USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

VALİ BEY’E SORULAR…

09-01-2023

Bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü…

İstisnaları ayrı tutarak her zaman olduğu gibi il yöneticileri, siyasiler, STK’lar, Dernekler, iş insanları vs. gibi etkin ve yetkin kişiler gönlümüzü hoş edecek cümleler sarf ederek bu günümüzü kutlayacak.

Oysa ki biliyoruz ki, aslında bu malum çevreler biz basın mensuplarını yakalasalar bir kaşık suda boğacaklar…!

Neyse çokta önemli değil. Biz Batman basınının büyük bir çoğunluğu görevimizi her zorluğa ve tüm imkansızlıklara rağmen yapıyoruz çok şükür.

Beni rahatsız eden esas konu devletin valisi konumunda olan birinin Batman basınınındın bu kadar kopuk kalması, yok sayması ve görüşmemesi…  

Evet, Batman Valisi Ekrem Canalp’tan söz ediyorum…

Dün valilik basın müdürlüğünden aradığını söyleyen bir hanımefendi, bugünün anlam ve önemine istinaden vali beyin basın mensuplarına şartlı! bir kahvaltı vereceğini söyledi.

Neydi bu şart; “Gelin ama bir kişiden fazla olmayın, soru da sormayın…!”  

23 yıldır bu mesleğin içerisindeyim inanınki ilk defa böyle bir şartla karşılaşıyorum….

Ne demek bir kişiden fazla gelmeyin ve soru sormayın???

Bende gazetem adına ve prensip olarak kibar bir dille davete icabet etmeyeceğimi hanımefendiye söyledim.

Ancak buradan Vali ve aynı zamanda belediye başkan vekili olan Ekrem Canalap’ın aldığı bu kararın son derece yanlış olduğunu, bu kararın kendisinin mi verdiği yoksa birilerinin yanlış yönlendirilmesi sonucu mu aldı bilemiyorum ama yanlış olduğunun altını kalın çizgilerle belirtmek istiyorum.

Madem ki bu formalite icabı basın kahvaltısında soru alınmayacak, o zaman bende bir gazeteci olarak Sayın Ekrem Canalp’ın toplantısına katılsaydım eğer, şu soruları soracaktım…

1 – Batman valisi ve aynı zamanda belediye başkan vekilisiniz ama sizi Batmanda değil, hep ilçelerde, köylerde, mezralarda görüyoruz. Batmanı yönetmeyi ve burada yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarını da dinlemeniz yada görüşmeniz gerekmez mi?

2 – Gittiğiniz bu yerlerde bütün kamu kurum kuruluş müdürlerini de yanınızda götürmeniz israf değil mi?

3 – İlçe ve köy ziyaretleriniz elbette olmalı ama asli göreviniz olan vali ve belediye başkan vekilliği görevlerinizi ihmal ettiğiniz yönündeki eleştirilere cevabınız nedir?

4 – Batmanda son 1 ay içinde 6’sı ölümle sonuçlanan toplam 10 intihar vakası yaşandı. Toplumsal yara olan bu konuda ilgili mercileri bir araya getirip, bir komisyonla bu intiharların nedenlerini ve çözüm yollarını aramayı düşünüyor musunuz?

5 – Batmanımızın üç çevresi de ölüm yolu olarak biliniyor. Bu yolların ölüm yolu olmaktan çıkaracak formülünüz nelerdir?

6 – 10 yıldır gündemde olan ama her seferinde çeşitli bahaneler üretilerek yapımına başlanamayan 500 yataklı hastanemiz durumu nedir?

7 – TOKİ’nin Batman merkezde yapacağı 1.300 yeni konutun yeri belli oldu mu? Belliyse neresi olacak?  

8 – Biz gazeteciler dahil hiç kimseye randevu vermemenizdeki amaç nedir?   

9 – Gazeteciler ve ilimizin önemli kanaat önderleri ve birçok önemli isim size ulaşamıyorsa, gariban vatandaşlarımız size nasıl ulaşacak?

10 – Geldiğinizden 8 aylık süreçte suya ve ulaşıma 2 kezdir zam yapıyorsunuz. Aldığınız bu kararlar seçime giden bir iktidara zarar vermez mi?

11 – Petrolspor konusunda kamuoyunun bilmediği birçok iddianın dolaştığı ve bilgi kirliliğinin önüne geçmek için Petrolspor dosyasını açmayı düşünüyor musunuz?

12 – 2023 yılında Batman için en büyük projeniz nedir?

Evet Sayın valim; benim sorularım bunlar…

İyi ki de gelmemişim çünkü bu kadar soruyu orada sorma zamanım olmayacaktı sanırım..!

Sonuç itibariyle şunu açık yüreklilikle ifade etmek isterim ki, Sayın Canalp’ın bana göre aldığı bazı kararlar ve Batmanımızla ilgili yürüttüğü çalışmalarda bir terslik var… 

Umarım Sayın Ekrem Canalp Batman valisi ve Belediye başkan vekili olduğunu hatırlar ve bundan sonraki süreçte ona göre adımlar atar…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?