USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

LİYAKAT, LİYAKAT, LİYAKAT…

29-08-2020

Bu aralar tarih kitaplarını okuyorum.

Selçuklu devletinden Osmanlı imparatorluğuna varan süreç ve sonrasında yaşananalar…

Aslında İslamiyet’in yayılmasıyla birlikte o günden başlayan ve Osmanlı’ya varana kadar devleti yönetenlere karşı her daim entrikalar çevrilmiş,

Saltanat ve para uğruna kardeşkanı dökülmüş,

Nice sultanlar zehirlenerek öldürülmüş,

Fitne ve fesatçılar aracılığıyla şehzadeler arasında kanlar oluk oluk akmış,

Saraylarda çeteleşen örgütler oluşmuş,

Yetkili isimler sadakat yemini ettikleri sultanlarına yada padişahlarına yanlış bilgiler aktararak halkı isyana sürüklemekten çekinmemişlerdir…

Maalesef günümüzde de hükümeti yöneten iktidarlara karşı buna yakın olaylarla karşılaştığımızı çok rahat gözlemleyebiliyoruz.

Lakin bütün bu olumsuzluklara rağmen varlığını sürdüren iktidarların çoğu, halkla kurdukları sağlam diyaloglar sayesinde halkında güvenini ve sevgisini kazanarak uzun yıllar egemenliğini sürdürmüştür.

Gerçekten de devleti yöneten idarecilerin özellikle halkın güvenini ve sevgisini kazandıktan sonra attığı her adım, söylediği her söz halk tarafından müspet bir şekilde karşılığını bulmuştur.

Bu iktidarlar yada sultanlar, hele hele adil ve adaletli oldukları müddetçe de uzun yıllar egemenliklerini devam ettirmişlerdir.

Şimdi bu yazdıklarımdan yola çıkarak yerelde, yani Batman genelinde devletin ve aynı zamanda hükümetin temsilcisi olan vali beye uyarlamaya çalışırsam, Batman valisi Sayın Hulusi Şahin’in de işinin çok zor olduğunu kabul etmek durumundayız.

‘Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır’ diye güzel bir atasözümüz vardır.  Bana kalsa şuan yetki verdiği birçok isimle asla çalışmazdım ama kendisinin böyle bir tasarrufu ve takdiri vardır bende buna saygı duyuyorum.

Ancak şunun altını çizmekte fayda görüyorum; yetki verdiği ve çok güvendiği bazı çalışma arkadaşlarına çok dikkat etmesi gerektiğini hatırlatmak istiyorum.

İçerde farklı, dışarda farklı konuşan bazı köstebekleri açığa çıkarması gerektiğini düşünüyorum.  

Ayrıca; Sayın Hulusi Şahin, bana göre işin ehli olan ve halk tarafından sevilen ve güven duyulan bir ismi, belediye başkan vekili olması hasebiyle siyasi baş danışman olarak yanında tutması gerektiğine inanıyorum.

Toplumun sosyal, siyasal, ekonomi, kültürel, spor ve diğer konularda atılacak doğru adımlar ve yapılacak doğru projeler, hem devletimizin büyümesine, hem ilimizin kalkınmasına, hem de sayın valinin çok daha başarılı olmasına vesile olacaktır diye düşünüyorum…

Şimdilik kalın sağlıcakla…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?