USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

MUCUR TERÖRÜ VE VALİ BEYE SORULAR…

28-07-2022

Mucurlu yollar, trafiği ve sürücüleri en çok zorlayan etkenlerden biridir…

Bilimsel olarak kanıtlanmış bu tespite rağmen, günümüzde hala mucurlu yol yapılmasını gerçekten anlamakta güçlük çekiyorum.

Batman-Sason arasında yer alan karayoluna dökülen mucur, bana göre trafik terörünü hortlatmaya çok açık bir zemin olarak görünüyor.

Ölüme ve kazalara resmen davetiye çıkaran bu yolların ihalesini yapanların, onaylayanların ve uygulayanların haklarında idari ve hukuki süreçlerin başlatılması gerektiğini düşünüyorum…

Hatırlarsanız Vali Ahmet Deniz döneminde Siirt çevre yolundan OSB’ye kadar mucurlu yol yapılmış, 1 kişinin ölümü ve onlarca kaza sonrasında basınımız başta olmak üzere Batman kamuoyu yoğun tepki gösterince, mucurlar temizlenerek yerine sıcak asfalt dökülmüştü.

Anlaşılan o ki, geçmişten ders çıkaramayanlar yine bildiklerini okuyor.

Buradan Valimiz Sayın Ekrem Canalp’a seslenmek istiyorum;

Lütfen sabah 5.00’da yapacağınız ilk kurum müdürleri toplantısında, aklın ve hafızanın da taze olduğu bu saatlerde mucur terörünü yaratan yetkililerden bu işgüzarlığın hesabını Batman kamuoyu adına sorun.

Devleti bilerek ve isteyerek zarara uğratanlar hakkında zimmet çıkarıp, haklarında hem idari hem de hukuki süreçleri başlatın.

Hiç kimsenin bile bile, göz göre göre, açık açık ve isteyerek bu kadar büyük hata yapmalarına müsaade etmeyin.

Şimdi bu yolu yapan ilgili kurum ya da kişiler, ‘yok efendim şundan dolayı, yok bundan dolayı vs. vs.’ gibi boş konuşmalarla kendilerini temize çıkarmaya çalışacaklardır ama lütfen bunun da önüne geçin, izin vermeyin.

Aksi takdirde bu yollarda yapılacak her kazanın ya da Allah korusun ölümle sonuçlanacak bir ağır kaza sonucunun sorumlusu sizler olacaksınız…

NOKTA…

Vali ve belediye başkan vekili Sayın Ekrem Canalp, ilk basın tanışma toplantısında demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarından birinin de özgür basın olduğunu belirtmişti.

Buradan hareket ederek, merak ettiğim birkaç konuyu kendilerine sormak istiyorum…

Sayın Valim;

Evet, iyi ve halkçı bir vali olduğunuzu sosyal medyada paylaşılan fotoğraflardan gördük, bildik ve anladık…

Çocukla çocuk, yaşlıyla yaşlı, gençlerle genç olmayı ve kendisini hemen sevdirmeyi başaran ender kişiliklerden birisiniz…

Çok güzel…

Peki, ilimizin asli sorunları hakkında da yetkinizi ve gücünüzü kullanacakmısınız?

Mesela; sezonun başlamasına az bir süre kala Petrolspor’un son durumu nedir? Valilik olarak maddi anlamda katkı sağlayacak mısınız?

Mesela; Ak Partili siyasilerle birlikte uçak seferlerinin artırılması ve özellikle haftanın belli günlerine de razı olmak kaydıyla Antalya- İzmir seferleri için girişimlerde bulunacak mısınız?

Mesela; Batman olarak eğitimde yaşanan başarısızlıkların başarıya dönüşebilmesi için dev projeleriniz olacak mı?

Mesela; Belediye başkan vekili olarak belediyeye yeteri kadar zaman ayırabilecek misiniz?

Mesela; İluh deresinin ıslah çalışmasının 2. Etabı için ek ödenek alabilecek misiniz?

Mesela; Batman-Diyarbakır karayolunun 10 Km’lik yeni bölünmüş yolunun ihalesi yapıldı. Bu yol ne zaman bitecek?

Mesela; Belediyeye büyük mali gelir getiren bilbordların, belediye bünyesinde bu işte profesyonel bir ekip kurmayı düşünür müsünüz?

Bu soruları daha da çoğaltabilirim.

Umarım en kısa sürede hem mucur terörüne son verir, hem de kamuoyuna Batmanın sorunlarını çözüme ulaştıracak haberleri de basınımıza servis edersiniz…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?