USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

‘SÜPER GÜÇ’ MÜ DEDİNİZ? BİR VİRÜS YETER!…

27-04-2020

Üzülerek ifade etmeliyim ki ülkemizde, bölgemizde ve ilimizde yaşanan korona virüs salgını, hayatımızın her alanında gerçekten bizleri son derece olumsuz bir yönde etkilediğine tanık oluyoruz…

Evden çıkamamak,

Özgürce dolaşamamak,

Sevdiklerimize rahatça sarılıp tokalaşamamak,

Lokantalarda yemek yiyememek,

Okula gidip öğretmenlere çocuğunun durumunu soramamak,

Parklarda bahçelerde oturamamak,

Camide cemaatle namaz kılamamak…

Gerçekten de birçok sevdiğimiz alışkanlıklarımızdan vaz geçmek çok ama çok zor…

İşin birazda manevi boyutuna bakmak gererekse, görünmeyen bir virüsün tüm dünyayı ne hale getirdiğini gördükçe, Allah’ın ne kadar büyük ilah olduğunu ve varlığının ne kadar güçlü olduğunu sanırım biz inanmışlar olarak bir kez daha anlamış olduk.

Evet, bu zor günleri atlatmamız için bilim insanlarının söylediği tedbirleri alalım ve sonrada yüce Allah’a dua ederek kalbimiz temizlenmiş bir şekilde yardım isteyelim.

İnşallah bu mübarek Ramazan ayının yüzü hürmetinde yüce rabbim dualarımızı kabul edecek ve tekrar o sağlıklı güzel günlere hep birlikte kavuşacağız.

Tabi gerçekten sadece ülke olarak değil, dünyanın hemen hemen neredeyse tüm ülkelerini kapsayan bu virüs, dünya lideri olarak kendilerini gören ve öyle gösteren siyasilere de aslında ‘Kral çıplak’ olduğunu bizlere gösterdi.

ABD dâhil birçok sözde gelişmiş Avrupa ülkelerinin sağlık alanında nasıl yerlerde süründüklerini ve aciz durumlara düştüklerini gördük.

Kendilerini süper güç olarak görenler aslında bir Virüs kadar güçlü olamadıklarını gördü, bildi ve yaşadı…

Bu virüs demek ki neymiş; “ Mağrurlanma padişahım, senden büyük Allah var…” dedirtti bizlere. Umarım canileşen ve zulüm eden bazı devlet başkanları bu virüsten kendilerine ders çıkarırlar da, bundan sonra öldürmeyi değil yaşatmayı; doğayı katletmeyi değil daha yeşil daha mavi bir dünyayı nasıl yaratırızı konuşurlar…

Neyse konumuza dönecek olursak;  AB ve ABD arasında kıyaslama yaptığımda gerçekten Türkiye olarak sağlık alanında çok ciddi bir yol aldığını büyük bir memnunlukla görüyor ve bununla da bir vatandaş olarak gurur duyduğumu belirtmek istiyorum.

İsveç’te Batmanlı bir hemşerimize ambulans uçak gönderip, ülke insanına nasıl değer verildiğini tüm dünyaya gösterdik. Bir vatandaş olarak emeği geçenleri yürekten alkışlıyorum…

Burada hakkını teslim etmemiz gereken bir isim var. Bu zor süreci başından sonuna kadar şeffaf ve doğru bir şekilde yöneten sağlık bakanımız Fahrettin Koca’ya çok teşekkür ediyorum.

Sanırım Sayın Fahrettin Koca’yı; fikri, zikri, partisi ve ideolojisi ne olursa olsun bu ülkenin her bir bireyi onu sevdi, ona inandı ve ona saygı duydu…

Sağlık bakanımız başta olmak üzere gece gündüz demeden bu illetten kurtulmak için emek sarf eden tüm emekçi sağlık çalışanlarına kalbi şükranlarımı siz değerli okurlarım adına iletiyorum.

Batman’ da il sağlık müdürümüz Hakan Pamukçu’nun da bu illetin ilimizde az sayıda vaka görülmesinde olağan üstü çaba içerisinde olduğuna tanıklık ettim. Kendisine ve tüm sağlık ekibine de ayrıca teşekkür etmek istiyorum.

Son olarak biz bireyler olarak ta LÜTFEN kendimiz ve sevenlerimiz için, tekrar sağlıklı ve güzel günlere ulaşmak için lütfen kurallara uyalım, dikkatli olalım, tedbirli olalım…

Allah’ın izniyle bu zor günleri hep birlikte atlatacağız…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?