USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

MUHTARLAR NE İŞ YAPAR?

04-12-2021

Üzülerek ifade etmek isterim ki, son günlerde bazı mahalle ve sokaklarda kamu malına ciddi zararlar verildiği haberlerini alıyorum.

Kendini bilmez bazı sokak eşkıyaları ve Vandallar, hepimizin vergileriyle alınan kamelyaları yakıp kırıyor, elektrik panolarını ve trafolarını parçalıyor…

Bu şehir eşkıyaları, isteyerek ve bilerek kendi mahalle ve sokaklarında terör estirmek ve teröre destek verdiklerini bu şekilde göstermeye çalıştıklarını gösteriyor.

Oysa bu cahiller, bilmezler mi yakılan, yıkılan ve kırılan her bir kamu malının bizim, sizin yani hepimizin cebinden çıktığını…

Yakıp yıktıkları veya kırdıkları bu yerlerden 7’den70’e hepimiz bireysel olarak faydalandığımızı bilmezler mi, görmezler mi?    

Yazıktır, günahtır…

Bakın sevgili dostlar;

Bu sokak eşkıyalarını, provokasyon çıkarmaya çalışanları ve Vandallık yapma çabasında olanları başta anne ve babalar olmak üzere hepimiz kontrol altına almak zorundayız ve yaptıklarının çok yanlış bir eylem olduğunu anlatmak durumundayız.

Bu güzel kentin güzel insanları geçmişte çok acılar yaşadı çok büyük sıkıntılar çekti. Hiç kimsenin geçmişte yaşadığımız bu sıkıntıları tekrar yaşatmasına asla müsaade etmemeliyiz.

Tabi bu yanlışın düzeltilmesi için sadece anne ve babalar değil, bana göre mahalle muhtarlarına da büyük sorumluluklar düşüyor…

Hiçbir mahalle muhtarı kendi mahallesinde huzuru bozacak, güvenliği tehlikeye atacak girişim ve oluşumlara asla müsaade etmemeli ve gerekli önlemleri almalıdır diye düşünüyorum.

Çünkü bu sorunun sadece polisiye tedbirlerle çözülemeyeceğini bilmeliyiz ve on göre davranmalıyız.

Özellikle mahalle muhtarları ailelerle sık sık iletişim halinde olmalı ve gördükleri yada duydukları her davranışları aile büyükleriyle paylaşmaları, böylece olası olumsuzlukların önüne geçmeyi sağlamalıdır.

Bakın şimdiden herkesi uyarmak istiyorum;

Mahalleleri ve sokakları karıştırmak isteyenleri yada toplumu sokağa çağıran provokatörlerle karşı top yekûn güç birliği yaparak bertaraf etmek, hepimizin hem asli, hem de vatandaşlık görevidir…

Bu tür yapıların geçmişte yaptıkları gibi çeşitli bahanelerle kurdukları tuzak ve oyunlarına asla gelmemeliyiz.

Hiç kimsenin ilimizde var olan huzur ve güven ortamını bozmasına asla ve kat’a izin vermemeliyiz.

Çünkü geçmiş yıllarda neler yaşadığımızı görüp ve yaşadıktan sonra çok zor bulduğumuz bu huzur ve güven ortamının tekrar bozulmasına sanırım sağduyulu halkımız da asla müsaade etmeyecektir.

Tekrar söylüyorum;

Başta anne ve babalar olmak üzere, lütfen çocuklarımıza sahip çıkalım,

Mahalle muhtarlarımız gerekli önlem ve tedbirleri alsın,

Güvenlik güçlerimiz de her daim teyakkuzda olsun…

Hepimiz üzerimize düşen görev ve sorumlukları yerine getirirsek zaten çapulcular, sokak eşkıyaları, Vandallar ve provokatörler kendiliğinden bertaraf olacaklardır…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?