USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

DEVA PARTİSİ SEÇMENDEN NASİBİNİ DE, RIZKINI DA ALIR…

19-07-2020

Genel başkanlığını eski başbakan yardımcılarından Ali Babacan’ın yaptığı, kısa adı DEVA olan Demokrasi ve Atılım Partisinin çiçeği burnunda Batman kurucu il başkanı Avukat Melik Müjdeci, kurucu heyetinde yer alan iş insanı Sedat Erpolat, avukat Ferda Ayış, iş insanı Turan Songur ve yine iş insanı olarak tanıdığımız Veysel Tekin ile birlikte basınımızla bir araya gelerek hedeflerini, projelerini ve partisinin ülke siyasetinde izleyeceği yol haritasını kısa başlıklar halinde bizlerle paylaştı.

Öncelikle siyasi arenada genç, dinamik ve heyecanlı yeni yüzlere ihtiyaç duyulduğunu birçok gazeteci meslektaşlarımla hem fikir olmakla beraber Batman kamuoyunun da böyle bir talebinin olduğunu çeşitli makalelerimizde dile getirmiştik.

Bu kıstaslara göre siyasete yeni atılan ve gerçekten de o özlenen tabloyu oluşturmayı başaran DEVA partisinin diğer siyasi partilere de örnek olacağını düşünüyorum.

Elbette genç ve yeni yüzler siyasete girdiklerinde zaman zaman hatalar yapacaklar, yanlış anlaşılabilecekler hatta yanlış davranışlarda bile bulunabileceklerdir. Ama zaman içerisinde kamuoyunun beklentilerini, sorunlara olan hâkimiyetleri, basınla ilişkileri, diğer rakip siyasi partilerle olan hassasiyetleri öğrenecek ve belki de siyaseten basamakları yavaş yavaş tırmanacaklardır.

Bizim şu aşamada hangi siyasi partiden olursa olsun yeni yüzlere destek olmamız ve zaman tanımamız gerektiğini düşünüyorum…

Şimdi gelelim DEVA Partisi Batman kurucu il başkanı Melik Müjdeci’nin ilk basın toplantısında vermiş olduğu sınavına…

Kendinden son derece emin, cesur ve yerelde Batmanda genelde de ülke sorunlarına kafa yoracak ve çözüm üretecek bir yapıya sahip olduğunu gözlemledim. Kurucular arasında yer alan ve her biri gerçekten diğerinden çok değerli olanlar arasında yer alan ve özellikle kendisini uzun yıllardan beri gayet iyi tanıdığım iş insanı Sedat Erpolat’ın bu partide yer alıyor olması da, hem başkan Müjdeci’ye, hem de bu partiye pozitif anlamda çok şey katacağına inanıyorum.

Tabi yeni kurulan bir partinin önümüzdeki günlerde izleyeceği politikalar, verecekleri vaatler, söylemleri, eylemleri, bakış açıları ve toplumu ikna etme çabalarını hep birlikte görüp bekleyeceğiz…

DEVA Partisinin iktidara alternatif olup olmayacağını, gerek ülke genelinde ve gerekse ilimizde alacağı oy oranını, şu aşamada kestirmek gerçekten mümkün değil. Sandığa gitmeyen seçmen sayısını ve kararsız olan büyük bir seçmen kitlesinin var olduğunu düşünürsek bu seçmenlerin DEVA Partisine mi yoksa başka bir siyasi partiyi tercih edeceklerini doğrusu tahmin etmekte çok zor…

Demokrasiye inanmış biri olarak her siyasi partiye saygı duyuyorum ve her partinin de bir alıcısı olduğunu bilen biriyim. Her bir siyasi partiyi esnaf gibi değerlendirmek ve benzetme yapmak gerekirse her parti de seçmenden nasibini de, rızkını da alır…

Yeter ki tüm siyasi partiler kavga etmeden, birbirlerini düşmanlaştırmadan, birbirlerini ötekileştirmeden, kırmadan, dökmeden ve yine esnaf deyimiyle tevekkül ederek birbirlerine yaklaşmaları gerektiğine bütün kalbimle inanıyorum.

DEVA Partisinin yukarda saydığım bu özellikleri taşıdığına ve toplumun genel olarak beklediği ve istediği bu politikalara tüm zorluklara, engellemelere ve imkânsızlıklara rağmen bu beklentilere karşılık verebileceğini düşünüyorum.

Önümüzdeki süreçte Batman il başkanı Melik Müjdeci ve ekibinin siyasi arenadaki performanslarını, söylemlerini ve toplumla olan ilişkilerini gördükçe, bunları takdir yada eleştiri olarak siz değerli okurlarımla değerlendirmeye çalışacağım.

Son olarak Batman kurucu il başkanı Melik Müjdeci ve kurucu heyetine siyasi hayatlarında başarılar diliyor, il ve ilçe yönetimlerinde doğru isimlerle yola çıkacaklarını umut ediyor, DEVA Partisinin ülke siyasetimize ayrı bir heyecan, ayrı bir renk ve yeni umutlar doğuracağını temenni ediyorum…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?