USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

SEÇİM YILIMIZ; 2022…

02-01-2022

Bilindiği gibi, erken ve aksi bir karar alınmadığı sürece ülkemizde Cumhurbaşkanı ve genel seçim tarihi 2023 Haziran ayında yapılacak…

Muhalefet partileri her ne kadar erken bir seçim için iktidarı zorlasa da, Cumhur ittifakını oluşturan Ak Parti ve MHP bu talebin gerçekleşmeyeceği yönünde çok ciddi ve kararlı açıklamaları var.

Bence de seçim ön görülen tarih olan 2023 Haziranında gerçekleşecek…

Ancak, yeni girdiğimiz 2022 yılı ortasından itibaren de ülke olarak seçim havasına gireceğimizi şimdiden söyleyebilirim.

Partiler milletvekili adaylarını belirlemek için yoğun bir çalışma içerisinde olacak ve özellikle millet ittifakında hangi partilerin yer alacağını ve hepsinden daha önemlisi Cumhurbaşkanı adayının kim olacağını ülke olarak hep beraber öğreneceğiz.

Tabi yeni kurulan partiler için de üçüncü bir ittifak arayışının da olup olmayacağını da bu yıl içerisinde görmüş olacağız…

Evet, her ne kadar hem genel, hem de cumhurbaşkanlığı seçim tarihi 2023 olarak biliniyor olsa da, bence asıl 2022 yılı içerisinde özellikle muhalefette yer alan partiler ve adaylar arasında kıyasıya bir seçim yaşanacağını düşünenlerdenim.

Tabi siyasi partilerin alacağı kararlar, yerelde seçim sonuçlarını etkileme noktasında oldukça önem arz ediyor…

İlimiz için bir değerlendirme yapmak gerekirse, hem milletvekilliği dağılımını, hem de cumhurbaşkanlığı seçimini belirleyecek her bir oyun ne kadar kıymetli ve değerli olduğunu, partilerin göstereceği adayların isimlerine bağlı olduğu gerçeğini ortaya çıkaracaktır.

Batman’ın siyasi arenasında söz sahibi olan tecrübeli bazı siyasetçilerimizin de bu seçimde tercih edecekleri parti isimleri ve atacakları siyasi adımlar, bence ilimizde seçimin seyrine yön verecektir diye düşünüyorum.  

Doğrusunu söylemek gerekirse, Batman’dan 5 Milletvekili dağılımı nasıl gerçekleşecek ve Cumhurbaşkanı adaylarına ne kadar oy çıkacak gerçekten şimdiden çok merak ediyorum…

Yerelde il başkanı Hüseyin Yaşar liderliğindeki CHP’ye her geçen gün yeni üyelerin katıldığını, özellikle esnaf ziyaretlerine ve taziyelerde sık sık boy gösterdiğini gözlemliyorum.

CHP şu aşamada bile çok iddialı bir konumda olduğunu açıkça söyleyebilirim…

Keza Deva Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi de her an seçim olacakmış gibi seçmenlerle yakın temasta olduklarını izliyoruz.

Dediğim gibi bu yıl içerisinde ittifaklar açıklandıktan ve partilerin milletvekili adayları belli olduktan sonra seçim nabzını ve 5 vekilin dağılımını daha net ortaya koyma analizine sahip olacağız…

Ben şimdiden yeni yılın ülkemize ve milletimize başta Sağlık, Doğal afetlerden uzak, Huzur, Barış, Kardeşlik ve bol kazançlı bir sene olmasını, yüce rabbimden niyaz ediyorum.

HOŞGELDİN 2022…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?