USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Petrolsporda SMS Fiyaskosu…

18-10-2020

 Aslında çok zorunlu olmadığı sürece kolay kolay spor konularına pek fazla girmeyi tercih etmiyorum.

Çünkü içerisinde yıllarca bulunduğum bu camia, biliyorum ki her ne kadar sosyal ve tanıtım amacı gütse bile aslında çok zor, meşakkatli, tecrübe ve emek isteyen bir sektördür.

Özellikle futbol sektöründe  büyük ve dev olarak bildiğimiz takımların hali ortada ve içler acısı hallerini, kapanma noktasına geldiklerini ve sahipsizliklerini maalesef görüyor, duyuyoruz…

Türk futbolu maalesef işin ehli olmayan beceriksiz yöneticiler sayesinde her geçen yıl biraz daha geriye doğru hızla ilerliyor, bu beceriksizler sayesinde yanlış harcamalar, yanlış transferler ve geleceğe yönelik yanlış yatırımlar yüzünden kulüpler bir bir iflas ediyor…

Neyse biz esas konumuz olan Petrolspora dönecek olursak;  

Öncelikle bu takım Batmanımızın göz bebeğidir ve yıllarca Türk futboluna ve diğer spor branşlarında sporcular yetiştirerek çok önemli ve değerli katkılar sunmuştur.

Futbol pahallı bir sektör olduğu için maddiyat bu alanda ilk sıraya koyacağımız maddelerden biridir.

Uzun yıllardan beri bu güzide kulübümüz maalesef maddi sorunlarla boğuştuğunu biliyoruz. Bu sorunu aşmak için de geçici çözümlerle duyarlı bazı yöneticilerimiz, siyasilerimiz ve iş adamlarımız sayesinde her sezonu inişli çıkışlı grafikler çizerek iyi yada kötü bir şekilde tamamlıyoruz.

Bu sezon güya kulübe maddi destek sağlamak amacıyla kimin nasıl hazırladığı nasıl olduğu belli olmayan ve bunu da sosyal medyadan öğrendiğimiz bir SMS kampanyası başlatıldı.

Son derece amatörce yapılan bu kampanya doğal olarak fiyaskoyla sonuçlandı ve sanırım kamuoyundan sadece 150 SMS yollandı. Toplamı da 1.500 Lira!

Yani şuan Batman Petrolsporu yöneten idarecilerin bile SMS yollayıp yollamadığı belli değil. Yolladılarsa bile kaç tane yollamışlar merak ediyorum…

Oysa böyle kampanya olmaz, olamaz, olmamalı…

Siz Petrolsporu sosyal medya aracılığıyla para toplayacak bir kampanyaya davet edemezsiniz.

Bunun için çok önemli bir basın toplantısı yapar, kamuoyunu bilgilendirir ve her kesimden destek talep edersiniz ve ilk olarakta siz herkesin huzurunda yönetiminizle birlikte örnek teşkil etsin diye yüzlerce SMS atar yada atacağınız miktar sözünü verirseniz işte belki o zaman istenilen ve beklenen 72.000 SMS’yi yakalayabilirdiniz.

Şunu da açık yüreklilikle ifade etmek isterim ki, vali Sayın Hulisi Şahin’in son derece iyi niyet ve girişimleri sayesinde bu kulüp ayakta duruyorsa, bunu Petrolsporu yönetenler de elini taşın altına koymalı ve sonuna kadar destek vermelidir.

Diğer bir konu da yönetimin her sezon fernas’ın katkısını almasına rağmen böyle bir değerimize yeteri kadar jest sağlamadığıdır.

Biliyorum Batmanımızın her alanda gurur olan fernas’ın asla böyle bir talebi yoktur ama bu sezon Petrolspor için 600 bin lira gibi çok önemli bir maddi destek sağlayan fernas’a yönetimin de en azından isim hakkı yada forma reklamlarında bu ismi kullanmalıdır diye düşünüyorum.

Bu arada duyduğuma göre Petrolsporumuza bir otobüs alımı söz konusu. Çokta iyi olur ve destek veriyorum ancak bu alımda kimin ne kadar maddi destek verdiğini hangi yöneticinin, siyasetçinin ve iş adamının ne kadarlık bir kaynak sağlayacağını Batman spor kamuoyunun da özellikle bilmesini istiyorum.

Sonuç olarak benim amacım; ilimizin tek profesyonel kulübü olan ve mazisi başarılarla dolu olan Petrolsporumuzun çok daha iyi yönetilmesi, çok daha iyi yerlere gelmesi ve Batman Petrolsporu şehirle ve halkımızla bütünleşmesine katkı sağlamaktır…  

Umarım her şey çok daha iyi olacak…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?