USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

İKTİDARLARI DEVİREN; EKONOMİ…

16-11-2021

Ülke ekonomisi maalesef her geçen gün biraz daha kötüye gidiyor…

Piyasalar altüst, altın ve dövizin önlenemez yükselişi, Türk Liramızın çok daha değer kaybetmesine ve halkın alım gücünün çok daha azalmasına vesile oluyor.

Kimse kusura bakmasın ama hiç kimse ekonomide yaşanan bu başarısızlıkları ne dış güçlere bağlasın, ne de dünya geneli bir krizden bahsetsin.

Hani hep derler ya; “Ekonomimiz sarsılmaz bir yapıya sahip, şu kadar dolarımız var, ihracat rekoru kırdık, vs vs.” gibi açıklamalar doğruysa eğer, o zaman bu halkın cebi ve mutfağı neden yangın yeri diye sormak gerekir bu açıklamaları yapanlara…

Kim ne derse desin, bence ülkemizin özellikle ekonomide liyakat sorunu ve fiyat istikrarsızlaşması sorunu var…

Güven problemi var…

Sayın Erdoğan’ı çok güvendiği isimler tarafından yanlış bilgilendirilmesi var…

Şeffaflık ve gerçek rakamların gizlenme sıkıntısı var…

Olmayan bir tarım politikası ve strateji sorunu var…

Mali dengeleri bir türlü tutturamayan yönetim sorunu var…

Bu olumsuz örnekleri çok daha fazla sıralamak mümkün.

Ülkeyi yöneten Ak Parti iktidarı ve Sayın Erdoğan ekonomide yaşanan bu kaosu çözmek zorundalar. Vatandaşın gündemi ne Suriye, ne Libya, ne seçim tarihi, ne de kimin aday olacağıdır…

Halkımızın tek gündemi; EKONOMİ de yaşadığı büyük sıkıntılar,

Geçim sorunu,

Zamlar,

Ve geleceğe dair kaybolan umudunu yavaş yavaş kaybetmesi ve taşıdığı kaygıdır.

İşsizliktir…

Geçim sıkıntısıdır…

Hepimiz şunu çok iyi biliyoruz ki, iktidarlar halkın sorunlarına eğilmek ve var olan sorunlara çözüm üretmek için varlardır.

Bu nedenledir ki Ak Parti iktidarı ve uzmanlık alanı EKONOMİ olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan, halkın cebini ve mutfağını yakan ekonomik sorunları aşabilmesi için mutlak suretle ve ivedi olarak çözümler bulması ve halkını rahatlatması için gerekli adımları atması gerektiğini düşünüyorum.

Aksi takdirde ‘hiçbir güç Sayın Erdoğan’ı iktidardan düşüremez’ görüşünü savunanların bu iddiası, suya yazılmış bir yazı gibi olur.

Çünkü geçmişte tüm iktidarların bitişi ve sandığa gömülüşünün başlıca nedenlerinden biri de halkın çektiği EKONOMİ sorunları ve yaşadığı EKONOMİK krizlerden dolayı olmuştur.

Görünen köy, kılavuz istemez…

Ya bu zor ekonomik sürecin aşılması için Ak Parti iktidarı halkı için çözümler bulur, yada tarih tekerrürden ibaret olacaktır…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?