USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

İYİLİK BULAŞICIDIR…

24-12-2020

Önceki akşam telefonum çaldı…

Telefonun karşısındaki ses, uzun yıllardan beri sosyal medyadan tanıdığım, ‘Bir Kalp, Bin Umut Platformu’ gönüllüsü, son derece aktif ve yaptığı iyiliklerle adından söz ettiren Emine Arı’ydı.

Kısa bir sohbetten sonra, Kozluk ilçemiz de yaklaşık 150 yetim çocuğunu giydirmek için hayırseverlerden topladıkları giyim ve kıyafetleri, minik yavrularımıza dağıtmak üzere beni Kozluk’a davet ediyordu.

Bu platformun her zaman yapmış oldukları toplumsal duyarlılık ve farkındalık projeleriyle kendilerini her zaman takdir ettiğimi bulunduğum her ortamda söylemiş, canlı yayınlar yapmış ve gazetemde makalelerle yazıya dökmüştüm.  

Emine hanımdan gelen böyle bir teklifi kıramazdım ve platform üyeleri ile beraber Kozluk ilçemize doğru yola çıktık…

“İYİLİK BULAŞICIDIR” sloganı ile yolla çıkan bu platform gerçekten de isimlerinin hakkını verircesine gönüllülük esasıyla darda ve zorda olanların hemen yanı başlarında oldukların şahit oldum.  Tabii bu iyilikleri yapmak insani açıdan ne kadar kıymetli ise manevi yönden de insana huzur veriyor.

Yetim çocuklarına dağıtılan kışlık giyim malzemelerini alan minik yavrularımızın almış oldukları bu güzel hediye karşısında mutluluklarını tarif etmek, gerçekten mümkün değil.

Emeği geçenlerin böylesine anlamlı ve kıymetli sosyal projelere imza atıkları için Bir Kalp Bin Umut Platformunun her bir üyesini canı gönülden tebrik ediyor ve yürekten kutluyorum.

Hele hele platformun içerisinde yer alan her bir gönüllünün kendi aralarındaki samimiyet, dostluk ve kardeşlik bağları o kadar güçlüydü ki, gördüğüm bu birlik ve birliktelik beni daha da çok mutlu etti…

Hepsi birbirinden özverili, yardım için canla başla mücadele eden ve daha da önemlisi hiçbir makam ve mevki beklentileri olmadan bu projelerde gönüllü olarak yer almalarıydı.

Çünkü birçok sivil toplum örgütünde ayak oyunlarının oynandığını yakından biliyorum. Burada ise tam tersine herkes gelecek kaygısı taşımadan çocuklara, gençlere, yaşlılara ve zorda kalanlara ‘nasıl yardımcı olabiliriz?’ hesapları yapıyor.

Böyle olunca da inanın işte hem gönüllülüğün hakkını yerine getirmiş oluyorsunuz hem de manevi yönden büyük bir haz almış oluyorsunuz.

Buradan gönüllülük esasına göre yapılan çalışmalara destek olan, yardım etmek isteyen hayırseverlere de bir iki cümle söylemek istiyorum.

Lütfen bu ekibe sonsuz güvenin ve destek verin… Çünkü her bir yardım için ince eleyip sık dokuyorlar ve gerçekten zorda olanlara ulaşıyorlar.

Yani yapacağınız iyilik, Allah katında da inşallah karşılığını hakkıyla bulacaktır…

Allah destek olandan da, bu destekleri hakkıyla gönüllü bir şekilde yerine getirenden de razı olsun…

İyi ki varsın Bir Kalp Bin Umut Platformu…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?