 2023 yılında aday gösterilecek isimlerin vatandaşla ilişkileri, seçmen nezdindeki karşılığı, toplumdaki memnuniyetiyle birlikte, sorun çözen, güven veren, HDP faktörünü iyi analiz edebilen, ortak aklı önemseyen, kamuoyunun ve seçmenin zihninde ‘işte bu aday beni gerçekten temsil edecek’ denilen isimler aranacak.

Sadece bunlar mı? Tabi ki hayır…

Batman’ı yedisinden yetmişine, kadınıyla, yaşlısıyla, erkeğiyle, el ele, yürek yüreğe bir araya getirebilecek, AK Partinin ilimizde eriyen oylarını artırabilecek, partinin kaybettiği seçmeni ve üyeleri tekrar geri getirebilecek, bölgemizin ve şehrimizin ihtiyaçlarına göre politika üretebilecek ve bu şehirde Sayın Cumhurbaşkanımızın bize Ömer’ler lazım tarifine uyacak isimler üzerinde durulacak.

Böyle bir isim var mı? Diye soracak olanlar lütfen yazıyı okumaya devam etsin.

Elbette ki uyumlu, tutarlı, toparlayıcı, karşılıklı ilişki ve etkileşimi önemseyen, ortaya koyacağı projelerle, programlarla, öneri ve teklifleriyle partiyi ve seçmeni diri tutabilecek, etrafında toplayabilecek, küskünleri bir araya getirebilecek, diğer partilerden AK Partiye geçişi sağlayabilecek, seçmenlerin gönlünü fethedebilecek, kuşatıcı ve birleştirici karaktere sahip olan çok başarılı hemşerilerimiz var.

Bu ülke için aşkla çalışan ve aşkla koşan, memleketin büyük sorunlarını çözme konusunda üstün gayret gösteren, gözünü ve kalbini bu millete adamış olan başarılı hemşerilerimiz, geçmişte bu şehre siyaseten hizmet etmek istediklerinde, siyasi ikballeri için heveslerine mağlup olan bazı kesimler tarafından engellenerek önleri kesilmişti.

‘AK Parti Batman’da Başarılı Olmak İstiyorsa…’

AK Parti’nin Batman’da başarılı olabilmesi için siyasette ve bürokraside toplumsal karşılığı güçlü olan, söylemi, vizyonu, ilkesi ve tecrübesiyle toplumsal ağırlığı bulunan, sivil toplum, medya, ekonomi ve enerji alanlarında etkili ve belirleyici rol üstlenebilen, seçmenden gelebilecek temel talep, tepki, algı, öncelik ve tercihlere duyarlı, tarzıyla, bilgisiyle, yaklaşımıyla ve davranışıyla seçmenin kalbine dokunabilecek ve nabzını ölçebilecek özelliklere sahip olan hemşerilerimizi bulup aday göstermesi gerekiyor.

AK Parti Batman’da başarılı olmak istiyorsa, ‘KUL HAKKI’, ‘HESAP GÜNÜ’, ‘İLAHİ MAHŞER’ gibi kavramları hayatına nakşetmiş, sorumluluğunun farkına varmış, hayatını mevki, makam ve şöhret gibi geçici mutluluklar yerine, insanlığa, insanlığın saadetine, ülkesine, memleketine ve doğduğu topraklara adamış olan çok mükrim hemşerilerimizi bulup aday göstermesi gerekiyor.

AK Parti Batman’da kazanmak istiyorsa, seçmenin eğilimini takip edebilen, değişimini yönetebilen, taleplerini karşılayabilen, hassasiyetini anlayabilen, Z kuşağını ikna edebilen, gençlerle etkileşime girebilen, toplumun algısını yönetebilen, adalette, doğrulukta, tevazuda erdemliğe sahip olan isimleri bulup aday göstermesi gerekiyor.

AK Parti Batman’da seçimi gerçekten kazanmak istiyorsa, insanları önemseyen, onları anlayabilen, seçmenle arasına duvarlar örmeyen, halkın içinde halk gibi olan, seçmeni ciddiye alan, elde ettiklerini korumak yerine kazanımlarını vatandaşın lehine kullanabilen ve bir sonuç olarak yürüyüşünde heybet, konuşmasında güzellik, sözlerinde ve davranışlarında samimiyet olan isimleri bulup aday göstermesi gerekiyor.

Unutmayalım kendi yüreğine inemeyen başkasının yüreğine inemez, kendi yüreğini bilmeyen başkasının yüreğini bilemez, kendi gönlünü fethetmeyen başkasının gönlünü fethedemez, AK Parti Batman’da başarılı olmak istiyorsa, aday olacak isimleri iyi ölçmeli, iyi tartmalı ve iyi değerlendirmelidir.

Kalın sağlıcakla…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?