USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

“Niyet halis olunca, akıbetide hayr olur…”

07-11-2020

Batman Çalışan gazeteciler Derneği olarak ‘Cumartesi Sohbetleri’ kapsamında geçtiğimiz Cumartesi günü valimiz ve aynı zamanda belediye başkan vekili Sayın Hulusi Şahin’le Mezopotamya otelde kahvaltıda bir araya geldik.

Dernek olarak organize ettiğimiz bu toplantıların esas amacı, üyelerimizle birlikte bir araya gelip ilimizi yöneten bürokratlarımız ve siyasilerimizle gündemdeki konuları istişare etmek, fikir alışverişinde bulunmak ve en doğru bilgileri en yetkili isimlerden alarak siz değerli okurlarımıza aktarmaktır.

Bu hafta da gazeteci meslektaşlarım ve yazarlarımızla birlikte gündemdeki konular ve sorunlarla ilgili merak edilenleri vali ve aynı zamanda belediye başkan vekili olan Sayın Hulusi Şahin’i konuk ederek,  merak edilen konuları ve sorunlar hakkında soru sorma fırsatı bulduk.

Eğitimden sağlığa, kamu yatırımlarından İluh deresine varıncaya kadar bir birçok alanda son derece verimli geçtiğine inandığım bu toplantımızda öne çıkan konuları, gazetemizin birinci sayfasından siz değerli okurlarımıza aktardık…

Bu toplantıda benim dikkatimi çeken; vali beyin sorulan her soruya kendinden emin cevaplar vermesi, her konuya hakim olması ve popülist cevaplar yerine, gerçekçi olmayı tercih etmesiydi…

Batmanda 2 yıllık görev süresi dolan ve bu sürenin son 7 ayında aynı zamanda belediye başkan vekili olarak görevlendirilen Sayın Hulusi Şahin’in her alanda özellikle şeffaf davranması,

Dürüst olması ve bundan asla taviz vermemesi,

Hak ve hukuka riayet etmesi,

Adam kayırmacılığına müsaade etmemesi,

Devletin ve halkın maddi kaynaklarını en verimli şekilde kullanması,

Ve;

Kısa bir sürede olmasına rağmen belediyenin borç yükünü yaklaşık 70 milyon lira gibi aşağı çekmesi, gerçekten de takdire şayan bir durum olduğunu açık yüreklilikle belirtmek isterim.

Ayrıca bu iki yıllık zaman dilimi içerisinde Sayın Hulusi Şahin’in;

Gelecek kariyer kaygısı taşımadan,

Siyasilere el pençe durmadan,

Akçeli işlere bulaşmadan,

Ve farklı hesaplar içerisinde bulunmayan bir kişiliğe sahip olduğunu da tanıklık etmiş olduk. Şunu da açıkça ifade etmek isterim ki; iki yıllık bir görev sürecini değerlendirmeye aldığımızda ilimize iyi niyetle, samimiyetle ve dürüst bir şekilde hizmet etmek için çabalayan ve çalışan Sayın Hulusi Şahin’in başarılı olduğuna bütün kalbimle inanıyorum.

Çünkü “Niyet halis olunca, akıbetide hayr olur…”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?